oh, spet eni neumni stereotipi, da mlada starša nista sposobna skrbet za otroka in spet so se našli ljudje ki obsojajo
to je čist relativno, kdo je dober starš.lahko je slaba mati svojemu otroku če ga ma pri 17 al pa pri 35.
imam kolegico, ki je zanosila pri 16, rodila pa pri 17.v času, ko je s svojim dolgoletnim fantom zanosila je bila v cvetu žuranja in mladosti.ampak potem se je ustalila.skrbi za svojega otroka, dela, se šola, skratka nimam nobene pripombe čez njo in čez nje odnos do otroka.tudi glede njenega fanta ne, sicer je malo starejši od nje, ampak jima je lepo in lepo skrbita za otroka.seveda, gre kdaj še žurat, in takrat pač mama ali pa katera od sester popazi na tamalo, zakaj pa ne?če imaš otroka to še ne pomeni, da si enkrat na mesec ne smeš vzet časa zase in dat otroka v varstvo.Morš met tud kej svojega življenja, če ne te to vse pokoplje.
imam pa tudi dve bivše sošolke, ki sta isto že rodile in spet nimam nobenih pripomb.pač jim je zasedla družina malce prej (onedve sta načrtovale in se tudi poročile).
Zakaj, kako, čemu se je pa nosečnost zgodila pa mislim da nima koga kej za brigat.pač je oseba noseča in kaj bo zdej nardila je samo njena odločitev.
nevem, jst ne obsojam mladih staršev, ker tud roko na srce, še nikjer nism vidla da bi mlada starša ravnala z otrokom na grd način in ga skos puščala pri tastarih in se zunaj cele dneve zapijala.
OrangeLady napisal/-a:a po mojm mnenju se je najprej treba ornk znoret, narest šolo, dobit dobr šiht pa sevedaimet stanvanje..ker pa dvomm da ma kdo od mladih staršev wink
taka mišljenja mi gredo ap precej na živce.narest šolo, najdt dober šiht, imet stanovanje...Mislm da ne rata prav dostim vse tle zrealizirat do tridesetga leta in to še en pomeni da če še nisi dokončal faksa, da če nimaš službe z najmanj 1000 evri plače in svojega novo kupljenega stanovanja, da boš slab starš.
Potem pa jokajo dekleta pri 30+ kako so gradile kariero, se niso hotele poročit in imet otroke, da bi prišle do neke bajne plače, zdaj jim pa tiktaka biološka ura in jim je žal.Imajo denar, lahko si privoščijo Diorjeve špegle, nimajo pa tiste sreče, ki jo prinese družina katera je najlepša.
jst pravim, ko bo bo.Če bo to jutri, čez tri al pa čez deset let.Ne bom pa nenačrtovala otroka, načrtovala ga zdaj ne nič.In četudi pri rosnih 22 zanosim, naj si upa rečt kdokarkoli in me obsojat, še zdaleč pa tisti ki me ne pozna!to je samo moja stvar in od mojga partnerja in od nobenga druzga.nevem, kako lahko nekdo šesti ve, kaj ejd obro zame in za mojega otroka.ne more vedet in to je to!
no angel napisal/-a:sam to so redke pomoje, večini se ponesreči pol se morjo pa spopast s posledicami.
verjetno še nimaš razvitega materinskega čuta niti malo,a mpak kako lahko SVOJEGA otroka poimenuješ kot posledico?
To bi bil tvoj otrok in ne en nepomemben predmet zraven.Pač živiš z njim, ga imaš rad in vse.nevem, jst si tega ne jemljem kot posledico, ampak kot pač malo prej pridobljeno srečo.