Dober/slab prijatelj?

Pomoč iz čustvenih stisk.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

purple_rain napisal/-a:^^ne, ne veš dobr..
sanjaanja napisal/-a:Mene lahko ena prijateljica vsak dan pokliče
Pa te tudi vsakič, ob vsakem klicu, povabi kam/da pobudo za srečanje? Razumem, da ti ni za viset na telefonu vsak dan, tud meni ni, sam za dogovort se za "osebne stike" se pa običajno kar pokliče, ker je najhitreje (kot pa npr. čakat na SMS/FB odgovor).

To pa ja. Ampak ne vsak dan. Saj pravim za nujne stvari. Jaz sem že toliko starejša, da se ne menimo kar vsak dan za ven. Nikoli pa niso pobudniki samo one ali samo jaz. Je tole kar vsestransko.
Če bi samo jaz silila nekoga ven, bi pa končala s tem prijateljstvom, ker bi sklepala, da mu ni do druženja z mano. Sicer lahko je nekdo samo malo len in ne da pobude čeprav si želi druženja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz sem taka, malo lena. Jebiga, po duši sem samotar. V večini odnosov vlagam manj truda v stike. Saj grem, če me povabite, samo čakanje, da se bom samoiniciativno zmigala na kavo, bo pa nowadays precej dolgo. Na srečo to ljudje razumejo :)

Včasih je bilo drugače. Zdaj imam pa manj časa.
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Leonessa »

sanjaanja napisal/-a:Nikoli pa niso pobudniki samo one ali samo jaz. Je tole kar vsestransko.
Če bi samo jaz silila nekoga ven, bi pa končala s tem prijateljstvom, ker bi sklepala, da mu ni do druženja z mano.

Evo, to sem mislila. :D Glede klicanja tudi jaz nisem ena izmed tistih, ki bi skoz visela na telefonu, razen z mojim, ko se ne moreva videt. Z ostalimi pa se na hitro zmenim po telefonu ali v skrajnem primeru pošljem mesič in to je to.

Drugače sem imela en čas tudi sama tako obdobje, ko mi ni bilo za hodit na kave ipd., a sem se kdaj pa kdaj še vseeno odzvala povabilu kakšne kolegice (ne gre za hudo tesna prijateljstva). Če pa nekdo nasplošno ne pokaže interesa in ne da pobude, pa ne gre samo za vmesno fazo, potem pa tudi jaz obupam nad takim prijateljstvom. :)
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Jaz še svojega nisem klicala. Dobro, da ni to vzel za slabo. No kar je bilo nujno sem že poklicala. Sem pa rada šla na obisk k njemu ali se dobila z njim, da sva kam šla. Sedaj pa tako ali tako že živiva skupaj.
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss N. »

kličemo se enkrat eden, enkrat drugi...nikoli da bi samo eden bil pobudnik...

glede pijačk pa... ponavadi js pokličem ko imam luknjo, ker so vsi obupali nad tem, da nimam nikoli časa in me sploh ne vabijo več, ampak rečejo ko boš mela cajt pokliči :)

je**ga...eni imajo časa na pretek in cele dneve razmišljajo samo o tem s kom in kdaj bodo šli kam ven...eni pa pač poleg tega moramo še kej delat in nrdit....
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Led Zeppelin napisal/-a:Jaz sem ga posedel pa mu rekel, da če hoče nekoga ki mu prikimava in mu čestita za vsako bedarijo, naj si kupi tistega psa z zibajočo glavo za v avtomobile. Pač sem rekel, da je frend tudi tak ki ti pove kaj točno misli v določeni situaciji, in da pač mora obstajati nek kodeks spoštovanja mnenj med kolegi.

Določene osebe, so zelo ozkogledne glede tega, kaj je prijatelj, nekateri pričakujejo da delaš točno to kar njim ugaja in da kakršnakoli stvar ki jim ni po godu, tretirana kot slabo prijateljstvo.

Podpis pod tole!
Odgovori