Jaz ne morem verjet, da živim v tako skrajno zaplankani, zafrustrirani, predsodkov polni družbi.
K psihologu/psihoterapevtu greš lahko tudi, če si denimo želiš naučit kakšne tehnike sproščanja, če želiš poklicno usmerjanje, že se bi rad naučil, kako se pred javnimi nastopi znebit treme ipd. Sem seveda sodi tudi to, da ti pomaga rešit težave, ki jih sam nisi sposoben.
Če avtorica teme piše, da sama ne zmore, se njene težave poglabljajo, da se zateka v prenažiranje in alkohol ... potem je zrela za psihologa. Imbecilno poimenovanje ljudi, ki ne zmorejo sami rešiti svojih psihičnih težav za "lene" in izogibanje psihologom kot strokovnjakom, ki nam lahko pomagajo k boljšemu razumevanje samega sebe in podobno sranje nas vodi k temu, da imamo eno najvišjih stopenj samomorov v Evropi. Ker slovenceljni se rajši zagugate, kot da bi priznali, da imate težave.
Ampak po želji: seveda je bolje počakat in namesto pogovora in dela na sebi izbrat samomor, samopoškodbena dejanja ali pa totalno zajebano paranojo/preganjavico/anksioznost/hudo depresijo/shizofrenijo in posledično krsto ali filanje s tabletami na zaprtem oddelku.
Mater me to razkuri. Pa ne, depresija ne gre stran sama od sebe, ampak se slabša in slabša dokler se ne ubiješ ali zblazniš.
Takole, se opravičujem za oster ton. Se javljam od učenja Otroške igre in risbe. Psihologija.