oh, če živiš za bežigradom, in pomožnosti še študiraš za bežigradom boš bla po mojem kar kmalu stalna gostja v tartufu
mislim, mi napol živimo tam, pa vsaj 2x na tedn sm tam na kosilu...
drgač pa...
moje skromno mnenje o bežigrajskih gostilnah je sledeče:
-tartuf (na vojkovi) :vegi kosila so ponavad ql, drgač podobno kopt ostale gostilne pač klasika ocvrtih zadev, pice so užitne, kelnarji so faj, se da ko se že mal boljš poznaš komot zmenit za kakšno solatko al pa juhco k pici namest sadja... študentskih nam ne gledajo nikol (verjetn zato ker nas že itaq poznajo)
-piramida (poleg tartufa) bla enkrat, mi ni blo všeč, mogoč sem krivična, tak vaški bife mi deluje, ampak obupno smrdi tam notr...
-šumi (pod fdvjem) menza, v bistvu od vseh menz ki sem jih srečala najbolj solidna hrana, če nimaš nič proti temu da je pač menza pol priporočam... vlka izbira, super juhce, mini solatni bar, vsaj tri vrste kosil na izbiro, pice in jedi po naročilu (čakašp kakih 10min) vedno loh namest priloge vzameš pomfri, vprašajo te če hočeš omakco zraven, zlo prijazne tete v glavnem...

pa pocen pir majo, pa zlo pogosto kakše akcije za zlo zlo zlo pocen točeno pivo... pa tud udobni stolčki so... pa če slučajno nimaš bona plačaš pa ti na račun napišejo "doibropis" in pol prneseš bon pa račun pa dobiš keš nazaj...
-morsko mesto (podhod pri merkatorjevih poslovni stavbi) voha se ga po celem podhodu, dobesedno, slovenske hrane še nisem probala, kitajska je bla parkrat ql, enx nam je pa blo vsem 3 ki smo šli skup tja jest toook slabo, da smo bli cel dan v postelji... aja, pa kuharice vidiš ko nosijo okoli zavojčke pripravljene, zmrznjene hrane, ki jo je treba ostalit... in pol se vprašam, če ne bi bla tega spšosobna tud sama nardit... je pa poceni bon... kak hočete, mogoč smo mi meli slab dan...
-san marino (mal naprej od merkatorjeve stolpnice, ampak še vedno dovolj poleg) na izbiro maš ena tri kosila, nisem zasledila nobenega brezmesnega, trajalo je dve uri da smo se najdeli, bili smo štirje, blo je grozno mastno... fuuuul preveč... pa nisem dobila zelene solate ker sem mela namest priloge krompirjevo solato, kolega pa pomfri... on je dobil solatko jz pa ne... grr...majo pa res naj naj naj najboljše testo za pice (po mojem okusu)
-maš še menzo na ekonomski in na pedagoški (nikol nisem bla, tak da nimam pojma...)
-pa tvojih 5 minutk (na kardeljevi) pač bolj fast fook varjanta, ala senvič, solatka pa še nekaj, dobiš pa fuuuul za tist bon, pa dobro je, pač tvojih 5minut stvari, ni pa to neko kosilo v smislu normalnega kosila...ampak za večerjo pa zlo prav pride če ni druge
-la storia trattoria (pri astri, v podhodu) pašta, italjanska kuhinja ali kaj... nisem ljubitelj pašt in posledično tud la storie ne... pa tud kelnarji niso višek prijaznosti.. solatko je treba doplačat če jo hočeš... grr... ampak, en folk jo obožuje... vsekakor je za sprobat... če maš rad pašto še posebi...
ekola mislim da sem opisala taglavne, če sem kaj pozabla me prosim dopolnite...
pa dobr tek