Virus HIV in AIDS
jst sm tud slišala, da so neki časa igral na to foro, da so tipi puncam (ali obratno) dajal pisemce po noro preživeti noči, ki naj bi ga prebral še le potem in v katerem naj bi pisalo, da so okuženi z virusom HIV. OK sej mogoče res za hec....sam men se zdi to skrajno bolano
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
Sem glih včeri prebrala to zgodbo v Cosmu,...Neverjetno,da je mogla to doživet,oz.doživlja!Sem tud jaz že enkrat v preteklosti slišala,da je en tip eni punci naredo to na maturanskem!Pojma nimam za koga se je šlo,ampak baje je punca prebrala pismece že na letalu.Kaj je blo takrat pojma nimam.Sem pa tud slišala da je eni baje edn pustil pismo po eni noči kar na postlji in šel.In ko je punca zjutrej to prebrala je kar samomor naredla.OK,saj nevem če je vse res ampak sem to slišala še ko sm bla v srednji,tak da nevem.Mogoče je blo vse za nos privlečeno,ampak nikoli neveš..
Poznam pa ja enga ki naj bi bil okužen z virusom,ampak je ful v redu tip.Čeprav ga nism vidla ziher že tri leta...
Poznam pa ja enga ki naj bi bil okužen z virusom,ampak je ful v redu tip.Čeprav ga nism vidla ziher že tri leta...
sofia83 napisal/-a:Drgač pa ne poznam nikogar s HIV-om, sem pa izjemno panična, kar se tega tiče in mam to vedno v mislih, ko mi je kdo všeč oz. razmišljam, da bi se s kom zapletla. Treba je bit previden, za nazaj je potem zaman obžalovat ...
evo točno tako.... meni se zdi sex brez kondoma, sploh na 1 night standu neodgovoren, žal je tolk enih stvari , spolnih bolezni okol, da si tega pač naj ne bi privoščil, če ne želimo potem trepetat..res ni nujno,d a se okužiš, tako kot ni nujno da takoj zboliš za Aidsom, samo ker si okužen s HIVom , ampak zame je rizik prevelik....
spoznala sem enga tipa s HIVom, ki ga je dobil preko heterosexualnega odnosa, z dolgotrajno parnerko...pač on pravi,d aje bil zvest, ona ni bila... ful kruto.tip je bil okužen že približno 6 let, a mu Aids še ni izburhnil, zdaj žal nimam več stikov z njim, ampak je res super oseba, upam da je z njim vse ql.
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
a živi svoje sanje
pjotra napisal/-a:Sicer se mi pa zdi, da smo v povprečju Slovenci premalo informiran
S tem se pa ne bi strinjala. Če se malo bolj pozanimaš glede aidsa, malo bolj okol sebe pogledaš, te to spremlja za vsakim vogalom. Sam tistga k to ne zanima, ga pač ne in se o tem ne bo pozanimal. Je pa res, da se tudi na splošno na to bolezen spomnimo samo 1. decembra...na žalost.....
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
- čokoladka007
- Sramežljivka
- Kraj: Near Heaven
Anchi napisal/-a:Ne vem a sm hladnokrvna al kaj, ampak mene ta zgodba ni pretresla oz. vsaj ne v smislu, kot je bil njen namen.
Pretresejo me zgodbe, ko je nekdo nemočen in dejansko NI IMEL možnosti preprečiti okužbo. Kot recimo te zgodbe o iglah v kinih in podobne....tale punca v zgodbi pa...Pa sej ne rečem, da bi blo v navalu strasti (pa še to si bumbar če nardiš brez zaščite), al pa da to punci/ali fantu naredi partner, ki ne ve oz. laže o svoji bolezni...NE pa en ogromni jebač, ki mu na čelu piše, kok jih je že nategnu. Okej, popustila je pod lepimi besedami, gestami...tud prou, to bi vsaka. Da pa ne razmišlja o zaščiti z nekom, ki ga pozna dva dni, pa še na maturancu??
Joj joj. To je vse kar lahko rečem.
:box:![]()
![]()
se strinjam s teboj....
jaz sem drugače kar panična glede tega...sicer nimam razloga...ampak vseeno....nikoli ne veš kaj se pripeti...tudi zaradi tega nisem bila nikoli za one night stand...ker tud kondomu ne zaupam....in se imam preveč rada...
sedaj imam partnerja, ki mu 100% zaupam..pa še oba sva pregledana...tako, da lahko brez skrbi in varno uživava...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
LyLa napisal/-a:Men se pa ne zdi, da bi bli premal osveščeni. Jst sm bla že 2x na infekcijski, pa je bilo obakrat zelo veliko ljudi - ok neki od teh ki redno hodijo so seveda krvodajalci, ampak vseeno...
Verjetno se manj ljudi zaveda da je možnost okužbe s hepatitisom kr parkrat večja kot za HIV - to informacijo sm dobila od zdravnika na infekcijski, ko sem šla po rezultate.
vids o hepatitisu pa tud jst ful mal vem, kako se pa s tem okuzis? mislim kaksna je verjetnost? upam da nisem OT
keep on smiling:)
fishi napisal/-a:LyLa napisal/-a:Men se pa ne zdi, da bi bli premal osveščeni. Jst sm bla že 2x na infekcijski, pa je bilo obakrat zelo veliko ljudi - ok neki od teh ki redno hodijo so seveda krvodajalci, ampak vseeno...
Verjetno se manj ljudi zaveda da je možnost okužbe s hepatitisom kr parkrat večja kot za HIV - to informacijo sm dobila od zdravnika na infekcijski, ko sem šla po rezultate.
vids o hepatitisu pa tud jst ful mal vem, kako se pa s tem okuzis? mislim kaksna je verjetnost? upam da nisem OT
res ja....o tem hepatitisu a, b, c,...pa tud jst ful mal vem, čeprav se je z njim lahko hitreje okužimo kot z HIV.
in še nekaj o hepatitisu B:
http://www.zzv-kr.si/Content.aspx?page_id=68
pa še nekaj o spolno prenesljivih bolezni:
http://www.spolnost.com/index.php?page=abcbolezni
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
Težava je ravno v tem, da ne gre samo za seks z neznancem. Tudi ko prvič spiš s svojim novim fantom je možno, da ima že od prej kako bolezen, če ni nedolžen, oziroma je vedno uporabljal kondom.
Zato vsem priporočam iskren pogovor o tem, še preden se odločite za prvi seks.
Zato vsem priporočam iskren pogovor o tem, še preden se odločite za prvi seks.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
krfjolca napisal/-a:Kolikšna je verjetnost, da se okužiš, če enkrat spiš s HIV+ človekom? Pomojem, da ni nujno, da dobiš virus, ali pač???
Ni čist nujno, je pa velik možnosti in ženska se okuži lažje kot moški, ampak ta bejba je z njim sexala več kot enkrat, tko, da je mela več kot velik možnosti.
Ja tragedija, kaj češ, sej sem kruta mogoče, sam meni je zaščita samoumevna, mislim, da je vsem ljudem jasno da se hiv širi, da je zaščita potrebna zaradi tega in še miljon drugih vzrokov in če se nekdo daje dol popolnoma brez zaščite more tak rezultat pričakovat in če ne uporablja kondoma si je sam kriv. Zato sem kar besna ker kar nekaj mojih prijateljic zaščito tako lepo ignorira. Mogoče jih bo ta članek prepričal, samo dvomim, ker če nekoga dva splava ne prepričata, pol ga tud en članek ne bo, ampak upam, da se bo vsaj kdo zamislil nad sabo.
pa pa
Re: HIV-->AIDS
Ne poznam nobenega.
Mislim pa, da sex z neznancem, predvsem pa
nezaščiten ni glih pametna odločitev.
Mislim pa, da sex z neznancem, predvsem pa
nezaščiten ni glih pametna odločitev.