Občutljivi zobje

Za dušo in telo.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

ma nobena pasta ne bo pomagala če si ne umivaš redno zobe, in redno ne pomeni enkrat na dan. dlesni krvavijo zarad hrane, ki ostane med zobmi. edina trajna rešitev je redno nitkanje, men so tud zmer ful krvavele dlesni pa sm si skoz zobe umivala, sam js mam ful zobe skp stisnene in itak da hrano nism vso vn spravla, pol mi je pa zobarca nitkanje priporočla in zdej je dost bol. hitra rešitev za kkšne ranice je pa gengigel, namažeš do 5 krat na dan dlesni in se ti lepo zacelijo in zdravijo.
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

Hvala vsem za odgovore!

te zobne ščetke Curaprox se dajo kupit sam na internetu al v kaki lekarni/trgovini tudi?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ubistvu je blo pr men tko, da sm jo dobila na Elle.si (se mi zdi) ker so mel neko promocijo da kao sprobaš.zdej kje se jo kup točno ne vem.Najboljš da pogledaš v kakšnem intršparu al pa kej.
Sam res, to zobno ščetko ti res toplo toplo priporočam.

tanika...to sploh ni res.če maš določene težave z dlesnimi ti tud stokrat na dan umivanje ne bo pomagalo, ker najprej morš težavo odpravt.
nitkanje ma pa tud svoj davk.jst si pr nitkanju zmer vse porežem, tko da tega ne delam.In če maš take težave z dlesnimi bi jst v tem primeru nitkanje odvsetvala ker lohk sam slabš nardiš.
pa tud pretirano umivanje zob ni zdravo, ker lahkopoškoduješ sklenino.tm do ene trikrat dnevno naj bi blo kul, ostalo pa že mal preveč.sicer pa spet odvisno kok slab zob maš in kok prenese.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Poki »

meni je zobar, ker me malo skeli včasih rekel, da ne smem preveč drgniti zob, je dovolj da si jih nežno ščetkaš...
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a electra87 »

Najbolša zadeva za to je ščetka sonicare od philipsa. Nič drugega mi ni še tako pomagalo. Sicer je draga, ampak vredna svoje cene. Res super, meni je zelo pomagala. Pa nočem tu delati kakšne reklame, samo povem, kaj je meni in mojemu pomagalo. On je imel še hujše probleme, po vsaki jedi je umival zobke pa uporabljal mehko curaflex (al kaj je že) zobno ščetko ... Pa se ni nč popravilo, dokler ni te zobne ščetke uporabu (jo je zobozdravnik priporoču). Js pa prej nisem imela teh problemov, sam potem, ko sem dobila aparat za zobke, so se mi pa začel te problemi pojavlat. Pa so v hipu zginil zarad te ščetke.
Pa tega nisem napisala, ker bi želela delat kakšno reklamo, samo povem, ker vem, da zna zelo pomagat. Pa še zobki so bolj beli. Deluje pa tako, da se fuuuuuuuuuuuuuul trese (mene je na začetku kar malce žgečkalo), in ti na ta način očisti tudi medzobne prostore pa te "žepke" med dlesnimi in zobom.
Pa čeprov sem prej za čiščenje zobkov porabila 10 minut, se mi je pri tej ščetki zgodilo, da sem imela po 2 minutah veliko bolj gladke zobke kot kdajkoli v življenju.

:D
Sem tko navdušena nad njo, da jo res moram priporočt. :D

aha sem našla še link, če bo katero zanimalo. http://www.scetka-sonicare.com/
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Aphrodite napisal/-a:Hvala vsem za odgovore!

te zobne ščetke Curaprox se dajo kupit sam na internetu al v kaki lekarni/trgovini tudi?

Jih majo že v dm-u, pa sanolabor, pa verjetno še kje, sam so res zakon men :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

purple mislim da vem, kaj govorim, ker mam že celo življenje težave s zobmi zarad slabih genov. če sm dela vse možne bolezni in zdravljenja. men je tud skoz krvavel,ful me je vse bolel, sam da sm nitko not dala se je kri ulila sam to samo prva dva dneva, tretji dan ni kri sploh tekla več. pa še to je nasvet zobozdravnice...mi je ona rekla, da mi kri teče zarad hrane in da je treba nitkat
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

blue eye napisal/-a:
Aphrodite napisal/-a:Hvala vsem za odgovore!

Jih majo že v dm-u, pa sanolabor, pa verjetno še kje, sam so res zakon men :)

Pa v mullerju, mislim, da je tam še najcenejše.

Kar se pa tiče nitkanja, pa tud ni za vse... kakšen, ki ma full švoh plombe sploh ne sme pomislit na nitko, če hoče, da mu še kakšna plomba ven ne pade...

jst jo morm pa itaq skoz uporabljat, ker mam implantant, tako, da je pod njim razmak, kjer se nabirajo koščki itd... zaj****... ker se mi full hit pol dlesen vname, sploh če se kaj preveč tam okrog z nitko silim...
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

Da vprašam v tej temi..

Ima kera probleme z občutljivostjo na mrzlo in vročo hrano??
Meni se je to pojavilo konc poletja lani.. in od takrat grozno boli in moram pazit kaj jem. Uporabljam Sensodyne ki malo pomaga, pa vendar mam se vedno tezave.. Ce pa ne uporabljam te zobne paste pa spet ful boli.
A mi lahko zobozdravnica sploh lahko še kle kej pomaga glede tega?
Al sm že zje*ala zobe? :) :)
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

tanika* napisal/-a:purple mislim da vem, kaj govorim, ker mam že celo življenje težave s zobmi zarad slabih genov. če sm dela vse možne bolezni in zdravljenja. men je tud skoz krvavel,ful me je vse bolel, sam da sm nitko not dala se je kri ulila sam to samo prva dva dneva, tretji dan ni kri sploh tekla več. pa še to je nasvet zobozdravnice...mi je ona rekla, da mi kri teče zarad hrane in da je treba nitkat

ja verjamem, da veš kaj govoriš, sam ne moreš pa rečt dqa dlesni krvavijo zarad pomanjkanja higiene.No, seveda tud lahko zarad tega, sam nevem jst zase vem, da mi je deset let po vsakem umivanju tela kri iz dlesni.razlog je pa bil, da sm mela enostavno (in verjetno še mam) pač občutljive dlesni na grobe krtačke.In zdej ko mam Curaproxovo je problem rešen.
Plus vse ostalo mam pa itak u kurcu zobe po fotrovi in po mtkini strani, tko da mi tud higiena na najvišji možni stopnji z nevemkakšnimi pastami7izpiranjem/kratačami/nitkami, nebi pomagal, kej preveč.
sploh pa nitka, to je grob za moje dlesni.

mirella...verjetno maš sklenino slabo :? a si kej menjala krtače/paste tacajt al pa kej pojačala/zmanjšala umivanje zob?
si si jih mogoče belila?
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

*purple* mah lani poleti sm eno zobno pasto uporabljala ki mi je zobe unicla.. in od takrat mam muke. :(
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Cherry24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Cherry24 »

Js mam tak problem...vse zobe popravlene,zobarca je rekla da je vse u nulo narjen,na dostih koncih tud živcou nimam...ampak se mi nardi parkat na mesc da en zob (PA ČETUD BREZ ŽIVCA) rata neznooosno občutliv...recmo ko ugrizenm skp z zobmi,mam občutek kot da je vs mehk pa čist je boleč. to traja..pa mine...pa pol sped pride tko,pa mine.
uporablam sensodine...redno perem zobe..redno pr zobarjih...ampak to je pa groza. pa noben ne ve kaj je to. reče da je zob zdrav in to je to.krneki. men se pa ta pojav pol vleče tud po tedn dni in je za znort ker se ga dotaknt ne smem,ker tolk boli :roll: :roll: :roll: :(
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Za vse tiste, ki vas skelijo zobje na določeno hrano, na toplo/mrzlo...meni ful pomaga zobna pasta Sensodyne. Ne uporabljam več nobene druge. Še kadar mi jo zmanjka, pa si par dni perem zobe z neko drugo pasto, me zobje spet začnejo skeleti.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Meni se pa rado zgodi, da se mi zob prehladi. Kak pa to svinjsko boli, ej!
Pač, mam tak bolj konjski nasmeh in če recimo se dost smejim, al pa pr športanju diham skoz usta, pa da je bolj hladno zuni in po možnosti še piha, se mi enkice kr prehladijo. To se kaže tak, da tisti zobje potem ful skelijo, občutljivi so na temperaturo in če hočeš skozi zobe zrak potegnit (upam, da vete kak mislim) grooozno zaskeli. No, po parih dneh se pa potem pozdravi samo od sebe in je spet ok.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:33, skupaj popravljeno 2 krat.
Odgovori