Oblomov napisal/-a:Meni se ne zdi nenavadno, da na začetku zveze osebi ne čutita povsem enako druga do druge (ali, če smo iskreni, tudi kasneje kdaj; normalno se mi recimo zdi, da obdobij 'zatreskanosti' v dolgoletnih zvezah ne doživljata osebi/vse vpletene osebe v poliamoričnih zvezah v istem času ...) ... ni ravno tako, da se vse zveze začno z udarno zaljubljenostjo na prvi pogled in tudi če se ena oseba recimo zaljubi prva, druga pa razvija čustva dlje časa ali pa sta najprej prijatelja in 'preskočita' to fazo ali pa če je ena oseba recimo bolj nagnjena k romantičnim čustvom, druga pa na sploh čustvuje drugače itd. ... se mi ne zdi težava. Navsezadnje osebe čustvujemo različno - različno smo žalostne, depresivne, vesele, navdušene in različno smo tudi zaljubljene, recimo. Se pravi: različno to izražamo in različno dejansko 'čutimo'. (Do neke mere, no.)
Oblomov napisal/-a: ljudje različno čustvujemo, veliko je odvisno recimo tudi od seksualnosti posamične osebe, načina razvoja vezi ipd. Recimo osebe, ki so demisexual lahko čutijo privlačnost le do nekoga, do kogar najprej razvijejo globoko čustveno vez; pri njih lahko zaljubljenost, posebej pa spolna privlačnost ali želja recimo pride z zamikom. To ne pomeni, da take osebe recimo nimajo interesa ali da se jih v kaj sili, samo drugače čustvujejo, kot nekdo, ki je recimo izrazito seksualen in bo, po drugi strani, morda imel težave pri razločevanju romantične navezanosti in spolne privlačnosti ali celo spolne privlačnosti in 'ljubezni' ipd. Imaš seveda tudi ekstremnejše situacije; osebe, ki so aseskualne in/ali aromantične recimo enih spektrov čustev in občutij ne razvijejo, pa to ne pomeni, da ne ljubijo druge osebe.
Seveda ne rabi it tako daleč in se osebe tudi ne rabijo tako identificirat, samo lahko se pa ljubezen in privlačnost razvijata na različne načine in včasih se osebe ne 'poklopijo' v tem in to ne pomeni, da je zveza nujno neuspešna ali nesrečna - samo ene reči se odvijajo različno za različne ljudi.
Meni se zdi pa to pomembno spoznanje, iskreno, ker se mi zdi, da je pri veliko drugih stvareh tudi tako, da so eni ljudje 'hitrejši', drugi počasnejši, eni imajo določene potrebe, drugi jih nimajo/imajo druge ipd. ... se mi zdi zelo pomembno, da to razumeš znotraj odnosa recimo. Neusklajenosti so del vseh odnosov IMHO - na začetku, vmes, proti koncu ...
Tako da mislim, da ima avtor hipotetično lahko dobro prihodnost s to žensko, krivično je reči, da ne.
Pa če se prav spomnim tudi tvoj tip ni bil prepričan, če hoče it v zvezo s tabo, pa sta zdaj že več let skupaj.
Avtor, samo pozitivno... Čimprej naredi korak dalje.