V teh dneh je v goriški knjižnici Franceta Bevka organizirana akcija, kjer se zbira razne potrebščine za otroke iz Ugande. Ti otroci potrebujejo predvsem opremo za plavanje (rokavčke, kopalke,...) in šolske potrebščine (zvezke, pisala, barvice,...), pa tudi razne igrače, knjigice, oblačila. Reči, ki jih bodo zbrali bodo šle direktno v Ugando preko organizacije Edirisa ( več o organizaciji si lahko preberete na http://www.edirisa.org/slovenija/index.php ) in preko skupine zaposlenih v knjižnici. Glede same organizacije moram rečt, da so zanesljivi, ker preko njih sponzoriram enega majhnega fantka iz Ugande in mi redno pošiljajo poročila, slike, filmčke, če imam kakršnokoli vprašanje mi vedno odpišejo v nekaj dneh, itd. Tako da jaz jim zaupam. Zatorej vsi, ki se nahajate v bližini Nove Gorice pozivam, da prispevate kakšno malenkost (kakšne premajhne kopalke, odvečne svinčnike in zvezke,...). Stvari se zbirajo v Goriški knjižnici. Ne zbirajo denarja. Če bi katera, ki živi bolj daleč rada kaj prispevala, lahko pošlje paket meni in ga bom jaz nesla tja (če mi zaupate

Če ima še kera kakšna vprašanja naj mi pošlje ZS oz. napiše tu.
Aja. Pa tole ni reklama ali kakršnakoli propaganda za organizacijo. Tole je zgolj ponudba oz. poziv za tiste, ki imajo doma kakšne odvečne oblekice, igrače, itd. in bi radi pomagali.