1. Ali sproti spremljaš stanje svojih financ? Kako?
Seveda. Plačujem izključno z gotovino (tako imam zares občutek, da
zapravljam ), na koncu mesca pa primerjam izpisek s sprotnimi izpiski z bakomatov. Še vsak mesec so se ujemali.
2. Pri čem največ prihraniš (tvoje male skrivnosti, nasveti ...)
Največ prihranim pri kvantiteti. Sem zagovornik kvalitete nad kvantiteto, zato v omari nimam malo morje majčk in hlač. Nisem obsedena z nakupovanjem in vsakič, ko si grem kaj kupit v mislih kos kombiniram z vsaj 3mi stvarmi v omari. Kupujem manj, a zato nekoliko boljšo kozmetiko.
Gospodinstvo vodim na čim bolj ekonomski/ekološki način, prav tako delam z avtom. To so mi pa že tako ali tako kot otroku vcepili v glavo.
3. Približno koliko denarja mesečno nameniš za:
zabavo
Ne zapravljam. Občasno kofetkanje s kolegicami najraje opravljamo kar pri eni ali drugi doma, ker je tako najbolj sproščeno. Ostalo kofetkanje zunaj pa štejem pod "razvjanje", ne pod zabavo.
oblačila, čevlje in modne dodatke
ne nakupujem vsak mesec, a v povprečju to znese
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
ličila
Za ličila in kozmetiko skupaj
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
razvajanje.
- do 30 evrov
- od 30 do 50 evrov
- od 50 do 100 evrov
- nad 100 evrov.
Dragi cosmopolitan, tako slabe ankete še nisem srečala. Je čisto preveč površna, in površinska, dejansko vsiljuje odgovore, da bi dekleta izpadle zapravljive in površinske.
Pri vsaki od naštetih katerogirj "koliko zapraviš" bi lahko bilo še vprašanje Kaj je zate najnujnejše v tej skupini, čemu se ne bi mogla nikakor odpovedat in kako privarčuješ.
Škoda, no.