Intet napisal/-a:Eno mini vprašanje:
Kake so najboljše nastavitve povezave, da Mula kar najhitreje downloada? Uporabljam kabelsko povezavo.
Mulo sem inštalirala na začetku tega leta, sprva je vse šlo gladko, zdaj pa ne downloada več (oz. zdownloada približno eno datoteko na dan!). Na čakanju je 35 datotek, iščem jih pa preko Global Servers.
Odvisno kakšno kabelsko povezavo imaš. Ali je to 512/128, 1,5MB/256... itd. V glavnem, glede na to kakšen download in upload imaš, temu primerne naj bodo tudi tvoje nastavitve. Če imaš npr. paket 512 download, 128 upload, to pomeni, da v meniju connections nastaviš vrednost pri download okoli 55KB/s, pri upload pa 10KB/s. Max. virov na datoteko naj bo okoli 1000 do 1500, kakor tudi max. povezav.
Jaz mam naprimer 2048/348, pod download imam 250 KB/s, upload pa odvisno kako mi je do šeranja (od 10 do 35KB/s). Pozorna bodi tudi na to, da imaš odprte porte TCP in UDP, drugače dušiš svojo povezavo v in iz interneta. Serverje pa redno updejtaj iz kakšne server.met datoteke (o tem sem pisal v prejšnjem postu v tem topicu).
Pomembno je tudi, da ne nastaviš svojega uploada previsoko (do skrajne meje zmogljivosti tvoje povezave), ker potem to spet zaduši download. In pa 35 datotek, ki čakajo na vire za downloadanje, je definitivno preveč. Sploh če so to kakšni filmi oz. glasbeni albumi. Največ od 5-10 datotek imej simultano na downloadanju, da se lahko tistih 1000-1500 virov na datoteko, ki si jih prej nastavla, razporedi po teh 5-10ih datotekah.