Sicer pa:
* O moj Bog, o moj Bog, kako da ženska pri teh letih ne ve, kako se plačuje vrtec. Saj verjetno na strani zraven piše kako se izračunava. To je polna cena, pripadajo ti pa določene olajšave/subvencije, se pač izračuna cena glede na materialni status. Dobro je, da nimata previsoke plače, da nimata prihrankov in da nimata nepremičnin pisanih nase. Pač, it sucks, ni fer, ampak manj imaš za pokazati, manj plačuješ vrtec. Polne cene po mojem skoraj noben ne plača.
Enostavno ne morem mimo. Če se že na tak način "izživljaš" nad nekom vsaj napiši kar je res oz.se pozanimaj o stvareh in ne pametuj, če ne poznaš zadeve. Nepremičnina v kateri živiš in ne presega neke določene kvadrature glede na število družinskih članov se ti ne upošteva pri izračunu. Prihranki, morajo biti bajni, da se ti karkoli pozna oz.moraš biti ravno na meji, da zaradi tega padeš v višji razred. 100.000 na računu se ti pri izračunu pozna zgolj kakšen evro. Ker se tako spoznaš in prekipevaš od pameti ter logike boš hitro našel formulo po kateri izračunaš koliko se ti kaj dejansko upošteva.
Največji in bistveni faktor so plače. Vse ostalo je minimalnega pomena ampak ja, tisti, ki se ne pozanimajo zganjajo paniko za brezveze. Klasična gostilniška je, nič ne smeš imet, vse dvigniti z računov in skriti..
Priznam da:
- sem pogledala na služben mail in obžalujem. Nek poslovni partner si me je privoščil, že dolgo nisem v mailu prebrala takšnega izbruha. In vse to zato, ker si je moj mail razlagal napačno, površno prebral.
- imam res slabe dni. Tako lepo sem splanirala dopust med prazniki in je nepričakovano vse splavalo po vodi.
- imamo že celo zbirko stekleničk ampak ne zagrabi. Poskušamo celo tako, da se jaz umaknem iz stanovanja.
- ko že mislim, da je vse ok in končno zadihamo, spet nekaj. Nikoli konca.
- strah me je, ne spim, naj bo že mimo.