Džeki napisal/-a:Dobro, ti trdiš, da je bilo, jaz trdim, da ni bilo. Ker ni moje mnenje nič manj tehtno od tvojega, nisem dolžan navajati nekih "dokazov", ker jih tudi ti za svoje ne podajaš.
Jaz trdim, da takega fukarjenja vse povprek, kot je danes, 25-30 let nazaj ni bilo. Vsaj v Sloveniji ne. Sklepam po tem, kakšen vtis sem si ustvaril ob pogovorih s starejšo generacijo, v kakšni družbi so živeli, kako so oni odraščali in kako sem kasneje odraščal sam.
Itak, moški so imeli ljubice, župnik je verjetno porival kakšno kuharco. Niso pa se mladi v študentskih letih šli nekih "f-frend razmerij". Ali si bil skupaj, ali pa nisi bil.
Odnosi med ljudmi so enostavno drugačni. Verjetno je to prinesel prehod iz socializma v kapitalizem, odnosi so postali bolj površinski na vseh ravneh. To se potem odraža tudi v intimnih razmerjih.
Berite malo Vitomila Zupana. To, kar on opisuje, je bilo takrat v socializmu strogo nemoralno, pa ne opisuje kaj posebnega . On je veljal za izobčenca.
OK, ustvaril si si mnenje glede na izbrano populacijo s katero si imel pogovore, pa še to sklepam, da je bil n<15
Dejstva so pa sledeča:
During the sexual revolution in the United States and Europe in the 1960s and 1970s, social attitudes to sexual issues underwent considerable changes. The advent of the pill and other forms of birth control, the Women's Liberation movement, and the legalization of abortion in many countries is believed to have led to a wider practice of casual sex.
Vir je Wiki, ni preveč kredibiln kot tak, ampak vseeno bolj kot "imel sem pogovore s temi in temi ljudmi".
Tko da ne vem, mogoče je trend zajel celo Evropo, pa obšel Slovenijo, ampak v to močno dvomim. Skratka, vsi nekaj podoživljate "dobre ,stare čase", v katerih tko ali tko niste živeli in vaše dojemanje je najverjetneje napačno.