Sparov oglas - Slovenija moja dežela
- Tearjerker
- Cosmopsiho
- Tearjerker
- Cosmopsiho
tor napisal/-a:@Dot, ti si na plačilnem seznamu Špara?

@Tearjerker: jp, tako je, nič nisi prezrla. Namesto da bi bili veseli, če so že taki ljubitelji domačih izdelkov, se pa razburjajo, ne da bi se sploh prepričali, za kaj gre pri stvari?

Glede oglasa se pa tudi strinjam... pač en Lojze je dobil za nalogo, naj naredi reklamo za Sparove izdelke, narejene v Slo, nobenega globljega pomena nima tole. Saj so tudi pred leti ponovno posneli tisto reklamo za Čokolešnik, če se ne motim, pa zato ni šla pevka od Katalene, ki je kot otrok igrala v originalni verziji ('Mmm, kot bi jedel veliko čokolado z lešniki''), z nebotičnika skakat

---> Dokler bodo imeli ljudje take probleme za razburjat, bo kar lepo na svetu

-
- Cosmopsiho
Hehe, a veš, da sem šla jaz potem tudi googlat
Je že skor 50 star... Po 32 letih so ga predstavili potem javnosti z intervjujem al nekaj takega
Ah, meni se zdi pa še dobro, da so naredili reklamo (kakršnokoli že pač, tud če je ta ponesrečena=)), ker očitno večina folka kar na slepo meče stvari v voziček / si jih maši v usta, ne da bi sploh poznali izvor izdelka oz. pogledali deklaracijo (glede na to, da se jih zdaj kup čudi glede slovenskih izdelkov??). To me res preseneča

Ah, meni se zdi pa še dobro, da so naredili reklamo (kakršnokoli že pač, tud če je ta ponesrečena=)), ker očitno večina folka kar na slepo meče stvari v voziček / si jih maši v usta, ne da bi sploh poznali izvor izdelka oz. pogledali deklaracijo (glede na to, da se jih zdaj kup čudi glede slovenskih izdelkov??). To me res preseneča

Bistvo vsega je to da si je Spar nesramno sposodil ta legendarni oglas da bo z njim lahko popihal na dušo kupcev kako veliko daje Spar na slovensko kakovost in izdelke. Malo bolj brihten uporabnik pa točno ve, da temu ni tako, da je slovenskega tukaj bolj malo in da se itak dobiček pretaka v tujino. Če bi šlo za slovensko podjetje in za res prave slovenske izdelke in pa kakovost, potem ne rečem, samo to kar so pa pri Sparu naredili pa je to, da vlečeju nas kupce za nos in to je meni tako zelo mimo. Ampak v Spar jaz itak ne hodim,ker so neprijazni in imajo obupno ponudbo!
omg kera drama zaradi brezveznih stvari. Če ti kaj ne paše, pač ne greš več v špar ne vem zakaj se more folk bunit po internetu? Sicer pa sem danes bil v Šparu v cityparku in je bil pošteno poln tak, da očitno poziv k bojkotu ne uspeva najbolje.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
^^ Tudi... oz. malo gledaš še na kvaliteto in preference glede okusa
Saj ravno v tem je point, da SO pravi znani slovenski izdelki, samo druga nalepka je gor, lahko si prebereš še spisek nekaterih, ki sem jih že iz glave mimogrede naštela
Lol, vlečejo za nos? Vse imaš še s slikcami prikazano zraven, če ne prepoznaš izdelkov.
Saj res, pa spomnila sem se še na Sparove žabe, ki so v resnici Polzeline (samo nalepka je pač druga gor), moja mami jih vsa leta kupuje, prav super so
Pa tisti znani Mlinotestovi sirovi kapeleti, tudi dobri
Pa tekoči sadni jogurt od Ljubljanskih mlekarn etc. etc. Mah, na tone imaš tega, samo oči je treba odpret.

Atonka napisal/-a:Če bi šlo za slovensko podjetje in za res prave slovenske izdelke in pa kakovost, potem ne rečem, samo to kar so pa pri Sparu naredili pa je to, da vlečeju nas kupce za nos in to je meni tako zelo mimo. !
Saj ravno v tem je point, da SO pravi znani slovenski izdelki, samo druga nalepka je gor, lahko si prebereš še spisek nekaterih, ki sem jih že iz glave mimogrede naštela

Saj res, pa spomnila sem se še na Sparove žabe, ki so v resnici Polzeline (samo nalepka je pač druga gor), moja mami jih vsa leta kupuje, prav super so

Zadnjič spremenil dot, dne 05. Mar. 2012 19:47, skupaj popravljeno 1 krat.
dot napisal/-a:^^ Samo to je tudi varljivo... Oziroma odvisno, ali se ti gre pri tem le za podporo slovenskim podjetjem ali hočeš prav slovenski izvor živil - prosena kaša od Nature npr. je v resnici iz Rusije in baje ne preveč naravnaJe treba potem še deklaracijo prebrat, če se hočeš res prepričat.
Ne jem prosene kaše

Drgač pa itak, dosti se samo pakira v Sloveniji, pravo poreklo pa ugibaj.
pa, če je pod poreko vpisano, Evropska Unija, samo strean, zihr kaka Romunija al pa najslabše iz zahodne Evrope.
Prosena kaša je bila primer, obstaja seveda še dosti drugih takih
Mhm, EU je ponavadi Poljska in države tam okoli.... ampak ponavadi tako piše za nek predelan izdelek (npr. piškoti, še posebej nemški), za kakšna surova živila pa kar morajo napisat točno državo, se mi zdi (oreški, moka, kosmiči, žita...)