smotka=) napisal/-a:Ne razumem, kej si hitela povedat s tem, da je puljenje izgledalo tako kot da bi šlo za puljenje osmice? Osmice imajo mamreč najkrajše korenine med kočniki, zato je puljenje mormalno izrasle osmice načeloma lažje kot puljenje šestice. Predvidevem da je v tvojem primeru šlo za puljenje kočnika ali pa morda ličnika ki ga pogosto izpulijo pri mladih zaradi ortodontskege zdrevljenja, ampak te imajo načeloma enostavnejše korenine kot kočniki.
Kar se pa tiče sterilnosti inštrumentov v zobozdravstveni ordinaciji, vas pa morem razočarat, da na žalost vsi inštrumenti ki jih zobozdravnik uporablja ne morejo biti sterilizirani po vsaki uporabi, saj so enostavno predragi, da bi jih v ambulanti imeli za vsakega pacienta novega. Zato se ne primer kolenčniki ne avtoklavirajo(počistijo do sterilnosti) po vsaki uporabi ampak se samo dobro očistijo. Prav tako so tudi inštumenti, za katere zadostuje le razkuževenje z zelo dobrimi razkužili po vsaki uporabi (ogledalca). Se pa vsekakor stinjam da je zobozdravnik storil napako, če je uporabil nesteriliziran inštrument s katerin se dejanski predira mehka tkiva(skalpel, klešče, dleta).
Kar se tiče uporabe maske, jo zobozrdavnik načeloma uporablja bolj zaradi zaščite sebe kot zaradi zaščite pacienta samega=)
Načeloma pa se mi zdi da se je za puljenje zob bolje obiskati oralnega kirurga, kot pa navadnega zobozdravnika, saj ima ta več izkušenj in seveda vse inštrumente, ki se uporabljajo pri puljenju zob (naveden zobozdravink recimo nima pribora za šivanje) =)
Velikokrat sem ze slisala, da so komu tezko spulili modrostni zob.
Lahko pa recem, da je bilo pri meni se huje kot modrostni. Ja bila je sestica.
Tist ta grob zobozdravnik je baje tudi oralni kirurg vsaj tako sem nekje brala. Tako, da mislim, da je bilo sicer strokovno narejeno, ampak bil je pa ful grob in najbolj me moti to, da se mi je zdelo, da je z istimi rokavicami hodil iz ordinacije v ordinacijo. Pa saj pravim, nisem bila dovolj prisebna, da bi spremljala, ce si je zamenjal rokavice.