Hej!
Torej, jaz sem se odločila za delo Au Pair, ker imam trenutno prosto leto, rada potujem, rada imam otroke... In se mi je zdelo primerno.
Prijavila sem se na spletni strani
http://www.aupair-world.net, napisala nekaj o sebi, pobrskala malo in ponudbe so začele kar "deževati".
Najbolj zanimive, exotične recimo Bali(Indonezija), Avstralija, seveda Amerika (New York, Boston...), ampak za prvič sem se odločila ostati v Evropi.
Predvsem zaradi bližine doma(prijatelji lahko pridejo na obisk, letalske karte niso tako drage, vmes bi šla domov za kakšen teden...). In tako sem izbirala samo med družinami v Evropi.
Dobila sem OGROMNO ponudb iz Nemčije in Avstrije, ampak le te sem vse zavrnila, ker si želim angleško govoreče družine, Avstrija mi je tudi malo preblizu.. Kar nekaj ponudb iz Italije, ki so bile sicer zelo zanimive, ampak še vedno - preferiram angleško govorečo družino.. Veliko ponudb tudi iz Nizozemske, Španije, Louxemburga, Francije...
Ampak na koncu sem se odločila za Anglijo. In sicer za družino z enim otrokom, prijetna starša, ona sicer avstralka, on anglež, otrok star dve leti.
Zanj bom skrbela zjutraj medtem ko se starša pripravljata za službo, potem ga onadva odpeljeta v vrtec, ga gresta tudi iskat in mene spet potrebujeta ob večerih, če gresta na večerjo sama ali kaj podobnega. Vikende sem prosta, ali jih lahko preživljam z njimi. Seveda - moja odločitev.
Zagotovila sta mi da moje delo ne bo preseglo 25ur na teden, dobim pa plačano 55 funtov na teden. Seveda to vključuje vso hrano, prenočišče, njihove izlete...
Z družino smo na vezi preko e-maila, skype-a, telefona.. Veliko smo se že pogovarjali, so prilagodljivi, prijazni... Prosila sem jih če lahko grem vmes domov za dober teden, ker bi šli z družino na počitnice in je že vse plačano, so bili takoj za.. Prosili so me če bi šla poleti z njimi na morje.. Skratka super družina. Dobili so ogromno prošenj, ampak smo se ujeli predvsem zaradi potovanj (oni ogromno potujejo, jaz veliko potujem).
Malo me je bilo strah, da se pri družini nebi vključila, se počutila pri njih domače. Ampak se mi zdi da se oba trudita, da bi z njima zgradila prijateljski odnos.
Opozorila sta me, da bi mi lahko bilo dolgčas, predvsem zato ker ne živijo v velikem mestu ( sicer 30km stran od Londona), in ker imam veliko prostega časa. Ampak sem prepričana da bom imela kaj za delat(branje, pisanje bloga, sprehajanje psa, izleti v London...).
Torej prosila bi vas za mnenje in če me lahko opozorite če sem pozabila na kaj, na kaj bi me ve rade opozorile...
P.S.: Odpotujem čez 20dni!
Hvala vam

Now that she's back in the atmosphere, with drops of Jupiter in her hair..