odraslost

Pomoč iz čustvenih stisk.
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

red_rose napisal/-a:
kiny napisal/-a:Joj ti tut ne zastopš. Js tut sama za svoje stvari skrbim, čeprou sm še pri starših, bi šla na svoje pa finančno ne znese. Skrbim za svoje stvari, od fanta stvari, sicer ne živiva skupej, sam je pa skorej skos pr men, in perem najine stvari in likam najine stvari (pa tut od staršev stvari), pospravim po hiši, vrjetno še več nrdim kot pa ti ker večino naredm za 4 osebe ne sam za 2 osebi kot ti, sam sej je vseeno. Vrjetno si, ko si živela še doma mogla samo svojo sobo pospravlat in pač ne razumeš da nekateri pa mormo mal več doma nrdit.

ok ocitno se ne zastopiva, zato res ne razumem zakaj se tolk vtikujes ravno v moje poste. ti me nisi dobro razumela, jst tebe ne ker ti sploh nic nisi napisala..

men se zdi to mal vecja ''samostojnost'' da to delam nekje drugje kot doma, tako pac je, tako JAZ mislim ;) ker pac enkrat je treba nardit ta korak, in men se zdi ful drugac a nekdo to dela doma al pa na ''svojem'' :D

ampak...a ni vseen? :D lep vecer ti zelim se naprej, pa predvsem cim manj nepotebnega ''kreganja'' po forumu :D

Mah, za ene itak drugi ne bodo samostojni, pa če bo partner le 20€ več na mesec domov prinesu in tri talerje več pomil, ker se tko sami boljš počutjo, ker se še pr 25 doma valajo pa valda itak vse delajo, kot če bi bli na svojem...še svojmu tipu vse perejo in likajo, pa sploh ne žvi tm. Po moje cune mama njegova dostav na dom...haha! Majes:) Plus tega, hvala bogu, da še obstajajo starši, ki otrokom primaknejo kaj (po večini imajo precej višje dohodke), tud, ko gredo otroci zase pa čeprou bi tamali prežveli tud brez tega. Moja dva sta se (razen izjemoma) po*** name tko prej, kot zdej. Da se vrnem nazaj. Bejba, sej ne rečem, da nisi pridna pa to, sam ko boš vse to delala v svojem stanovanju pa s svojim štromov, se pa spotikuj v zgornje poste. Ker verjameš al ne, ni isto.

plus tega: A če že 5 let živiš na svojem (super duper neodvisno) pa ti starši kupijo, ne vem, nov pralni stroj, ker si ga sam ne moreš, ti tisti mesec samostojnost pade za 15%??

plus tega: A upa kera tolo debato načet s svojo babico? In ji očitat, da ni bla nikol samostojna (včas so ble ženske kr po večini doma), da je bla krvoses možu, ki jo je financiral? Hej, če punca nardi doma vse, kar je potrebno, torej vod gospodinjstvo, skrbi za otroke, tralala, se vam res zdi, da finančno nič ne prispeva? Poskuste za en mesec obsedet na kavču pa si najet varuško otrok, kuharico, čistilko?

Nadaljujem?
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

lorelaj napisal/-a:Bom kar tukaj vprašala ... A ima katero izmed vas strah pred odraslostjo? Mene zadnje čase kar tesnoba zagrabi, ko razmišljam o tem. Pri 22 letih bom diplomirala, jaz se pa počutim še tako zelo mlado. Sploh si ne predstavljam, da bi morala iti jeseni že v službo. Panično strah me je rutine-vsak dan vstajanja ob 6h zjutraj, potem 8 ur službe, temu sledijo opravki doma ipd. Strah me je, da bi morala že čez nekaj mesecev zamenjati celoten življenjski ritem in resnično postati "odrasla". :cry: :? Strah me je da bi postala zagrenjena, da bi bila prisiljena opravljati službo, ki me ne zanima in da bom imela premalo časa za zabavo. Takrat mi vedno postane žal, da sem bila pridna na faksu in da nisem malo zavlekla študijskih let. Ravno te moji strahovi so tudi eden od razlogov za to, da sem se odločila, da bom študij nadaljevala na podiplomski ravni. Poleg tega imam še strah, da mi ne bo v življenju uspelo vse kar sem si zadala, da bom povsem povprečna oseba s povprečnim življenjem. :( Ah, najbrž samo preveč razmišljam ...

Nekaj podobnega sem tudi jaz doživljala in v roku pol leta spoznala, da se je brezveze obremejnevat s prihodnostjo. Zadeve se po navadi tako hitro obrnejo, da tvoji plani ostanejo daleč od uresničitve.

Je pa še bolj trpela za tem sindromom prijateljica, ki je fax zdelovala s povprečjem 9+, diplomirala v roku pol leta in postala takoj zatem MR. Tudi njo je minilo, ko je ugotovila, da "odraslost" obstaja samo v glavi in dejansko ni nikdar takšna, kot smo si jo predstavljali.

Le pogumno dalje torej. ;)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

Mislim da ne odrastes cez noc, ampak ti vsaka neka nova izkusnja pove nekaj vec...iz izkusenj se ucimo.. in mislim, da ni ta odraslost lih pogojena s tem, ali si na svojem ali ne..js sm stara 22 let, sicer s fantom ziviva zase...on je ze zaposlen, js se studiram, in tudi delam(trenutno sem brez, cakam na razgovor drugi teden)... zase lahko recem, da sem samostojna in tudi odrasla za svoja leta..ne morem pa trdit, da ne morem postat se zrelejsa...preden sem se odlocila za ta korak, sem tudi sama razsmisljala o dolocenih stvareh, kako se bo marsikaj spremenilo... lahko recem, da nekaj se je, nekaj je ostalo isto..pac nastanejo malo vecji stroski, odgovornost, malo manj prostega casa... ampak kljub vsemu, ce si to lepo razporedis, ni straha, da ne bi uzival in pocle stvari, ki si jih pred tem, ko si zivel se doma :)... mogoce pride kaksen dan, ko sem malo v dvomih, ampak k pomislim, da sva na svojem, da lahko delam kar mi pase, da mi nihce ne bo dirigiral kako in kaj, tudi dvomi oddidejo..skratka fajn mi je, ceprav sem se (za dolocene osebke) zelo mlada odlocila, da grem na svoje...in tega trenutno ne bi zamenjala za nic na svetu...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst dostkrat razmišljam o tem..Se mi zdi, da sm včasih bla pred vrstniki, bi isto lahko preskočila razred, pa nism hotla. Pol v 4.letniku sredne šole sm mela tipa, k je mel stanovanje in sm čist redko vidla mojo družino, furala sm neko svoje gospodinjstvo :?
No, pol sm pa s tem tipom nehala, en let pred študijem pavziram (vsi bivši sošolci študirajo), jst se pa ne počutm še za neke življenske debate, avtomobile, misli na prihodnost... Mogoče je to povezan s tem, k bom pač doma živela, čeprov bom študirala, pa se dejansko ni nč spremenil zame, še vedno živim u svoji sobici, mami kuha, itd.., nej bi pa kao zdej bl resno gledala na lajf? Ne vem, jst sm ista, sam se mi zdi, da nimam neki ful za doživet.
Uglavnem včasih se počutm ful starejša, kokr sm, pa se ful upiram temu, stara sm pa šele 19 let. Nekak se mi zdi, da letos bom pa 20, drugo leto 21, pa da bo šlo to tok hitr, da bom en dva tri 30, zgubana in bodo vsi od mene pričakoval, da si ustvarm družino, men se bo pa še vedno žural, Skinse gledal.
Čeprov če gledam na logično plat, je do takrat še 11 let, isto kot je od mojega osmega leta do danes. To je pa FUL. Mah ne vem.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

trapa napisal/-a:
lorelaj napisal/-a:Bom kar tukaj vprašala ... A ima katero izmed vas strah pred odraslostjo? Mene zadnje čase kar tesnoba zagrabi, ko razmišljam o tem. Pri 22 letih bom diplomirala, jaz se pa počutim še tako zelo mlado. Sploh si ne predstavljam, da bi morala iti jeseni že v službo. Panično strah me je rutine-vsak dan vstajanja ob 6h zjutraj, potem 8 ur službe, temu sledijo opravki doma ipd. Strah me je, da bi morala že čez nekaj mesecev zamenjati celoten življenjski ritem in resnično postati "odrasla". :cry: :? Strah me je da bi postala zagrenjena, da bi bila prisiljena opravljati službo, ki me ne zanima in da bom imela premalo časa za zabavo. Takrat mi vedno postane žal, da sem bila pridna na faksu in da nisem malo zavlekla študijskih let. Ravno te moji strahovi so tudi eden od razlogov za to, da sem se odločila, da bom študij nadaljevala na podiplomski ravni. Poleg tega imam še strah, da mi ne bo v življenju uspelo vse kar sem si zadala, da bom povsem povprečna oseba s povprečnim življenjem. :( Ah, najbrž samo preveč razmišljam ...

Nekaj podobnega sem tudi jaz doživljala in v roku pol leta spoznala, da se je brezveze obremejnevat s prihodnostjo. Zadeve se po navadi tako hitro obrnejo, da tvoji plani ostanejo daleč od uresničitve.

Je pa še bolj trpela za tem sindromom prijateljica, ki je fax zdelovala s povprečjem 9+, diplomirala v roku pol leta in postala takoj zatem MR. Tudi njo je minilo, ko je ugotovila, da "odraslost" obstaja samo v glavi in dejansko ni nikdar takšna, kot smo si jo predstavljali.

Le pogumno dalje torej. ;)

Saj ravno to me skrbi. V OŠ, srednji šoli in na faksu mi je šlo odlično. Se mi zdi, da so se vsi že navadili na to, da sem bila do sedaj uspešna in pridna, tako da se sedaj bojim da bom vse razočarala. Družino, fanta, najbolj pa sebe. :? Vem, da je brezveze o tem razmišljati na tak način, da bi se morala veseliti novega obdobja v življenju, samo mene je vseeno še vedno straaaah. Še pred enim letom se mi je zdelo, da imam še ogromno časa za brezskrbno življenje, sedaj pa vedno bolj ugotavljam, da ni tako. Se mi zdi, da imam še toliko ciljev, ki sem jih hotela izpolniti v študenskih letih, da bi morala biti vsaj še 5 let študent. :lol: Res upam, da je to samo obdobje in se bom kmalu spet veselila prihodnosti. :D
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Sekhmet napisal/-a:

Mah, za ene itak drugi ne bodo samostojni, pa če bo partner le 20€ več na mesec domov prinesu in tri talerje več pomil, ker se tko sami boljš počutjo, ker se še pr 25 doma valajo pa valda itak vse delajo, kot če bi bli na svojem...še svojmu tipu vse perejo in likajo, pa sploh ne žvi tm. Po moje cune mama njegova dostav na dom...haha! Majes:) Plus tega, hvala bogu, da še obstajajo starši, ki otrokom primaknejo kaj (po večini imajo precej višje dohodke), tud, ko gredo otroci zase pa čeprou bi tamali prežveli tud brez tega. Moja dva sta se (razen izjemoma) po*** name tko prej, kot zdej. Da se vrnem nazaj. Bejba, sej ne rečem, da nisi pridna pa to, sam ko boš vse to delala v svojem stanovanju pa s svojim štromov, se pa spotikuj v zgornje poste. Ker verjameš al ne, ni isto.

plus tega: A če že 5 let živiš na svojem (super duper neodvisno) pa ti starši kupijo, ne vem, nov pralni stroj, ker si ga sam ne moreš, ti tisti mesec samostojnost pade za 15%??

plus tega: A upa kera tolo debato načet s svojo babico? In ji očitat, da ni bla nikol samostojna (včas so ble ženske kr po večini doma), da je bla krvoses možu, ki jo je financiral? Hej, če punca nardi doma vse, kar je potrebno, torej vod gospodinjstvo, skrbi za otroke, tralala, se vam res zdi, da finančno nič ne prispeva? Poskuste za en mesec obsedet na kavču pa si najet varuško otrok, kuharico, čistilko?

Nadaljujem?[/quote]

Ne ni ti treba ker itq kr neki bluziš.
Live your life like you want
Uporabniški avatar
supeLLka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: MB ;3

Neprebrana objava Napisal/-a supeLLka** »

Jst živim še oma ampak me tui kr malo stisne:
zjutraj vstajanje:5.00a.m.
prihod domu:9.00p.m.
pol pa si že zmantran pa se ti nea danix delat!!!!Ludi to ni život :D
ne čakaj na jutri če lahko storiš že danes...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

kiny napisal/-a:Ne ni ti treba ker itq kr neki bluziš.

kako izredno argumentiran in odlicen komentar :D

back on topic, pa nebom spet o tem kje zivim in kako! :D
odraslost? a si vsi predstavljate to kot da se mors popolnoma zresnit in vedno ravnat zrelo? :? js upam da ne bom nikol popolnoma ''odrasla'' :P da bom znala ohranit otroka v sebi :D sej zivljenje je le igra =)

zaenkrat pa ne razmisljam prevec o ''biti odrasel'', bo ze samo prislo z leti :D in ja, tut js mislim da bom kr nadaljevala studij (itak mam po bolonjcu sam tri leta do diplome, torej 5 z nadaljevanjem) pol bomo pa vidli...
moje sanje so, da se nebi takoj zaposlila ampak sla nekam neki pocet...v svet...upam da mi uspe :)
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica

Jooj red_rose včasih ni treba na veliko argumentirat, pač poveš kratko in jedrnato. Ti pa pač poveš na dolgo in široko, ker si hčerka strokovnjaka :lol:
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenEye »

lorelaj jst mam podobne strahove kot jih imaš ti. Sploh se še ne čutm pripravljeno na popolnoma samostojno življenje, čeprav bi bil počasi že čas za to... Vem, da bo počasi treba začeti služit svoj denar, ampak me ob tem kr stiska... ker bo to zame ogromen korak naprej, ko bom enkrat "zares" zaposlena. Nasploh sm včasih čist preveč otročja :oops:

Včasih mam tud tak občutek, da bi me moji starši zelo pogrešal, če bi šla na svoje. Po moje bi kr težko shajal brez mene (tko zarad pomoči v smislu dela v hiši, zunaj itd. pa tud zlo dobr se zastopmo). Mogoče sm nanje še vedno preveč navezana... Tko, da tist rek "majn jih vidim, raj jih mam" pri men sploh ne drži. A ma še katera takšne probleme? Zarad tega mam tud jst včasih slabo vest oz. mi je bedno, če kam grem :( Sploh ne vem, kako naj odrastem...
Zadnjič spremenil GoldenEye, dne 09. Jan. 2009 17:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

kiny napisal/-a:Jooj red_rose včasih ni treba na veliko argumentirat, pač poveš kratko in jedrnato. Ti pa pač poveš na dolgo in široko, ker si hčerka strokovnjaka :lol:

ma dej obnasaj se letom primerno :D
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica

GoldenEye tut mene je tko mal strah za moje starše. Pa sej ni zdj tko da sami nebi mogl, ampak recimo glede na to da sm edinka me je mal strah in se čutm odgovorno za njih da pol k ne bojo sami mogl več shajat da bom js tko nekak "odgovorna" za njih. Men so pa sorodniki, ki majo v Kopru svojo firmo že ponudl dobro službo po faksu in pol bi bla res daleč od njih.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica

red_rose napisal/-a:
kiny napisal/-a:Jooj red_rose včasih ni treba na veliko argumentirat, pač poveš kratko in jedrnato. Ti pa pač poveš na dolgo in široko, ker si hčerka strokovnjaka :lol:

ma dej obnasaj se letom primerno :D

Hahahaha kdo to reče, tista k je še sama en velik otrok.
:D :lol:
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica

Pa lej še nekj ti bom rekla.
Res se mi ne da več ubadat s preveč "pametno" pubertetnico kot si ti, mam kakšne bolj pametne stvari za počet in kakšne bolj pametne komentarje za brat, kot pa od tebe. Tko da red_rose......ciao
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

preberi svoje komentarje pa povej kdo je tuki vecji otrok?
Odgovori