*purple bitch* napisal/-a:oh ja renatka...
Konj je konj in ni poni...konj lahko nese dost kil...res je da imaš lahko pri preskakovanju ovir probleme, ampak za normalno ježo, se pa komot lahko tudi kdo mal bolj močnejši spravi na konja...če ima tvoj oče 100 kil, potem grem jst komot na konja, ker jih imam manj...
drugače je pa vse odvisno od konstrukcije konja...bratranec ima enga zelo mogočnega žrebca,
čigar velikost sega tam v 170 cm in še nikoli ni bilo problema, ko se je že kakšen težji zavihtel nanj...do zdej je bilo vse uredu z njima....
drgač pa jochie...jst imam še šanse zlesti na konjski hrbet, toda ti, po tvojih očitkih sodeč, nimaš

Vem kaj je konj, ker mam 3 žrebce doma (mislim, da sm že omenla

). In ja lahk nese dost kil. 100 kil je dost kil

Pri preskakovanju al pa pri galopskih dirkah majo sedla čist votla tko, da tehtajo po 2kg (nekateri seveda tut kako kilo več). Sam jahalna sedla so itak k***c od ovce. Ni niti pou tok kamot ko western recimo.
Omenla si, da pr preskakovanju so lažji jahači- ja je res. Mi z našimi ne preskakujemo ampak jih mamo za na teren, pa za tekme v stilu ski-ring, pa tko. Laufanje pač.
Glede tega kok nese od tvojga sorodnika konj.. Bom tko rekla. Dam jst tebi 80 kil al pa 90, pa jih boš mogoče nesla nekajkrat pol te bo pa počasi začeu križ jebat. Je pa odvisno tut od starosti pa teže konja samega. (Isto je pr človeku ane). Ampak, če ma lastnik vsaj nekaj soli v glavi bo mal pazu koga, kaj in kakšnega "jahača" bo dal na konja.
Drugač me pa zanima še neki tko informativno. Sm dost u tem konjskem svetu pa me zanima kdo je ta tvoj sorodnik pa kakega konja ma (pasma in to). Pa v kterem kraju. Kr, če ma tko mal bolj pol se vrjetno poznamo, al pa se mogoče z mojim fotrom. Kr v Sloveniji se ti ko majo konje pa tko, da se z njimi ukvarjajo itak u večini vsi med sabo poznajo. Se kdaj kej pogovarjamo pa nanese na koga iz Prekmurja, Primorske, Gorenjske,... Bilo kje. Pa se ve za vsakega kdo je
Drugač pa, če hoče kdo videt lepe konje mu priporočam, da se odpelje do Dragomera (tm nek pr Lj je to

), do družine Zver. Majo pa Arabske konje, ampak res tko lepe, da STOJ PA GLEJ
P.S Tut, če je konj velik 170cm - to je merjeno v vihru al drugač? (kar za konja sploh ni maximum), nikjer ne piše, da bo nesu RECIMO 200 al pa 250kil (oz. kot sm že rekla jih lahk, sam kok je pa to dobr pa priporočljivo je pa drugo).
U glavnm mi pazimo kaj in kdo in kok dolgo je na konju. Pa s kakim tempom gre.
Če se jst z mojimi 50kilami usedem na našega konja, lahko leta z mano na hrbtu 14dni skupi. Če pa moj fotr.. Pol pa tko, če se gre s konjenico na kak večdnevni pohod, je treba mal pazit na pauze pa tko. Sej konj leti, dokler ne dobi komande, da se ustavi. Ampak leti... In pol sam dol pade (Se je tut to že zgodilo pa ga zdej ni več-zaradi prepametnih ljudi).
U glavnm mal je treba pazit konje, kr to ni kajjstvem.. Mačka?

Oziroma vrjamem, da en ko ma konja za recimo 400.000 SIT ne bo neki extra pazu kr to ni tko velik dnar. Če bo pa nekdo meu konja za dosti več denarja, pa da bo vedu kok je treba v to vlagat (od živinozdravnika, do opreme in krme...) Pol bomo pa vrjetn mal bol pazl

Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.