Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Tammy_De napisal/-a:Jst pa SD, v upanju na to da bo (končno) levica mau prišla gor

Enako, so mi veliko bližje leve stranke kot desne in glede na to da ma Pahor edini na levici realne možnosti, da prevzame oblast bom volila SD. Drugače bi volila Zares (Gregor Golob se mi zdi eden od politikov, ki stojijo za svojimi besedami in mislijo s svojo glavo), ki pa bo itq v primeru, da Pahor dobi volitve, v koaliciji.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

Mahagonij napisal/-a:
Tammy_De napisal/-a:Jst pa SD, v upanju na to da bo (končno) levica mau prišla gor
"koncno levica mau prisla gor"? Kaksne barve je nebo na tvojem planetu? Zakaj majo taki ljudje sploh volilno pravico?

obrazlož
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

MsN napisal/-a:Zaenkrat so mi všeč ideje stranke Zares in dejstvo, da je med njimi kar nekaj pisateljev, kar mi daje občutek, da gre za ljudi, ki jim ni le do mastnih zaslužkov v parlamentu
Ja, ane...teli pisatelji zihr ne bodo v parlamentu zaradi poslanskih plac, ker oni tut kot pisatelji dost zasluzijo. Ne pa teli odvetniki pa ekonomisti, k so tm sam zarad place.
Poleg tega, ali obstaja se kak bolj idealen poklic za poslance, ki sprejemajo in pisejo zakone, kot je pisatelj? Sedaj nam zakone pisejo pravniki, ekonomisti in podobni. Mislim da je skrajni cas, da to pozivimo s kadrom, specializiranim v pisanju besedil z vecimi interpretacijami. Ker zakoni rabijo svobodo interpretacije. Da best!
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tammy_De napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
"koncno levica mau prisla gor"? Kaksne barve je nebo na tvojem planetu? Zakaj majo taki ljudje sploh volilno pravico?

obrazlož
Levica je bila gor skoraj 12 let(3 mandate), sedaj je pa desnica en mandat gor(4 leta), kar je minimalen mozen cas(no ce odstejemo bajukovo polomijado).

Torej dolgi vladavini levice v sloveniji je sledil en sam mandat desnice.
Zato tvoja izjava, da bo "koncno mal levica gor prisla" kaze, da ne ves nicesar in hkrati nazorno pokaze zakaj je demokracija slaba. Ker glas ljudi, ki ne vejo dobesedno nicesar, steje enako kot glas ljudi, ki kaj vedo.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Mahagonij napisal/-a:
MsN napisal/-a:Zaenkrat so mi všeč ideje stranke Zares in dejstvo, da je med njimi kar nekaj pisateljev, kar mi daje občutek, da gre za ljudi, ki jim ni le do mastnih zaslužkov v parlamentu
Ja, ane...teli pisatelji zihr ne bodo v parlamentu zaradi poslanskih plac, ker oni tut kot pisatelji dost zasluzijo. Ne pa teli odvetniki pa ekonomisti, k so tm sam zarad place.
Poleg tega, ali obstaja se kak bolj idealen poklic za poslance, ki sprejemajo in pisejo zakone, kot je pisatelj? Sedaj nam zakone pisejo pravniki, ekonomisti in podobni. Mislim da je skrajni cas, da to pozivimo s kadrom, specializiranim v pisanju besedil z vecimi interpretacijami. Ker zakoni rabijo svobodo interpretacije. Da best!

Poglej - zakone pišejo in jih bodo pisali pravniki, o ekonomiji bodo razpredali ekonomisti, ne vem pa zakaj podcenjuješ pisatelje, ki so v mnogih primerih izobraženi ljudje z dodatkom smisla za kulturo in, če poznaš zgodovino Slovencev, potem lahko vidiš, da je večina naših najboljših pisateljev (Cankar, Kersnik, Tavčar ...) v svojem času delovala v politiki. Resda je bila takrat tudi sama literatura pisana v smislu narodnega združevanja, a vendar gre pogosto za izjemno razgledane ljudi, ki lahko v političnem prostoru storijo veliko več, kot si predstavljajo nekateri.

In delo poslancev se ne veže zgolj na pisanje zakonov. Gre za množico idej, predlogov in njihove uresničitve. In idealno bi bilo, da bi ljudje z različnih področij predlagali svoje ideje, o uresničitvi katerih na koncu odločijo za to usposobljeni strokovnjaki. Več glav več ve, kajne? Nikakor ne zagovarjam mnenja, da v parlament spadajo le tipične poklicne grupe a la pravniki in ekonomisti. Spekter bi moral biti ravno zaradi tega, ker država ni le ekonomski in pravni aparat, mnogo širši, česar pa se mnogi volivci žal ne zavedajo.

In o tem sem govorila v svojem prvem postu - Janševa vlada je začela omejevati razmišljanje ljudi, ne podpira različnih mnenj, zaprta je v svoj lasten avtoritativen sistem in izloča, vse kar vanj naj ne bi spadalo. Zato se njenim pristašem verjetno zdijo pisatelji, igralci ali drugi umetniki zgrešen člen v parlamentu. Ker niso strokovnjaki. A Grims, Jerovšek in podobni pa so svetle zvezde na nebu samo zato, ker imajo točno določeno diplomo (če sploh)?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

MsN napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:

Poglej - zakone pišejo in jih bodo pisali pravniki, o ekonomiji bodo razpredali ekonomisti, ne vem pa zakaj podcenjuješ pisatelje, ki so v mnogih primerih izobraženi ljudje z dodatkom smisla za kulturo in, če poznaš zgodovino Slovencev, potem lahko vidiš, da je večina naših najboljših pisateljev (Cankar, Kersnik, Tavčar ...) v svojem času delovala v politiki. Resda je bila takrat tudi sama literatura pisana v smislu narodnega združevanja, a vendar gre pogosto za izjemno razgledane ljudi, ki lahko v političnem prostoru storijo veliko več, kot si predstavljajo nekateri.

In delo poslancev se ne veže zgolj na pisanje zakonov. Gre za množico idej, predlogov in njihove uresničitve. In idealno bi bilo, da bi ljudje z različnih področij predlagali svoje ideje, o uresničitvi katerih na koncu odločijo za to usposobljeni strokovnjaki. Več glav več ve, kajne? Nikakor ne zagovarjam mnenja, da v parlament spadajo le tipične poklicne grupe a la pravniki in ekonomisti. Spekter bi moral biti ravno zaradi tega, ker država ni le ekonomski in pravni aparat, mnogo širši, česar pa se mnogi volivci žal ne zavedajo.

In o tem sem govorila v svojem prvem postu - Janševa vlada je začela omejevati razmišljanje ljudi, ne podpira različnih mnenj, zaprta je v svoj lasten avtoritativen sistem in izloča, vse kar vanj naj ne bi spadalo. Zato se njenim pristašem verjetno zdijo pisatelji, igralci ali drugi umetniki zgrešen člen v parlamentu. Ker niso strokovnjaki. A Grims, Jerovšek in podobni pa so svetle zvezde na nebu samo zato, ker imajo točno določeno diplomo (če sploh)?
Jaz ne podcenjujem pisateljev, ti si tista ki jih na piedestal postavlja, in to s tako neumnim argumentom, da oni tm ne bodo zaradi kesa. Od vseh poklicev v parlamentu imajo prav oni najvecjo ekonomsko incentivo bit tam za placo.
Poleg tega precenjujes pomen razgledanosti. Ce je clovek veliko prepotoval pa pozna mnoge kulture itd...mu kaj dosti ne koristi. Pri vladanju moras biti pragmaticen. Moras biti sposoben identificirati naravo problemov in zadeve urejati z zakonom, ki je natancen, nedvoumen, in predvsem "enforcable", torej ga je mogoce tudi v praksi izvajati oziroma ga vzpostaviti. Razgledanost ti tu pomaga minimalno.

Meni je v splosnem vseeno za poklic, ki ga poslanec ima, ni mi pa vsec tvoje navajanje pisateljev kot boljse izbire, kar niso, sploh pa ne zaradi razlogov, ki si jih navedla.
Gost

No, prav, mnenj v tej temi pač ne bova uskladila :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

khmm...nevem še čist do konca, verjetno pa SD, če ne zarad drugega zato ker je Pahor simpatičen :P
zdej vem, da se bo usul ceu plaz zakaj na pdolagi tega volim, ampak vsekakor je to edina stranka ki se mi zdi da je nekje usred.SDS zihr ne, ker se mi ob pogledu na janšo kar obrača, SNS z jelinčičom se mi zdi preveč primitivna-no ubistvu on, Zares stranke sploh en poznam, niti mi ni nč v ušesa padlo kej zanimivega.
Briljantina in Peče odpadeta, ker so mi tud u nulo antipatični z antipatičnim razmišljanjem, poleg tega so bivši SNSovci, kar me asociira na primitizem,čeprav niso navzevn enaki jelinčiču.
Pri LDSu mi je sicer simpatična Katarina kresal, ampak mi LDS ni nikoli odgovarjal, tako da odpade...O DESUSu pa verjetno ne rabim razlagat :D
skratka po vsej verjetnosti moj glas dobi SD.
Gost

*purple*, podala si odličen primer povprečnega volivca, ki se, roko na srce, v večini primerov res odločla glede na anti-/simpatičnost kandidata.

Nekakor razumem tovrstno razmišljanje, ker je v tej naši državi postalo moderno mišljenje, da so vsi politiki enaki - kar se zaenkrat žal res kaže tudi v praksi, in logično je, da ljudje nimajo volje niti do tega, da bi kandidate in programe strank podrobneje ali vsaj približno proučili. In tukaj je videz res edini, ki pade (ali pač ne) v oči. Škoda, ker vsi vemo, da videz vara, ampak dokler se v vsakem posameznem državljanu ne bo premaknilo tisto nekaj, kar mu bo dalo upanje in smisel za tehtno odločitev na volitvah, bo pač tako. Za kar so delno krivi politiki sami - prav kličejo po tem, da jih zgolj gledamo in čim manj poslušamo.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Jest bom skor 100% volila za SD, ker se mi Janša enostavno zdi ena velka lisica. Tut sestava sedanje koalicije mi ne diši (predvsem ciljam na Bajukovo NSi :roll: ). Mi je všeč tut stranka Zares, ampak itak nimajo nekih blaznih možnosti, bi pa bili dobra koalicija.

A so že znane ministrske pozicije (vsaj mislim, da je bilo govora s strani SD, da bodo predstavljene)? Edino za katerega resnično upam, da obdrži stolček je Žerjav, ker mislim, da je edini res pravi minister.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

hehe... dost dobr vem kok časa je bla levica gor in moj komentar končno dobesedno temelji na teh štirih letih, ker je to zame (glede na to da sm stara šele 20) veliko.

Druga stvar: Absolutno se ne strinjam s tvojim mišljenjem o demokraciji in volitvah nevednežev. Točno to je to, kar naredi stvar bolj zanimivo. A voliš resno al pa se sam zajebavaš; a maš kej znanja o tem koga in kaj voliš ali pa si totalno ignrantski... to nardi use skupaj boljše. Večina 18-letnikov gre volit, ker ima (spet se bom neprimerno izrazila) končno :wink: to možnost oz. pravico da to nardi. Sej smo usi enaki. Navsezadnje nimamo prave demokracije, ampak le reprezentativno in se ti ni treba bat saj bo ta xy nevednež le volil nekoga iz ožje izbire možnosti, pa ne glede na to koga voli, bo le ta imel malo več pojma kako politika funkcionira. Sej konec koncev kdo bo izbran za samo tebe osebno toliko ne naredi večje spremembe.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Glede SD-ja. V koaliciji so bili mnogo let in so zafurali državo, nič niso naredili, da bi izboljšali situacijo v Sloveniji. So samo lepo govoričili in bili prijazni do vseh. Preimenovali so svoje ime, da ne bi zgledali preveč komunistični kot so bili v preteklosti in so še. Sedaj pa nekateri ljudje (tisti, ki se ne zanimajo za politiko) ne razločujejo med SDS in SD.

Res da je Janša malo grd v besedah, je pa vsaj kaj naredil in je človek na mestu. Ne vem kako se bodo volitve razpletle, domnevam z zmago SD-ja. Ker želijo ljudje drugo oblast. S čimer ni prav nič narobe, bojim pa se, da bodo še bolj razočarani.
Gost

LanaMaxim, kako pa gre skupaj tole, da Janšo označiš za človeka na mestu, a mu hkrati očitaš, da je grd v besedah?
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Purple, ti si idealna volivka.

Pojma nimaš, ker si omejeno informirana o pravnih in ekonomskih konceptih ter reformnih programih, pa še stranko Brada Pitta bi volila, če bi jo imel v Sloveniji, ker je pač tak lep.

Politiki komaj čakajo na tvoj glas! :twisted:
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

^^Vsi smo idealni volilci, vsi mamo pravico volit, ker je to naša osnovna pravica in brezveze razglablat kako "neinformirani" ljudje nebi smel volit in ne vem kaj še use..Vidva z Mehagonijem pejta konec septembra volit tisto stranko, ki je vama najbližje po svojih idejah in programih, mi bomo pa svoje - vsak ma pravico do mnenja in na življenje vsakega izmed nas vlada s svojimi ukrepi vpliva - in zato imamo vsi pravico volit.
Zadnjič spremenil Ashley***, dne 24. Avg. 2008 18:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori