nekateri varajo, nekateri ne...sem pa mnenja da je vsakdo sposoben varanja...nikoli ne reci nikoli ...ker se prav lahko zgodi da spoznaš nekoga ob katerem ti zamrznejo moralno delujoči možgani in ne gre za nič drugega kot eno samo živalsko strast...takrat v tem trenutku slabosti se lahko to da prevara svojega partnerja zgodi vsaki...sicer ne odobravam varanja...vendar pa v takem primeru da se zgodi, da se zavedaš da je bila napaka, da veš da je ne boš ponovil...podpiram to da se ne pove...kar neveš enostavno ne boli...boli le tebe ker moraš to skrivat in to je tvoja kazen...
Nekateri govorijo o namenskem in o nenamenskem varanju..., o takšnem ko se varanja zavedaš in o takem, ko to storiš nevede (npr. ko si pijan na kakšni žurki)..., zame je varanje varanje, pa ne glede na "vrsto"! Če nekoga prevaraš na kakršn koli način je to grdo oz. s tem nekoga lahko zelo prizadaneš. Seveda je fajn ko greš s kolegicami na žur v kkšn lokalček in potem vidiš noro dobrega tipa, seveda si lahko na njem malo spočiješ učke..., ampak še vseeno kr ne varaš, če imaš nekoga oz. si z nekom v zvezi, ki ga imaš res rad! Zame varanje zato ni sprejemljivo...sama nikol ne bi prevarala svojga fanta, pa tut če bi vidla nevem kakšnega tipa, ker igranje s čustvi nekoga drugega res ni lepo...
Se mi zdi, da nekateri varajo samo zaradi samozadostnosti. Ne pa zaradi tega, da bi drugega prizadeli ali kakor koli drugače oškodovali. Ženske, (večinoma so zelo naivne - npr. kolegice iz mojih izkušenj) se pač pri tipu, ki jih ves čas zapeljuje in ne vem kako na veliko hvali, počutijo res zapeljivo, skratka "žensko". Medtem, ko moški (večinoma) v tej ženski vidi le trenutni spolni objekt.
Imamo še druge vrste varanja. Na primer 2 partnerja naenkrat. Verjetno da v prvi zvezi nekaj ne štima, nekateri imajo celo strah pred izgubo tega prvega partnerja - navezanost. Drugi partner pa vs to praznino nekako dopolnjuje.
Se mi zdi no. Nekak tko. Kaj pa vem, nisem še bila v taki situaciji. Niti nimam želje.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti. Jean de La Bruyere
tudi jaz se strinjam. Če si v 'obdobju', ko pač želiš več svobode, ko tvoje oči ne želijo samo počivati na nekem tipu, ampak želi tvoje telo njegovo telo, ki pa žel ni telo tvojega fanta, potem je bolje, da svojo zvezo končaš. Poznam primer fanta, ki je poleg punce imel konstantno še vsaj eno ljubico in obratno, poznam punco, ki je imela zraven fanta za čez vikend in družinske zadeve še fanta za obštudijske dejavnosti. To se preprosto NE DELA s človekom in človeškimi čustvi. Vsak,ki to počne, lahko reče, 'ja, kaj mi pa morejo?'. Ampak to je nemoralno in nefer in nasploh semi zdi, da človek, ki vara, še ni našel tistega kar išče, zato je brezveze, da ostaja v neki zvezi. Naj izživi svoje, naj najde ta pravo osebo, ampak naj to počne, ko je 'single', ne pa da ima partnerja/partnerko 'za vsak slučaj'. Izkoriščanje (kakršnokoli) bi moralo biti kaznivo!
ja no dej nehite no...varanje nikakor ne poživi zveze....ne vem kdo take klamfa sam res ne vem v čem je point da tistga k ga maš rad-pomoje da ga nimaš če ga varaš- prevaraš z drugo osebo pol pa pravš da to zvezo poživi... varanje je neki kar se težko odpusti sam je pa res da je varanje stvar k jo največkrat odpustimo...kar pa nikakor ni prou....
Mene je en varu oz je varu njo. No ja - ko je bil s punco par mescow je mene spoznow in sva bla midva skp in nobena ni vedla za nubeno. No ja ona je najebala kr je bla zalublena js pa bl ne. Js sm ga pustila ona he bla pa spet z njim.
No ja... Js sm misnla d sm bla zmer 100% zvesta, ampak sm par dni nazaj zvedla d ni čist tko. Baje sm prejšn nov let 'prevarala' svojga fanta. (zdj že 1 mecs ni moj fant, ampak je bil 1let pa 7 mescov) Sej je res d sva se sam zalizala ampak mene je čist šokeral. Iz mene nrdi alko človeka k ga sploh ne poznam. Najhuj je pa to d je bil moj tip u sosedni sobi! Sam tega mu ne bom povedala kr je brez veze d bi za nazaj neki zvedu kr itq nisva več skp.
zmeraj sem bila proti varanju in zmeraj sem govorila da ne bom oprostila moškemu,če me bo prevaral....potem pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega...jaz sem prevarala njega...on seveda tega ne ve in nikoli ne bo zvedel...ampak zdaj gledam na to malo drugače....če si z nekom in ga nimaš rad pride potem do nečesa takega, a mi je žal ne,a bi oprostila zdejšnemu tipu,ne vem odvisno je od okoliščin in situacije in "velikosti" prevaranja( a je bil samo poljub al sta se dala dol)
ne vem glede tega če tipu oprostit.....vse je odvisno od tega kolk se keesa pa kolk cajta sta skupi...ne vem....težko je rečt dokler ne pride do take situacije....
nikol še nism tipa prevarala. rada bi pa sam to povedala. če mam tipa rada, ga nom pod nobenim pogojem prevarala (pa tud če bom pjana, ker ga mam še vedno v mislih, srcu). jst pa hodm s tipom sam, če ga mam rada.
encajt sem ful varala-samo še sama ne vem zakaj.če je bla kaka priložnost pa še pomožnosti,da je biu dober tip sem hitro izkoristla priložnost,čeprav sem mela fanta...samo do zdaj ni noben nič zvedu,da bi jih varala.. sam tisti časi so mimo...zdaj sem se bol "umirla" pa itak je to brezveze če varaš...pa tud ful boli če zveš,da si biu prevaran..kr vem ko me je 1x en tip prevaral kak mi je blo in od takrat naprej sem bol resna menim pa da pride do varanja,ker v zvezi nekaj ne štima,al partner ne dobi od osebe tistega kar želi in pol to išče pri drugih ali pa ker je v zvezi premalo zaupanja,pa varanje je še en dokaz,da osebe nimaš dovol rat(ker sigurno ti nekoga ki ga imaš ful rat in ga nočeš izgubit-ga ne prevaraš)..eni pol iščejo izgovore,da je kriv alkohol(če so kje odzunaj),samo menim da to ni izgovor,če si ti nevem kak pijan,se lahko zavedaš kaj delaš,pa če maš osebo rat ne narediš neumosti
če bi tisti,ki grdo govori o meni vedel kaj si jaz mislim o njem bi o meni govoril še slabše
Sweet devil napisal/-a:...eni pol iščejo izgovore,da je kriv alkohol(če so kje odzunaj),samo menim da to ni izgovor,če si ti nevem kak pijan,se lahko zavedaš kaj delaš,pa če maš osebo rat ne narediš neumosti
to se popolnoma strinjam,alkohol,pa droge niso izgovor....če pa je bilo res tok pjano,da se niti mal nisi zavedu(in si samo ležal) je pa to potem posilstvo,mar ne?
Vm se to ne zdi možno sam js mam tako izkušnjo. Če mi ne bi drugi povedal kaj se je tist večer dogajal ne bi nikol vedla. Najbl žalostn pa je da so moji možgani čist zabluzil - js se recimo 'spomnm' neki, kar mi pol povejo da je blo čist obratno. zdj pazm kok spijm.