MaLicKa* napisal/-a:_Dakota_ napisal/-a:MaLicKa* napisal/-a:Čez 2 mesca dobim mladička, pa me zanima če ima kakšna že to pasmo doma, ker na netu ne dobim nekaj dosti informaciij, najbolj pa me zanima, če je to res, da obstajajo tudi mini yorkiji, ker ta gospa ima psičko, ki tehta 1,8 kq pa je že starejša ter, da naj bi bili mladički tudi tako majhni
kako lahko naročiš psa, ko pa ne veš nič o pasmi?! samo na osnovi videza? ti psi znajo imet presneto težek karakternaj uganem, pes bo čistokrvni brez rodovnika? no,naj te zbudim iz zimskega spanja - čistokrvnih brez rodovnika ni!
![]()
obstajajo rodovniški psi (jah, če želiš določeno pasmo, bo treba mal šparat za rodovniškega) in mešančki. absolutno ti odsvetujem, da kupuješ "čistokrvnega brez rodovnika", v najboljšem primeru boš za 400EUR dobila psa podobnega željenemu, in zapravila zanj ogromno evrov. če nimaš ali nočeš dat toliko denarja za rodovniškega psa, ti svetujem da premislišo teh 2 možnostih:
1. pojdi v zavetišče, poišči majhnega kužka podbenga yorkiju, in reši ubogo dušico
2. poišči v oglasih, ali mogoče kdo oddaja kakšnega yorkija, ker ne more več skrbetzanj
vsekakor pa ne podpiraj nerodovniške vzreje, ki pasmi dela škodo
oprosti ampak eni se še izobražujemo in nimamo nad 1.000 eurov samo za psa, zbiram že kar nekaj časa, da si bom lahko privoščila psa, ki pa tudi ne bo poceni, s tem da moram gledati še na najboljšo hrano, cepljenje in te pripomočke, mama in oče sta rodovniška vendar je preveč mladičev in na žalost vsi ne morejo imeti rodovnika, zato bom vzela to ,ki je ostala brez, kar bi lahko vedel/a če bi se spoznal/a na rodovniške pasme
no, sej so ti punce pred mano odgovorile. dejstvo je, da je to, kar so tivrekli o št mladičev, ki dobijo rodovnik, čisti nateg. rodovnik dobijo VSI psi v leglu, pa čeprav jih je 23. torej, če je res, da sta oba starša rodovniška,je vsaj z enim od njiju nekaj hudo narobe. mogoče je samo barva, ki ni dovoljena, mogoče pa imajo kakšno genetsko oz dedno bolezen, ki se prenaša na mladiče, in sta v tem primeru dobila vzrejno prepoved. v tem primeru rodovnika ne dobi noben mladič v leglu.
no, tudi sama sem še študentka, in sem našparala za pregrešno dragega psa (maltežana), vendar ima rodovnik, in sem vesela, saj sem s tem natredila vse kar sem lahko, da bo znjenim zdravjem vse ok. ostalo je pač v božjih rokah. to ti pravim zato, da ne boš metala denarja stran, ker bi očitno rada za kužka samo najboljše. kar boš prišparala pri nakupu, bom 95% zmetala prej ali slej za veterinarja. seveda ostane nekaj % možnosti, da boš imela srečo, in bo, razen netipične barve, vse ok. ampak sipripravljena tvegat, in v nasprotnem primeru, it ti, in predvsem kuža, čez vse trpljenje, ki se bo slabo končalo?