haley napisal/-a:spice girl napisal/-a:Iz lastnih izkušenj ti pa lahko povem tole: poznam predsednika okrajnega sodišča v Novi Gorici, ki mi je rekel, da raje vzamejo v prakso in službo diplomiranega pravnika iz LJ, kot pa iz MB. Je pa prijateljica diplomirala v MB in službe ne more dobiti- ima tudi pravosodni izpit, medtem, ko moja soseda, je njena vrstnica, diplomirala v Lj in dobila službo prez problema. V kratkem bo postala sodnica.
Evo to sem tudj jaz že slišala in tudi vidim, da je kar res. Na splošno rajši jemljejo v službo diplomante pravne fakultete v Lj kot tiste iz Mb.
No, vsake bedarije, ki vam jo nekdo natrosi, pa tudi ni treba verjeti.Se mi zdi, da tu eni sami sebe prepričujete, da ne boste imeli problemov s službo, ker ste na PF LJ.
Tisti, ki nimate vez, niti povprečja, boste za službo kri pljuvali.
Tisti, ki imate povprečje dovolj visoko, boste kmalu na vrsti za pripravništvo na sodišču.Sledi PDI.Pravnik s PDI je kar iskana roba, ampak še vedno vam bo to malo pomagalo brez vez.
Tisti, ki ima močne veze, pa bo službo dobil, pa če je študiral v LJ, MB ali NG.