||MuCkAa napisal/-a:Jaz loadam izkljucno z uTorrent programom Sem pa na vseh mogocih torrentih
Jaz tudi po novem. Ker je full vse hitro, vedno najdem kar iščem. Drugače sem vedno vlekla iz mule,ampak zdaj je mula še samo za muziko.
Itak, Torent je zakon. Vedno vse najdem, mula men se za muziko ni, k najdem vse na torrentih. Pa sploh se se ni zgodil da bi blo kaj cudnega, vedno je zlo hitro potegnil z neta.
cokolina napisal/-a:Torrent je link za dostip do nekega fajla. Če pobiras torente bos mogla imet tudi program ki ti bo potem preko teh torrentov pobiral dol muziko al filme al karkoli.
Vsem pa opozorilo...če iščete filme..naj bo nakoncu torrenta vedno kratica DVDrip..čene je slabše kvalitete... ne si oči kvarit
a če so pa xvid so bolj slabši? Se mi je zdel, da je neki na tem, ker sem zmer filme dol potegovala, ki so bli res slabi! A drgač pa, če piše DVD R to je pa dobr?
xvid je samo oznaka procesa, ki je bil uporabljen za kompresijo videa.
dvd r je verjetno 4.drobižGB velik dvd. a to ničesar ne pove o kvaliteti posnetka.
sicer pa je kvaliteta odvisna od načina zajema videa in jo izveš preko imena datoteke (če je seveda stvar pripravila kaka urnk skupina):
CAM: posneto z kamero v kinu. ne priporočam, razen če res hočeš takoj videt
telesync: video posnet s kamero, zvok pa je posnet direktno (navadno s priključka za slušalke za naglušne osebe). ti posnetki so lahko že zelo kvalitetni, saj navadno snemajo z dobro kamero s stativa. nekateri od dobrih skupin (npr maven) so že skoraj na ravni dvd-ripa
telecine: posneto direktno s projektorja.
screener: je v bistvu dvd rip materijala, ki ga dobijo vodje kinodvoran in videotek za oceno filma (pa tudi na člani žirije na festivalih, za oskarje itd.). kvaliteta je navadno zelo dobra, samo navadno imajo kake moteče napise (vsake toliko časa se čez zaslon priplazi 'this motion picture is the property of blablabla) ali celo na trenutke črno-belo sliko.
dvd-rip: kronski dragulj. če je kvalitetno narejen sta slika in zvok izvrsntna, toda nekateri pač ne znajo naredi dobrega ripa. sicer pa je pri tej vrsti največja verjetnost, da bo izdelek dober.
petelin napisal/-a: dvd r je verjetno 4.drobižGB velik dvd. a to ničesar ne pove o kvaliteti posnetka.
a potem je dobra kvaliteta pa se ga splača dol potegnt? Zto, ker se men celo večnost dol vlečejo taki primerki
odvisno od tega ali MORAŠ imeti dvd. ker je dober rip skoraj tako dober (razlike so opazne, če se potrudiš, a sploh ne moteče), sploh če ga gledaš na računalniku ali navadnem TVju. jst se ponavadi kar zadovoljim s tem, dvd pa dljam če ga res hočem.
drgač je pa tudi DVD posnetek lahko slabe kvalitete, npr če je posnet s kamero v kinu, a te boš težko našla. imajo tudi enake oznake kot ne-dvd-filmi če niso kupljeni... cam je s kamero, telesync je s kamero+posnet avdio, retail je kupljen, directors cut je režiserjeva verzija itd.
tak da če bi sam pogledala film je ne-dvd čist v redu
Jaz uporabljam torrent za vse kar si downloadam in je res najboljši.
Zanima pa me, če mogoče kdo ve, zakaj se mi občasno kakšen torrent - ustavi. Kar sredi downloadanja, hitrost je dobra, pol pa se kar vse skp ustavi ... weird v glavnem in predvsem moteče.
As the shadow follows the body, As we think, so we become.
aja, zj se je začel pojavljati nov standard, ki se mu reče R5. po kvaliteti je nekje med telecinom in screenerjem. je v bistvu rip zgodnje izdaje dvdja za ruski trg (nekateri studiji so začeli s tem, da bi prehiteli pirate).
ce mi lahko katera napise na zs da ne bo spet ceu hudic, kje najdem program u torrent.
ker so mi formatiral racunalnik in sem vse zgubila pa sm pozabla kje sm ga prvic dol potegnila...
Zadnje dni se mi dogaja nekaj zelo motecega. Vsakih nekaj minut se mi pojavi okencek Authentication Required. V njem pise Restricted Area, za kater tracker in torrent gre, potem pa 2 prostorcka za vpisat user name in password. Potem morm kliknit cancel, da mi ta okencek izgine. In to se mi pojavlja za take fajle, ki jih sploh ne loadam oziroma sem jih ze zelo dolgo nazaj. Mogoce kdo ve zakaj se to dogaja?
tole je pa čudn, trackerji večinoma zabeležijo IP ko se prijaviš na njega in potem lahko dol vlečeš BP. probaj z usernamom in passwordom, ki ga uporabljaš za prijavo no dotičen sajt.