Spuljen zob

Za dušo in telo.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a funny baby »

smotka=) napisal/-a:Ne razumem, kej si hitela povedat s tem, da je puljenje izgledalo tako kot da bi šlo za puljenje osmice? Osmice imajo mamreč najkrajše korenine med kočniki, zato je puljenje mormalno izrasle osmice načeloma lažje kot puljenje šestice. Predvidevem da je v tvojem primeru šlo za puljenje kočnika ali pa morda ličnika ki ga pogosto izpulijo pri mladih zaradi ortodontskege zdrevljenja, ampak te imajo načeloma enostavnejše korenine kot kočniki.
Kar se pa tiče sterilnosti inštrumentov v zobozdravstveni ordinaciji, vas pa morem razočarat, da na žalost vsi inštrumenti ki jih zobozdravnik uporablja ne morejo biti sterilizirani po vsaki uporabi, saj so enostavno predragi, da bi jih v ambulanti imeli za vsakega pacienta novega. Zato se ne primer kolenčniki ne avtoklavirajo(počistijo do sterilnosti) po vsaki uporabi ampak se samo dobro očistijo. Prav tako so tudi inštumenti, za katere zadostuje le razkuževenje z zelo dobrimi razkužili po vsaki uporabi (ogledalca). Se pa vsekakor stinjam da je zobozdravnik storil napako, če je uporabil nesteriliziran inštrument s katerin se dejanski predira mehka tkiva(skalpel, klešče, dleta).
Kar se tiče uporabe maske, jo zobozrdavnik načeloma uporablja bolj zaradi zaščite sebe kot zaradi zaščite pacienta samega=)
Načeloma pa se mi zdi da se je za puljenje zob bolje obiskati oralnega kirurga, kot pa navadnega zobozdravnika, saj ima ta več izkušenj in seveda vse inštrumente, ki se uporabljajo pri puljenju zob (naveden zobozdravink recimo nima pribora za šivanje) =)

Velikokrat sem ze slisala, da so komu tezko spulili modrostni zob.
Lahko pa recem, da je bilo pri meni se huje kot modrostni. Ja bila je sestica.
Tist ta grob zobozdravnik je baje tudi oralni kirurg vsaj tako sem nekje brala. Tako, da mislim, da je bilo sicer strokovno narejeno, ampak bil je pa ful grob in najbolj me moti to, da se mi je zdelo, da je z istimi rokavicami hodil iz ordinacije v ordinacijo. Pa saj pravim, nisem bila dovolj prisebna, da bi spremljala, ce si je zamenjal rokavice.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

oh men so pulili modrostni zob, in korenine so mi bile ostale! Ker sem preveč kravela se ni upal nadaljevat, in mi je rekel da počakam par tednov in pridem nazaj.Jst sm mislila da ko naslednjič pridem da me bo poslal na kirurgijo da mi delajo Apikotomijo, ampak ni bilo tko.....Rana me je bolela ku prasica...Ko sm pršla nazaj mi je dal dve mandibularne in začel korenine dajat vn... 15 min jih je dajo vn, in končno je ratal...Potem sm dobila tablete proti bolečinah in dokler mi rana ni zrasla nism mogla jest niti požirat :(

Pač mi je rekel da imam preveč močne korenine in zato je šlo težko :roll:
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja jst sem mela tud ocitno ful mocne pa se zvite korenine. Zacel mi je pulit okoli 17h, koncal pa okoli 19h mislim da, mogoce mal prej. Folk, ki naj bi bil na vrsti za mano jih je kar narocil za drugic, tolk casa sem bila notri.
Bolel me ni skor nic, edino, ko je zacela injekcija popuscat, pa mi je dal se dve injekcije pol. Tako, da meni sam poseg ni bil nek bav bav :D
Samo, ko je pa prisel tisti grobjan pa... adijo pamet :evil:
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Dobro da se je vse končalo tko ku treba :)
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Danes sem imela kontrolo in je rekel, da je vredu.

Samo, da tistega grobjana ne vidim več pa bo vse kul :D Sem ga videla danes na hodniku, ko sem čakala, me je imelo, da bi ga nekam poslala ampak nisem, ker je so bili ljudje zraven...

Sam ta ta mlad zobar je pa ful ful ful vredu, v bistvu sploh nisem hodila k njemu pa me je zadnjič takoj vzel, danes pa me je naročil za prvi pregled že čez 3 mesece.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

funny baby napisal/-a:Samo, da tistega grobjana ne vidim več pa bo vse kul :D Sem ga videla danes na hodniku, ko sem čakala, me je imelo, da bi ga nekam poslala ampak nisem, ker je so bili ljudje zraven...

Vidiš ravno to bi mogla narediti. Povedat mu svoje ko so drugi okrog. Na tak način je v večji zadregi in si boljše zapomni, in še drugim daš vedet kaki je. Škoda da nisi.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Lady_Cristina napisal/-a:
funny baby napisal/-a:Samo, da tistega grobjana ne vidim več pa bo vse kul :D Sem ga videla danes na hodniku, ko sem čakala, me je imelo, da bi ga nekam poslala ampak nisem, ker je so bili ljudje zraven...

Vidiš ravno to bi mogla narediti. Povedat mu svoje ko so drugi okrog. Na tak način je v večji zadregi in si boljše zapomni, in še drugim daš vedet kaki je. Škoda da nisi.

Saj bo se kaksna priloznost, da mu kaj recem, sam jst ful nisem taka, da bi tam pred vsemi zjala na koga. Najrajs ga pa sploh ne bi rada vec niti vidla kaj sele se pogovarjala z njim. Mislim... sem mislila takrat, ko mi je pulil, da mi bo glavo spulil ne zoba :roll:
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

funny baby napisal/-a:
Lady_Cristina napisal/-a:

Saj bo se kaksna priloznost, da mu kaj recem, sam jst ful nisem taka, da bi tam pred vsemi zjala na koga. Najrajs ga pa sploh ne bi rada vec niti vidla kaj sele se pogovarjala z njim. Mislim... sem mislila takrat, ko mi je pulil, da mi bo glavo spulil ne zoba :roll:

Sej te razumem, ampak na tak način bo odnesel svoje in še kakemu drugemu pacientu se bo isto zgodilo.. Če nočeš na tak način pa magari objavi v časopisu..
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Saj zdaj sem na spletni strani od zdr. doma odkrila koticek za pritozbe in pohvale :D

Glede grobosti, mogoce sem jst samo prevec obcutljiva, al pa je bil tist ta mlad zobar tako nezen, da se mi je potem zdelo, da je tist ta drug tako grob.

Glede sterilnosti pa res ne vem kaj naj si mislim. Saj sem videla, da imajo sterilizator (al kaj je tisto, kot mikrovalovka) v ordinaciji. Ne bi se nic cudila, ce je res kar mikrovalovka pa si sredi dela segrevajo hrano :lol:
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Da ne odpiram nove teme bom kr tle vprašala. Dans sm bla pri zobarju, ki mi je odstranjeval zobni kamen, ki se mi nenormalno nabira po zobeh :(. Kar naenkrat me je zobozdravnik vprašal, če imam kakšne probleme s srcem ali ledvicami. Zdej mi pa nič ni jasno kakšno povezavo imajo zobje s srcem. Mogoče ima katera/i podobne izkušnje. Tnx :)
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

FAK! Zdj k sm to temo prebral, jest ne bom šel več k zobarju!
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja zobje imajo baje ful povezavo s celotnim organizmom, ravno danes sem brala, da ce zdravniki ne odkrijejo vzroka za kaksno bolezen te posljejo k zobarju. Koliko je pa kaj res na tem pa ne vem.

Cesa te je strah Pontifex Maximus? Puljenja ali nesterilnosti?
Lej glede ne menjave rokavic mogoce samo jst nisem opazila, da bi jih zamenjal, glede nesterilnega instrumenta pa sem slisala sestro, ki je rekla, da ni sterilen en instrument. Pa tud ne vem, ce so ta instrument sploh uporabili. Mene je imelo, da bi rekla, da mi ne sarijo s tem po ustih, ce res ni sterilno, pa nisem mogla, ker mi je skoz gazo tiscal v usta, da sem se skor zadavila z njo :roll:
Drugac rana od puljenja je zdaj vredu, ze skoraj zaceljena. Je pa res, da sem dobila antibiotike.
Sem pa dobila en dan po puljenju eno ogromno afto blizu mesta puljenja, ki je pa zdaj tudi ze ok.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Injekcije.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Pontifex Maximus napisal/-a:

Injekcije.

:lol: ah dej no :D to pa je res se najmanj. Mene je malo zabolelo samo, ko mi je dal injekcijo na nebo, v dlesen pa cisto nic ne boli, vsaj mene ni.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Če imaš fobijo pred iglami, to ni najmanj.
Odgovori