Nagradno: Partnerstvo in nihanje teže

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Ko sem že nekaj časa v zvezi:

Glasovanje se je zaključilo dne 18. Feb. 2009 9:16

Se vedno zredim.
40
35%
Shujšam.
14
12%
Ostanem ista.
60
53%

Skupaj glasov: 114

Gost

Re: Nagradno: Partnerstvo in nihanje teže

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

V zvezi sem se zredila za več kot 8 kg, ampak mislim, da bi se kakšnih 6 kg tudi brez zveze, ker so te številke posledica tega, da me prej sploh nič ni bilo, sedaj pa imam relativno žensko postavo, boke, rit in prsi, torej vse, kar pride pri nekaterih z manjšo zamudo, v poznih najstniških letih. Torej pridobitev večine kg pripisujem naravnemu razvoju mojega telesa, je pa delno tudi posledica dejstva, da sva s fantom imela obdobje, ko sva ves prosti čas izkoristila za prehranjevanje in predvsem nezdrave prigrizke. To se je nehalo, ker sva oba začela s športom in mislijo na 'lepšo rit in trebuh', torej sva tudi z nepotrebnim basanjem nehala. Je pa prehranjevanje še vedno ena najinih najljubših skupnih dejavnosti - rada greva kam ven, rada imava sladkarije, kaj dobrega za popit, in pač je tako, da večina dobrih stvari redi. S tem se sama poskušam čim manj ubadati in si ne odžirati od ust, ker me stradanje in odpovedovanje pušča nesrečno, hrana pa mi predstavlja en tak mini obred, tudi v dvoje in se ji na račun 1-2 kg manj ne mislim odpovedati. Hamburgerji, pice, lepinje, čokolada, napolitanke - to imam najraje.

Če bi se enormno zredila, v prvi vrsti ne bi bila samozavestna in zadovoljna sama s sabo, posledično bi to vplivalo na obnašanje pri spolnih odnosih in celoten odnos s fantom - 'sem debela?', 'bi rad, da shujšam?' ipd. Trudim se (uspeva pa kakor kdaj), da zadeve s težo razčistim pri sebi, da sama zagledam svoje telo v realni luči in se v njem počutim dobro. Če/ko mi slednje uspe/uspeva, sem ultra samozavestna in seveda se to pozna na vseh mogočih področjih, tudi na intimnem.

Zdi se mi pomembno, da pri teži najprej gledam nase, potem pa tudi na fanta. Rada bi bila všeč sama sebi, ker bom posledično tudi fantu, pa ne zato, ker bo tako prekleto dobro brez tega in onega kilograma, ampak ker človek, ki je zadovoljen v svoji koži, že tako izžareva nekaj posebnega in morebitne odvečne kilograme (glede na današnje lepotne standarde jih ima itak vsaka druga) nevede pretopi v dobro energijo.

P.s. Če bi morebiti bila nagrajena s knjigo (haha), se ji že vnaprej odpovedujem in jo podarjam komurkoli, ki potrebuje in verjame v diete :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

*LooBika* napisal/-a:Marsikatera zenska je mnenja," sej zdaj k sm pa v zvezi, pa ne rabim vec pazit na kg, ne rabim vec se ukvarjat s sportom in skrbet za svojo postavo. Tipa mam, obnorela sm ga, moj je, zdaj se pa sploh ne rabim obremenjevat z kilogrami!" To so pac mnenja velike vecine punc pa tudi fantov, obstajajo pa izjeme, ki za svojo postavo ne skrbijo le takrat ko so samski, ampak tudi takrat, ko so v zvezi, pa cetudi je to resna (vec-letna) zveza.

Obstajajo pa tudi izjeme, ki se ne obremenjujejo s svojimi kilogrami niti takrat, ko so samske niti takrat, ko so v zvezi. :wink: In ki so svojim tipom morda privlačne prav zaradi te neobremenjenosti.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Po 3 letih in pol sem ista kot na začetku zveze :) . No ja mogoče mi je šel kakšn kg gor; ampak to bi mi šel pomoje tko al tko, in me čist nč ne moti to.

Nimam pa tuki nič dodatnega za napisat, ker se s kg res nisem nikoli obremenjevala, ker se mi res ni treba. Tud moj je isto težak kot takrat ko sva začela, tko da res ne morm razvit ene filozofije tuki :D .
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Js sem v prvih nekaj mesecih zveze shujšala ene 6 kg, ampak niti slučajno zaradi fanta. Zdej mam kdaj kakšn kg več, drugič manj, ampak se s tem niti mal ne obremenjujem, niti v postelji mi nikoli (tudi na začetku) ni bilo nelagodno. :)
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

1. Ko sem že nekaj časa v zvezi:

1a. Se vedno zredim.

1b. Shujšam.

1c. Ostanem ista.

Do tega vprašanja sploh nisem vedela, da bi bilo to dvoje lahko povezano... Ostanem ista, čeprav sem v skoraj treh letih zveze shujšala, ampak iz drugih razlogov - počasi pridobivam nazaj (je pa res, da sem bila že prej bolj suhcana). Pač enostavno ob skoku v zvezo že pričakujem, da me partner sprejema tako kakršna sem - v nasprotnem primeru ni moj partner oz. nima razloga, da bi sploh bil. Hudiča sem zahtevna, ha? :D
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

jest sm se zredila... ampak mam na sumu futr za študentske bone in pomankanje časa in motivacije za telovadbo (glede na lanski urnik, ki je biu najbl bedn... fuj...), je pa res, da velikrt jeva zunej in pozne večerje (pač po negoumu šihtu ponavad, največkt okol 9, 10 zvečer :eek: :( )... je pa tud res, da mam že od zmer probleme s težo in kr nekj kil preveč, k se jih nikukr nism mogla nkol znebit... sm pa zdej na tem (in me Moj tud podpira), da zgubim pa dobljenih kilc in začnem redno fitnesirat (koj k se pozdravm seveda...) :) upam da bo pomagal...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Od kar sem v resni zvezi, sem ostala takšna, kakršna sem bila že pred tem. Kila do dve mi stalno nihata gor in dol, ampak se mi ubistvu ne pozna, čeprav sem vitka (okoli 49-50kg).

Ubistvu ne razumem žensk, ki se zapustijo ko dobijo resnega partnerja. Saj še vedno živimo naše, SVOJE življenje in ne sme nam biti vseeno, da se razlezemo do dimenzij trodelne omare. Jst rada živim v zdravem, vitkem telesu, ker vem, da se z npr. +30 kilami ne bi fino počutila.

Drugač, se je pa moj zredil za okol 10kg, ampak je zdejle v kratkem času par kil shujšal (služba itd....). Ubistvu se mu itak ne pozna, ker je kr velik po postavi (za razliko od mene, z okoli 165). Pa tudi, če bi se mu malo poznalo, me ne bi motilo.

Se mi zdi, da moramo ženske mal bol popazit, ker še itak pol z nosečnostjo in starostjo mal dobimo gor ponavadi. :)

Pa ne strinjam se s tem, da ko dobiš tipa, ni važno, če se nevemkolk zrediš in zapustiš, ker te "itak ima rad zaradi tebe, tvoje osebnosti". Sej je tut vizualno precej pomembno. Vsaj jst, če se postavim v moško vlogo mi ne bi blo glih superfinofajn, če bi se mi ženska zredila, zapustila in bi ji zato bilo vseeno. Sej je res, da si z nekom tudi zaradi njegove osebnosti, ampak je pomembno vse po malem.

Pa daleč od tega, da bi moj od mene pričakval, da "držim" kile. Včasih mi reče, da bi se lahk zredila za kilo ali dve, ker sem skoraj presuha (po njegovo). Ampak se sama nočem prepustit toku rejenja. Tak mi je fajn in tak naj ostane.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

...
Zadnjič spremenil kikyca, dne 02. Apr. 2011 0:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Načeloma na začetku zveze shujšam, pol se zredim, vzdržim težo, se zredim, spet shujšam,...

Moja samozavest v spalnici pa ni toliko pod vplivom kilaže, kolikor nanjo vpliva sam tip, ki je z mano. Od nekdaj sem "kobila" in, če sedaj pogledam nazaj, vem, da sem bila normalna in nikakor ne tako velika, kot sem si predstavljala. So se pa našli napačni tipi poleg mene, ki so mi prav počasi zbijali samozavest in je bilo potem težko se sleči pred njimi.

Po moje se punce v dolgotrajni zvezi zredijo iz več razlogov: en je čisto naraven in normalen del odraščanja. Drugi pa je po moje predvsem odnos do hrane, ki ga punce gojijo. Zato je po moje to, da "se zapusti" samo površna maska, ki skriva malce globji problem.

Sem pa prepričana, da smo o tem punce že debatirale v eni temi, samo je nikakor ne morem najt.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Macka.si
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Macka.si »

Cosmopolitan napisal/-a:V reviji Cosmopolitan se pripravlja članek o tem, če in kako partnerska zveza lahko deluje na nihanje tvoje telesne teže.

Da bo članek boljši, želijo na to temo slišati še forumašice, tokrat pa bo eno od mnenj (po mnenju novinarke, ki članek pripravlja) tudi nagrajeno. Dodatna motivacija za pisanje naj bo knjiga Idealna dieta (Mladinska knjiga).

1a. Se vedno zredim.

1b. Shujšam.

1c. Ostanem ista.

In vprašanje za tiste, ki so pod prvo vprašanje odgovorile z Se vedno zredim:

2. Če se zredim:

2a. Sem v postelji enako samozavestna kot prej.

2b. Postanem negotova in se bolj osredotočam na svoje obline kot na to, kako ga obnoreti.

Ostanem enaka. Verjetno zato, ker ne spremenim svoje rutine vsakodnevnega športanja. Ce preneham z gibanjem se vsem zdi, da sem shujšala, ker mi pobere tisto nekaj mišic :razz:

Imam pa vsake toliko občutek (kadar sem napihnjena), da sem porejena in neprivlačna. Takrat je samozavest bolj pri tleh. :oops:
Začetek krivulje sreče se vedno prične pri tleh ;)
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

1a. Se vedno zredim.

1b. Shujšam.

1c. Ostanem ista.

Sem se odločla da tut js tole mal pokomentiram..

Torej, imela sem zvezo, dolgo slabe dve leti.. V tem času sem bolj hujšala kot pa se zredila. Razlog za to je biu predvsem v tem, da se veliko punc v zvezah zanemari, zapusti in se ne sekira za svoje kilograme, saj predvideva da jo bo fant še vedno imel isto rad kot prej. Ker sem rekla, da jaz tega ne bom počela, sm začela to početi v obratni smeri. Vse bolj sem začela zavračati hrano, jedla sem vse manj in manj in posledično sem shujšala. Nazadnje mi je še moj biuši reku, da sm že ful suha in da bi se le lahko malo zredila. Nisem hotla, da bi drugi govoril okol da kaka sem, da sm se zredila ipd.. kajti ravno take komentarje sem slišala od drugih kolegou glede punc.. Nisem hotela biti ena izmed njih, nisem hotela da se bo to govorilo v družbi.. No in ko je prišel čas, da sva z biušim zaključla zvezo, se je v meni naredil nek preobrat.. Zavedala sem se, da sm se s hrano začela preveč obremenjavti, da vsak grižljaj je biu zame vprašanje koliko kalorij sem noter vnesla.. Od tistega dne, ko sva zaključila zvezo, sem začela zopet normalno jesti, pojem čokolado, pojem tudi cel krožnik testenin.. In prav je tako! V naslednji zvezi upam da ne bom pristala na taki poti kot prejšni, temveč da bom ostala taka kot sem sedaj..

Drugače pa ne podpiram dejstva, da ko imaš enkrat fanta, da se zanemariš.. Še vedno moraš ohranjati težo, še vedno se moraš urediti, še vedno se moraš lepo namazati, si zrihtati čupco, saj to so tudi malenkosti zaradi katerih si mu všeč.. Zunanja lepota je prav tako potrebna kot notranja..
Uporabniški avatar
black_lady
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a black_lady »

jaz sem zdaj prvič v daljši zvezi (2 leti in pol) in sem se kar zredila. in moram priznati, da me to full moti. mene ja, fanta pa ne. sam sem se odločila vseeno shujšat zato, da se bom jaz boljše počutila v svoji koži. pa zato, da bom dobila nazaj na svojo rit tiste sexy kavbojke ki sem si jih kupla lani :D :)
Kar ne zmore hudič - to zmore ženska!
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a an|a »

Ko sem v zvezi se ponavadi zredim, ampak ne pretirano in ko opazim da sem se spet poskrbim, da pridem na tisto težo in želeno postavo, ki sem jo imela pred zvezo.
Zakaj se zredim? Pridejo obdobja ko malo pozabiš nase in na postavo in pač ješ kar ti paše...sama ponavi pridem z kakšnega dopusta malo drugačna oz. se malo zredim...Na začetku svoje zveze sem čisto pozabila nase in se nisem več "rihtala" tako kot prej. Sama nevem zakaj...ampak potem sem se začela malo zavedati, da če imaš partnerja ne smeš zanemarjati sebe ampak moraš se še bolj potruditi da dobro zgledaš...ne za druge ampak zase in partnerja...
Tudi če sem se zredila nisem bila v postelji niti malo nesamozavestna...Bilo mi je enako kot prej...

zato punce če imate parnerja ne zanemarjati sebe in pustiti sami sebi da se spremenite...ostanite takšne kot se saj takšno vas mora imeti parner rad:)

Lep dan,

Anja
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

jest ostanem ista
če me fant sekira (oz.se jaz sekiram zarad njega) pa shujšam :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Glede na to, da sem ob začetku najine trenutne zveze bila tudi sama na začetku diete, ki je kmalu prerasla v blago vrsto anoreksije, lahko rečem: "Ne, nisem se zredila, shujšala sem, in to močno!" Še zdaj se zahvaljujem fantu, ki mi je ob moji trmi stal ob strani, bil potrpežljiv in me skušal prepričati, da začnem ponovno jest.

Potem se pa anoreksijo prebolela, začela jesti normalno... In se zredila. Za kakšnih 10 kg. Za to ni kriva najina zveza, ampak moje zdravljenje. Zredila bi se tudi, če ne bi bila v zvezi. Preprosto zato, ker sem vsaj malo spremenila mišljenje, ne gledam več toliko na zunanjost, čeprav me pri srčku vsake toliko stisne in si želim biti taka, kot sem bila z boleznijo...

Je pa tudi res, da si sedaj s fantom velikokrat privoščiva večerje, palačinke (ufff, veš koliko! :oops: ), pice, kebabe ob 23.00, hot-doge... in razno nezdravo svinjarijo, ki pa je (kaj čem) dobra :wink: ...
Odgovori