Glede na način življenja (in postavljen sistem), kot smo ga navajeni, je zadeva ubijajoča za samo družino, za človeka samega,...
Če pa pogledamo življenje individualistov (kar dandanes tudi ni redkost), morda to ne bi bila tako slaba ideja. Seveda pa na to zelo vplivajo okoliščine dela, sama plača, itd. Ampak razmere, v katerih bi bilo slednja dobra ideja, bi morale biti zelo blizu idealnim. Služba, ki človeka veseli, možnost fitnesa (rekreacije) v službi, kakšno sproščanje vmes, možnost zdrave prehrane, itd...
Ker pa še ne živimo v idealu, kar se teh stvari tiče, pa: 12 urni delavnik je preveč. Pripomore k temu, da človek izgubi samega sebe, da zboli, da neha razmišljati (ker nima časa zase), da se robotizira (ne samo zaradi 12 ur prebitih v službi, ampak tudi zaradi sistema, ki ga potegne to s sabo), ipd.
Je pa do neke mere (če privzamemo "negativni pogled") to dobra zadeva za določene osebe, ki naj bi "vlekle niti", torej osebe, ki naj bi bile "beyond" in še vedno s potrebo po moči (družbeni predvsem). Priden, delaven človek, ki nima časa razmišljati in posledično živi po njihovih sugestijah (po službi tja pa tja, je se to pa to, ...) - se sliši kaj lahko vodljivo, kajne? Hehe, pa farmacevtska industrija bi verjetno še bolj zalaufala.
No, če moje mnenje ni bilo razvidno: sem proti. Sem za skrajšanje delavnega časa na 6 ur (recimo), dvig plač in dvig kvalitete življenja.