Jaz nisem prenašala udarca niti varanja več kot enkrat oz. teh dveh stvari (pri različnih dveh bivših) sploh nisem prenašala ali tolerirala, saj sem tako po enem kot drugem dejanju takoj zaključila zvezi.
Kar se tiče takojšnjega odkritja osebe - ne, NI nujno, da nekoga takoj spoznaš in ne govorite na pamet, ker ne poznate vseh ozadij. Džeki, tako kot si napisal v temi o lastnostih, ki jih ženske cenijo pri moškem, da obstajajo plejerji, ki delujejo vse prej kot to in znajo osvajati v rokavicah, tako obstajajo tudi agresivni ljudje, ki ne spadajo med tipične gostilniške nasilneže, pač pa so lahko izobraženi, nekoliko v svojem svetu, odmaknjeni in umirjeni, pa v danem trenutku pade maska, ki je nekaj let zelo dobro skrivala pravi obraz. Bivši dve leti pred tistim dogodkom ni pokazal enega znaka agresije, v bistvu je bil celo eden tistih "mirovnikov", ki je umirjal nesoglasja, ko je kazalo, da bi lahko prerasla v kaj več (ko je folk pijan, po možnosti nesrečno zaljubljen in občutljiv na vsako besedo) Kar je naredil meni, je presenetilo vse po vrsti, ne samo mene. Ampak ne bom več o tem, ker je to del preteklosti in ne bom tega dela vlačila še po forumu, saj sem samo hotela približati svojo izkušnjo avtorici teme in še kakšni punci, ki bo morda prebirala to temo. Ne rabim kvazi psihologa, ker sem bila in še vedno sem sama sebi najboljši psiholog, ko sem zaključila tisti del življenja in se niti enkrat obrnila nazaj, čeprav so bila čustva še zelo sveža tisti čas. Koliko bi jih bilo tako močnih in odločnih, ki tako prepričano govorite o vseh življenjskih situacijah?
Lahko zahteva nekaj časa, da odkriješ lupino in prideš do bistva, saj je razlika, ko se z nekom samo videvaš, ali greš s partnerjem živet na svoje (v podnajemniško stanovanje), da vidiš, kako se ujameta pod skupno streho. Ponavadi šele takrat vidiš, s kom si dejansko skupaj.

Neke manjše minuse še lahko sprejmeš, ker pač nihče ni popoln, ampak nasilje nadaljuje še več nasilja, zato je nadvse naivno pričakovati, da se bo kdaj čudežno prenehalo. Četudi bi tvoj fant zdaj skakal za tabo in ti izkazoval vso spoštovanje, verjemi, kakor hitro bi mu oprostila, bi uvidel, da si to lahko privošči znova in znova.
Tisti, ki za vse možne situacije tako radi pametujete o človeški neumnosti, brez da bi kdaj bili v čevljih določene osebe ali se vsaj poskušali približati situaciji brez, da morate izpasti nezmotljivi v vseh življenjskih situacijah ... Zbudite se.

Pokažite mi človeka, ki nima nikoli opravka z napačnim človekom, ker takoj ugotovi, kdo je za tistim obrazom. Tukaj imate očitno tako ali tako vsi popolno preteklost. Jaz v tisti zvezi napake sploh nisem mogla narediti, ker bivši ni izgledal kot nekdo, ki se bo nekega dne spravil name, ko mu nekaj ne bo prav. Napaka je, če s takšnim človekom vztrajaš, ker je jasno, da očitno nikoli ni imel spoštovanja do ženske in ga nikoli ne bo imel.
Avtorici teme želim samo, da psihično okreva in naredi temeljito čistko v glavi, sicer ji bo nekega dne lahko zelo žal.