pumpkin_pumpkin napisal/-a:Ko te kak mladič na cosmo forumi pikne, kot roza starešina vedno napadeš z psihoanalizo - in vezo ter vse vključene v temo opišeš kot nezrele al pa itak zavožene... včasih ljudje res mislijo in sprašujejo samo to kar piše....
Resnično mi je žal zate, če v preprostem, povsem kmečkem sklepanju iz primera, prepoznavaš psihoanalizo. O kateri očitno nimaš pojma, sicer bi vedela, moj odgovor ni vseboval niti ene poteze psihoanalitične interpretacije. Prav tako mi ni jasno, s čem si me ''piknila'', se mi zdi, da se ti počutiš napadeno.

Nikjer tudi nisem napisala, da je kdo v tejle zgodbi nezrel. Še. Zdajle pa bom.
Se mi zdi situacija zelo jasna, ja.
1. Tvoj fant dojema romantiko drugače kot ti.
2. Ti z njegovim dojemanjem nisi zadovoljna (potožila si, da že dolgo nista bila romantična).
3. Tvoj fant o tem nič ne ve - je zaprepaden/presenečen.
4. Vsak je gnal svojo in noben ni popustil.
5. Kar si izpostavila kot romantiko je preprosto trud zate. Tega tvoj fant očitno ne počne, ker drugače ti ne bi čutila, da tega ne počne, razen, če si patološko potrebna stalnega fokusiranja fantove pozornosti nate.
6.Tvoja reakcija je trma.
7. Njegova reakcija je očitno tudi trma.
8. Ti ne slišiš njega in on ne tebe.
Ja, ti si nezrela, ker je trma značilnost nezrelega značaja. On je najbrž tudi nezrel, ker je prav tako trmast. Med vama je komunikacijski zid in očitno se ne zavedata potreb, ki jih ima drugi: on ni bil sposoben prepoznat, da je tisto, kar ti želiš malo truda, ti pa nisi sposobna prepoznat njegovega izražanje ljubezni, ki je očitno drugačno, kot bi ti želela. Mogoče te veliko objema in poljublja? No, to je prav tako izraz ljubezni kot denimo to, da ti prinese rožo.
Tako nekako. Ampak ja, če misliš, da bo problem rešilo kopičenje mnenj drugih ljudi (zunanja potrditev, ker sama za svojim mnenjem ne znaš stat ali pa pretehtat tujega), potem izvoli sanjati naprej. Posebej dolgo tako ali drugače ne bo šlo.
In tole zgoraj ni nobena psihoanaliza. To je logično sklepanje iz premis, ki se jih da postavit iz tvojega pisanja. In malo izkušenj z medsebojnimi odnosi.