Na žalost lahko tudi jaz nekaj malega prispevam v tole temo. Zadnje tri tedne opažam "hrustanje" v kolenu - po kakem mesecu telesne neaktivnosti (novembra je bila norišnica, in ni bilo časa za športanje). Vse delam brez bolečin, občasno (ko razmišljam o temu

) se mi zdi kot da čutim neko "napetost" v kolenu, ampak to je najverjetneje samo v moji glavi.
Ker sem zadnje čase malček hipohondrična sem šla k splošni zdravnici, ki me je leže na mizi fajn prešlatala po kolenu, stegovala koleno pod različnimi koti, zasuki... vse brez bolečin. Diagnoza - obraba pogačice. Svetovala mi je različne vaje, odsvetovala glukozamin (naj ne bi bil dokazano koristen) in mi povedala, da ima sama precej hudo obliko artroze kolena, in da je stestirala tudi tole novo terapijo, ko ti v sklep vbrizgajo tvoje lastne trombocite. Pravi, da dva meseca po zaključeni terapiji ne vidi nobenega učinka. Svetovala veliko gibanja, a ne športov, ki močno obremenjujejo kolena (omenila je hribolazenje, tek in mi prepovedala orbitrek, ki ga zadnje čase pogosto uporabljam). Posebej pa je pohvalila tisto vajo, ko v fitnesu steguješ kolena proti obremenitvi (naj bi se hitro okrepile mišice okrog kolena in razbremenil sam sklep).
Kakorkoli, če ima katera kak pameten nasvet, ga bom ful vesela

.