...ker so nam jih enkrat prišli merit pa ugotovili da mam jaz pri spanju glavo na stičišču vseh mogočih tokov, pol so mi pa posteljo selili pa ni nič boljše...
V zvezi z vrstami naravnih sevanj priporočam ogled povezave http://www.radiestezist.com/vrste_sevanj.htm, za njihove vplive na zdravje pa http://www.radiestezist.com/zdravje_naravne_energije.htm. Glede na tako skope podatke je zelo težko objektivno ocenjevati (ne)uspešnost tovrstnih zaščit. Poleg tega je treba vedeti vsaj še dvoje: tudi med ponudniki zaščit pred geopatogenimi sevanji je precej razhajanj v realni učinkovitosti le-teh, poleg tega pa se je potrebno zavedati tudi tega, da so zaščite res povsem neuporabne in neučinkovite, v kolikor težava izhaja iz drugega vzroka, ne iz sevanj. Glede na kompleksnost problematike se raje vzdržim konkretnih komentarjev, saj je brez pomena nekaj trditi neargumentirano in "na pamet".
... če več kak eno uro visim na mobiju me ponavadi kar malo boli glava...
Enostavno ne razumem, kako lahko nekdo glede na škodljiv vpliv, uporablja mobitel več kot za najnujnejše pogovore. Morda je tudi v tem iskati vzrok za tako veilk odstotek migrenskih obolenj med mladimi, saj odločno predolgo držijo na ušesih mobilne naprave. Sevanje, ki ga oddajajo mobilni telefoni je podobno kot je sevanje mikrovalovne pečice, le da je veliko manj efektivno. S pošiljanjem in oddajanjem signala seva telefon z anteno in s "telesom" telefona. Največ sevanja iz "telesa" telefona pride skozi zgornji del telefona, tam kjer je zvočnik. Torej ima sevanje direkten dostop skozi lobanjo do možganov. Tudi uporaba "hand free" kompletov se je pokazala za sicer boljšo, a vendarle ne povsem nenevarno. Ljudje so večinoma premalo seznanjeni s škodljivostjo elektromagnetnega sevanja mobilnih telefonov. Dr Kjell Hansson Mild iz Švedske je preučeval 11 tisoč (!) študentov, ki uporabljajo mobilne telefone in ugotovil, da so simptomi, kot so utrujenost, glavoboli, pekoči občutki na koži, itd, pogostejši pri tistih, ki opravljajo daljše klice.
Zdaj poznamo več dokazov, da mobilni telefoni zelo negativno vplivajo na zdravje človeka in puščajo nepričakovane posledice.
ROBERT ZUPANČIČ
radiestezist in svetovalec