tjaska napisal/-a:Tako mi tudi športnice niso všeč. Ker so takoj pod kožo ponavadi mišice. Telo nima več tiste zaobljene oblike, linije niso mehke, telo ni mehko.
Men pa glih obratno, niso mi všeč želatinaste suhice, ki majo dobesedno kost pa kožo na sebi.
Baletke imajo prav neestetske noge. In hrbet. Se mi zdi, da predstava zaradi tega kar malo izgubi gracioznost in lahkotnost.
Prava ženska je zame elegantna, nežna in mehkih linij, ne cela utrjena in nabita.
Odvisno, katere. Ene so bolj, druge manj. Je pa tko, da je balet pač trdo delo in telo žal ne stoji pokonci v vseh nemogočih položajih samo od sebe. Dobro, če je baletnica res ultra nabita, res zgleda grdo tud men. Se pa ne strinjam, da zgubijo s tem predstave svojo gracioznost in lahkotnost, kajti le-ta je v gibu, glasbi in občutku; če se pa usedeš v prvo vrsto in čekiraš sam to, kolk je ker nabita in kolk ne, si pa zgrešila lokacijo in predstavo
Oziroma obratno: če srečaš kako baletko sredi ulice, jo takoj spoznaš, ravno zaradi te mehkobe, ki jo oddaja. Takrat najbolj vidiš, da nekaj vedno je na tej gracilnosti, ne glede na premer njihovih stegen
Sicer pa tud mene v nekem smislu moti, da se mojmu telesu pozna, da sem bla športnica. Ok, razen vmes, ko sem se po prenehanju zredila za skor 10 kil. Ampak... Pozna se, res. pa nimam širokih ramen niti nisem ploh, ampak... Mišice se pač vidijo, če jih napnem.
Različni tipi gibanja pa itak nardijo druge mišice. Recimo, ko sem igrala tenis, sem mela noge poudarjene, zdej odkar plešem mam pa po celem telesu enakomerno mišično porazdelitev, od hrbta in rok do zadnjice in nog. In mi je prov kul tko kot je