Jaz sem pa mimogrede samo vprašala za mnenje

punkie_ napisal/-a:pravica in dolžnost matere je, da za svojega otroka zahteva preživnino
zelo pa je grdo, da govoriš, da vidva (ne vem zakaj vpletaš sebe, ker nimaš nič z vsem tem
imam fanta, pa mi na kraj pameti ne pride imeti z njim skupne finance in jih tudi nikol ne mislm met. zakaj?
brez skrbi, če bi moj fant mel otroka, bi mu z veseljem kaj kupila, poleg tega pa se nebi vmešavala v to, koliko more zanj dajat. jaz sem se veliko naučila iz lastnih izkušenj, zato mi nikar ne govorte, da ne vem, kako je v praksi
če pa sta s fantom tako boga, on na borzi, ti študentka, ne vem zakaj se mečeta ven. zgleda da vama je težko. plačajta kar je formalno treba, pa je.
punkie_ napisal/-a:no ja, glavno da ti veš, da bi si lahko jaz zastonj pravno iztirjala preživnino. najbolje da se zaposliš na CSD in tam delaš čudeže. ker oni jih zaenkrat ne.
seveda sva imeli možnost izterjave. problem je, ker so sodniški procesi dolgi in bi jaz dobila preživnino takrat, ko je že zdavnej nebi več rabla.
kakorkoli, svoje mnenje sem povedala in ga ne spreminjam. upam, da boste vse imele srečne zakone brez težav, da ne boste tako zagrenjene kot sem jaz. bye bye
Mimi_M napisal/-a:Seveda ima mati pravico zahtevati višjo preživnino in če so se stroški res povišali (kar bo morala dokazat), bo mogoče sodišče res (ob upoštevanju očetove plače) določilo višji znesek za preživnino.
Nihče tudi ne trdi, da bo šla razlika za drugega otroka, ampak zanimivo je, da po navedbah avtorice te teme mati toži o visokih stroških odkar ima še enega otroka, kar pač ni stvar očeta prvega otroka.