Drag nakit kot darilo

Novosti, trendi...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Sej tistim, ki mesečno/letno (za vsako "pomembnejšo" stvar) kupujejo take dražje stvari ni škoda nosit, ker jim vseeno če izgubijo :lach:

Js pa popolnoma razumem dražje stvari (ne samo nakit, ki ga itak ne nosim velik) in bi bla z veliko denarja definitivno stranka :D.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tananda »

jullia_ napisal/-a:Saj to, ne izgledata enako. Ti mogoče ne opaziš razlike, ampak to še ne pomeni, da je ni.

Dvomim, da lahko povprečna oseba, torej ne zbiratelj in ne strokovnjak, od oka vidi razliko med nakitom iz srebra/druge podobne kovine in belim zlatom.
Jaz je ne vidim, dokler zadeve ne vzamem v roke in pogledam štemplje, probam perle na zob itd.

jullia_ napisal/-a:Kaj ženski pomeni drag nakit? A misliš res vztrajat pri trditvi, da ne dojameš razlike med zlatom in diamanti na eni strani in plastiko na drugi? Oziroma, da ti ni jasno, zakaj ljudem več pomeni zlata ogrlica od plastične?
Možno, da tebi to nič ne pomeni, ampak tu zastavljaš taka naivna vprašanja, da me res prav čudiš.

Prvo, ne govorim o plastiki, ampak o poceni kovinah. Drugo, res vztrajam, da meni osebno čustveno ni nobene razlike, če si kupim zlat prstan ali tisti s štantov. Praktično ja, zlat prstan več zdrži. Čustveno (na kar se navezujejo moja vprašanja) pač ne. Pomenita mi isto, če sta mi oba enako všeč in sem se odločila za nakup obeh.
Tretje, govorim o tem, da ti partner podari nakit, ne da si ga sama kupiš. Torej ja, ne razumem, kako neka stvar, ki je podarjena s strani ljubečega partnerja, pomeni neki ženski več, če je stala več denarja. Meni stvari od fanta pomenijo isto, pa če je to kupljena čokolada ali neka draga elektronska igračka. Uporabnost je različna, čustvena vsebina pač ne.

sirova štručka napisal/-a: Če si lahko oseba nekaj privošči, zakaj si ne bi?

Zakaj pa bi si? Kakšen drug dober razlog razen Just because I can? :D

In da poudarim, ne gre se za debato ponaredki:original. Zanimivo mi je, kaj mislite (ali iz lastnih izkušenj), kaj je tako drugače s čustvene plati, če dobiš od partnerja drag nakit ali luškan prstanček iz jekla s štantov? Si ženske, ki čutijo razliko tukaj, mislijo, da jih ima partner manj rad z drugim darilom?
Because I can.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:Sej tistim, ki mesečno/letno (za vsako "pomembnejšo" stvar) kupujejo take dražje stvari ni škoda nosit, ker jim vseeno če izgubijo :lach:

Evo, recimo tega šparanja nakita tudi ne štekam. :D
Če bi js slučajno, kljub nasprotovanju, že dobila drag nakit, bi ga ponosno nosila čim pogosteje, da služi svojemu namenu (seveda če mi je zadeva všeč). Recimo imam en sam zlat prstan, ki sem ga dobila od družinskih prijateljev za darilo, in ga nosim vedno. Ker je pač temu namenjen. :)
Because I can.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Tananda napisal/-a:Si ženske, ki čutijo razliko tukaj, mislijo, da jih ima partner manj rad z drugim darilom?
Mal po filmsko: odvisno kolk veliko neumnost je naredil (ki stoji kot ozadje razloga za nakup)? :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Če ima tip denar in ženska rada zlato, res ne vem, kaj bi bilo lahko narobe s tem, da ji kupi zlate uhane.

Debata o tem, koliko je vrednost darila povezana z intenzivnostjo čustev, ki stojijo za njim (premo ali obratnosorazmerno) ali celo namigovanja, da gre pri dragih darilih zgolj za odkupovanje za neumnosti, je pa na istem nivoju kot modrovanje o tem, da so lepe ženske prasice, debeluške imajo pa super smisel za humor.
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

diamanti so pač statusni simbol že od nekdaj (ok, ne od nekdaj, ampak you get the point), še posebno v ZDA, in če ženska dobi od svojega moškega dimanatni prstan je to pač znamenje, da je res njegova itd. Tak je družbeni konstrukt in če nekaterim to veliko pomeni, naj majo pač veselje s tem...
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Tole vprašanje je blo zastavljeno danes na enem angleškogovorečem forumu in moram rečt, da sem dobila par precej dobrih in logičnih odgovorov. Se mi zdi, da je publika tam sestavljena iz večinoma Američanov. Tko da verjetno cosmo res ni pravi ciljni forum za tovrstna vprašanja. Je pa vseeno zanimivo brat različna mnenja.
Because I can.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

In kaj ti tu smatraš za logičen odgovor?
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Tak, ki mi odgovori na moja vprašanja ane. :) Tukaj še nobenega podobnega ni bilo. Lepim meni najbolj všečen odgovor, ne zato ker se strinjam z njim, ampak ker odgovarja na tisto, kar me je zanimalo.

I personally do not wear any jewlery, I don't really like it and I can't wear it at work, so I don't come home and put some on, so I can do random things around the house. I am not used to wearing it, so I don't get into it on weekends either.

I think most women like wearing jewelry because it is shiny and pretty and makes us look more beautiful. a nice necklace can draw attention to a pretty neckline and nice earrings draws attention to the face.

when it comes to jewelry, it is not that we want EXPENSIVE stuff, it is just that we don't want FAKE stuff. and the real stuff is expensive.
so that is your answer for regular jewelry. especially if it is a gift. you don't want people to ask, "is that a real emerald?" and have to say, "no, it is fake", it just looks dumb if it is a gift. but real stuff costs a fortune.

as for a wedding ring, it is not so much the expense that we want you to spend, I think it is more the fact that if you are going to want to marry us, you should have thought about it for a while and want to get something nice. again a real, diamond costs a lot. and diamonds are what is in a traditional wedding ring. you have time to think about it, so you can easily save.
if you get something really cheap, it kind of sends the message that you haven't thought about it, and she will be wearing that ring for the rest of her life. she wants to show the ring off because she loves you and is proud of being engaged to you. she wants her friends to be jealous that she is getting married. and they all want to see this ring that she will be wearing forever.

it doesn't have to be super huge, just nice enough so that you don't look cheap and that you put no thought into it at all.

if you wanted a fishing rod for christmas, would you want the good, better quality rod? or would you be happy with some cheap wooden thing that would fall apart right away?
same sort of thing.
Because I can.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ta post se osredotoča na dilemo original/ponaredek.
O tem, zakaj sploh imeti diamante, pove samo to, da so ženskam všeč dragi kamni, ker se svetijo in smo z njimi lepše.

Se ne strinjam. Sveti se cel kup zadev, vključno z alu-folijo, lepa je pa ženska lahko tudi za mnogo manj denarja.

Fora nakita (pravega, ne bižuterije) je v prestižu.
Zakaj moški kupujejo ženskam drag nakit? Ker s tem kažejo svojo ekonomsko moč.
Zakaj ženske nosijo drag nakit? Ker s tem kažejo, da so vredne več od tistih, ki imajo okrog vratu plastične perle.
Nakit je pač statusni simbol. Enako kot krzneni plašči, Rolex ure, dragi avtomobili, dizajnersko pohištvo in louboutinke.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

nakita večinoma ne nosim, kar pa imam, je bižuterija, ki mi je trenutno tudi všeč. ne dvomim pa, da bo z leti prišla tudi ljubezen do pravega nakita.
tako da trenutno, mi nakit kot darilo ne pomeni nič. kasneje, pa si bom verjetno privoščila manj kosov, pa tiste bolj 'ornk' :) bo pa itak odvisno od ekonomske situacije, v kateri bom.
Vsak raj ima svojo kačo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

julija, meni je ta post v drugem delu odgovoril na vprašanje, kaj imajo ženske od tega in zakaj hočejo, da jim partner podari drag nakit.

sirova štručka napisal/-a:Srečnež Horus, da je naletel na eno, ki dragega nakita ne ceni in ga za nobeno ceno ne bi dala nase.

Tananda napisal/-a:Če bi js slučajno, kljub nasprotovanju, že dobila drag nakit, bi ga ponosno nosila čim pogosteje, da služi svojemu namenu (seveda če mi je zadeva všeč).

:)
Because I can.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

Sicer sem samska, ampak če bi mi partner kupil kakšen dražji kos nakita, bi ga z veseljem nosila. Rajši imam manj stvari na sebi, pa tiste malo bolj kvalitetne. In ne, nisem usekana na denar, če ej katera to pomislila. Pri bižuteriji me moti, da se hitro kaj strga, poči ali izgubi prvotno barvo, tako da tovrstnih zadev niti ne kupujem masovno.
Če imaš nakit, je nekako normalno, če ga nosiš, ne pa da ga skrivaš doma. Če bi pa kdo rad šparal ali pa vlagal v plemenite kovine, naj si pa raje kupi zlate palice. :D
Odgovori