Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Mene matura čaka prihodnje leto, nas pa že od prvega šolskega dne v prvem letniku strašijo s tem in upam, da nas dobro pripravljajo nanjo. Me pa zanima, koliko časa povprečno posvečate učenju in katere predmete ste si izbrali/e kot izbirne, poleg matematike, slovenščine in 1. tujega jezika?

Vsem, ki vas matura čaka letos, pa držim pesti in želim obilo sreče, predvsem pa znanja! :)
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
*missy*
Kršitelj/ica 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a *missy* »

jaz sem mela poklicno maturo lani, pa sem se kar fajn učila predvsem zgodovino umetnosti ker je blo full podatkov, pa trajalo je, da sem najdla odgovore na vsa vprašanja.. :roll:
v bistvu ni to nič groznega in je brezveze da tolko strašijo s tem, ker sam paniko nardijo.
bolje ljubiti in izgubiti, kot nikoli ljubiti

me to you
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala` »

FairyAngel napisal/-a:Me pa zanima, koliko časa povprečno posvečate učenju in katere predmete ste si izbrali/e kot izbirne, poleg matematike, slovenščine in 1. tujega jezika?
Na naši šoli smo mel avtomatično že določena dva izbirna predmeta ... ker sta bila samo dva na razpolago.. kemija in fizika..
Povprečno učenju posvečam.. hm.. minimalno časa.. hehe.. odvisno za kater predmet gre.. za nekatere se dva meseca prej začnem učit za nekatere pa par dni..

FairyAngel napisal/-a:Vsem, ki vas matura čaka letos, pa držim pesti in želim obilo sreče, predvsem pa znanja! :)

In temu se tudi jst pridružujem.. Pa ne se ustrašit.. in predvsem se ne ustrašit resnosti profesorjev v učilnicah.. pri nas je izgledalo kot da smo tahuj kriminalci obsojeni na smrt.. še ven na cigaret nismo smel it.. :?
Uporabniški avatar
pupa*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pupa* »

FairyAngel napisal/-a:Me pa zanima, koliko časa povprečno posvečate učenju in katere predmete ste si izbrali/e kot izbirne, poleg matematike, slovenščine in 1. tujega jezika?

Vsem, ki vas matura čaka letos, pa držim pesti in želim obilo sreče, predvsem pa znanja! :)

Hvala! Jz sem izbrala soco in gefo. Po moje je vse bolš ko pa zgodovina.

Učila sem se kokr kdaj sam letos pa bolj malo.. :oops:
Uporabniški avatar
*Ancy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: U2 Land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *Ancy* »

me ločjo še tri leta do mature tko da.... :D sam nas ful strašijo kok je matura težka pa to.. :x :?
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Naughty grl »

FairyAngel napisal/-a:Mene matura čaka prihodnje leto, nas pa že od prvega šolskega dne v prvem letniku strašijo s tem in upam, da nas dobro pripravljajo nanjo.

Mhm, isto je pr nam :ja: Ze od prvega septembra v prvem letniku je govora sam o maturi. Drugac pa ja, tud mene caka naslednje leto. :?

Glede ucenja je pa cist odvisno od predmeta. Npr. prejsn teden sem se celo noc (ok, spala sm dve uri) ucila biologijo ... medtem ko se npr. psihologijo ucim slabo uro. Sem pa zlo lena za ucenje pa vrjamem, da bi mela velik mnj dela ce bi mal bolj poslusala in sodelovala, pa ... nekak ne gre :D
Jz mam zaenkrat zbrano geografijo in psihologijo (sem jo zadnji trenutek spremenila, prej sem mela napisan sociologijo) :) Pac predmeti k so mi najbol zanimivi, ceprou pri geografiji lih ne blestim :D

Aja mature me niti ni ne vem kok strah ... Sej se navsezadnje 4 leta pripravlas na to - zadnje leto tok bolj intenzivno, sicer mam pa se celo leto casa, da se zacnem sekirat :wink:

Tistim, k jo majo pa letos pa zelim velik velik uspeha!
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Uporabniški avatar
matea
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: PrImOrSkA

Neprebrana objava Napisal/-a matea »

ja js mam tui maturo (poklicno) pa se nism še nič učila. in tizga k prašm reče isto. tk da n vem al se usi lažejo al se res noben n uči. po tej strani sm prow mal pomirjnena :) po drugi pa se ful sekirm k mam zlo veliko omejitev na mojm, upam da bodočm, faksi.

drgač pa želim vsem ostalm k mate maturo velik uspeha in sreče.
Ancica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Ancica »

Za angleščino se nism čist nič več učila, kot samo na urah v šoli, ko smo kake liste izpolnjeval, pa sem dobila tako krasno šestko (4+2), na matematiko sem pa celo leto hodila še na en tečaj, pa sem vseen dve dobila, tako, da ne morm nč rečt, koliko časa bi se bilo treba učit za maturo.
Drugače pa veliko sreče, pa predvsem zaupajte vase in v svoje sposobnosti!!!
Uporabniški avatar
yahve
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a yahve »

Po moje sploh ni panike, matura je itak sestavljena tako, da gre uspešnost po gaussovi krivulji... če nisi mela v srednji šoli kakih pretiranih težav, potem tudi pri matura ne bi smelo biti problemov...
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Steiermark

Neprebrana objava Napisal/-a Mark »

Jaz sem se tudi zadnji teden komaj začel učit, pa še šlo super...Za ustne pa tudi par dni prej. Enostavno ne morem prej sesti h knjigam.

Za slovenščino me tak ni blo nič strah (nebom se hvalo kolko sem dobo), edino malo za MAT. Na ustnem skor nisem mel pojma, ker sem se zadnji dan učil, sem pa mel pisnega dobro, tak da mi je stara dala 3. Boljše to, kot nič :D

Nič ni groznega, boste vidle...
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

No, to mora prebrati moj lubek, ker ga naslednje šol.l. čaka matura in ga taaaakoooo skrbi ... že sanja o tem, da se bo že letos poleti učil ... :? :roll: Pa očitno ne bo potrebno ... :wink: :top:
Drugače, pa tudi nam že od prvega šol. dne v gimnaziji govorijo: Vse to boste rabili na maturi, To se vam bo na maturi maščevalo ... bla, bla, bla ... :lach:
Zaenkrat se še ne sekiram, ker me čaka (upam, da) za 3 leta ... 1000% pa me bo takrat grabila panika, kot pred vsakim testom, spraševanjem ... :? :pale:
pupica20
Debatorica
Debatorica
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objava Napisal/-a pupica20 »

jooj js tut se nisem še nč uičila :( sj mam sam matematiko sam vseen :cry: kaj bo kaj letos na mat? Jao ful me je strah d bom spet ruknla sam sj si bom sama kriva.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Steiermark

Neprebrana objava Napisal/-a Mark »

pupica20, kaj ti si že lani delala maturo? Kaj pa jesenski rok? Sem pa gledal, da baje hočejo letos ukinit jesenskega...

Glede lani pa je blo tisto zares lažje od poskusne, govorim za MAT...

Aja drugače pa je slo še najtežje, ker moraš drugo leto nanovo knjige brat :D
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Jz sem pa šele 2.letnik, tako da me matura v bistvu še ne skrbi! ;) Kot izbirna predmeta pa sem izbrala geografijo in nemščino (odločala sem se med nem in psihologijo). :)
Mam pa prjatlco, ki ima letos maturo, pa ji lih zdej iščm motivacijo za učenje - se je odločila, da se bo danes začela učit! ;)

Pa velik sreče vsem, ki boste letos delali maturo! Sej bo šlo!:) (bom držala pesti za vse) Pa upam, da boste sprejeti na željene faxe ... ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Mmmm ... jaz sem tudi danes od profesorice slišala, da bodo baje ukinili jesenski rok, za tiste, kateri ne bodo naredili v spomladanskem roku ... kriza ... :?
Zaklenjeno