Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?
lej, Boris, pač ni enega univerzalnega načina za reševanje problemov ki bi odgovarjal vsem. lepo, da tebi filozofiranje in teoretiziranje zelo pomagata, ampak nismo vsi tak tip človeka.
point prejšnjega posta ni bil samo v tem da pišeš predolge poste, ampak da res veeeliko pišeš, poveš pa nič konkretnega.
ko imam jaz probleme al pa ko je treba koga prebolet, mi pomaga vse drugo kot pa en filozof s svojimi deep spoznanji. moje mnenje.
point prejšnjega posta ni bil samo v tem da pišeš predolge poste, ampak da res veeeliko pišeš, poveš pa nič konkretnega.
ko imam jaz probleme al pa ko je treba koga prebolet, mi pomaga vse drugo kot pa en filozof s svojimi deep spoznanji. moje mnenje.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
rinca napisal/-a:lej, Boris, pač ni enega univerzalnega načina za reševanje problemov ki bi odgovarjal vsem. lepo, da tebi filozofiranje in teoretiziranje zelo pomagata, ampak nismo vsi tak tip človeka.
Najprej naj povem, da spoznanja niso samo moja, ampak hkrati spoznanja večjih strokovnjakov. Potem bi rekel, da se ne čudim, da ti ni še noben filozof pomagal, če nisi še nobenega poslušala.
V resnici sem podal univerzalen način za reševanje problemov. In to je - razčlenjevanje, poglebljanje, pronicljivost, empatija, vživljanje v drugega skozi oči tujih problemov in ne le tvojih. Reševanje vseh problemov se začne pri ljubezni.
Niti slučajno ne govorim o stvareh, ki jih ne bi sam preizkusil. Najprej je misel (torej teorija), potem pa misel preveriš v praksi.
Vem, da eni niso tak tip človeka, da bi jim bilo mar za druge in zase.
Če imaš probleme, kako koga preboleti, ti bo pomagalo le spoznanje. Ne vem, zakaj se zadržuješ na tem forumu, če pričakuješ odgovore, katerih ideje potem niti slučajno nočeš vzeti za prave. Kaj te tolažijo misli na to, da imajo tudi drugi podobne probleme kot ti in zato prebiraš, kako neuspešno drugi rešujejo svoje probleme? Kaj te to ne spravlja še v večjo nesrečo, ko vidiš, da polno ljudi trpi, pa ne najdejo vzroka... oziroma ne najdejo načina, kako bi nehali trpeti?
Hehe... glede filozofov se pa precej motiš. To so ljudje, ki usmerjajo svet in ga delajo takšnega, kot je. Vplivajo tudi na tvoj ego. Tvoj ego pa dopušča negativnim čustvom, da včasih prevladajo, te zasvojijo in te slepijo, prepričujejo razum, da ni izhoda.
Povej mi, kakšen je tvoj čustven problem in če ga boš želela rešiti, ga bova rešila skupaj.
Zadnjič spremenil Boris, dne 04. Sep. 2006 17:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Boris...
1.združevanje filozofije in psihologije je slabo
2.filozofij je več vrst, pomoembno je katera je...in kako ti veš kaj je prava? dej no dej..
res se mi ne da več
ker če bi želela take debate, bi šla na kater drug forum
mam pa pač en nasvet zate...pa ne ga narobe razumet...nehaj mislit da so mnenja večine nas ostalih (hmmmm...kako naj se izrazim
) na nižjem duhovnem in izkustvenem nivoju kot je tvoje 
2.filozofij je več vrst, pomoembno je katera je...in kako ti veš kaj je prava? dej no dej..

res se mi ne da več

mam pa pač en nasvet zate...pa ne ga narobe razumet...nehaj mislit da so mnenja večine nas ostalih (hmmmm...kako naj se izrazim

Boris, ne vem zakaj se pa ti zadržuješ na tem forumu, ker ob vsej tej svoji modrosti in poglobljenosti vase, očitno nis sposoben sprejemat drugače mislečih od sebe in jim nabijaš do onemoglosti. Tko jst mislm.
In moj čustven problem je, da mi gre na živce 22-letni študent računalništva, ki misl, da vse ve...a mi boš pomagu???
Pa sorry ostalim za ot...
In moj čustven problem je, da mi gre na živce 22-letni študent računalništva, ki misl, da vse ve...a mi boš pomagu???
Pa sorry ostalim za ot...
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 06. Sep. 2006 10:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Okrogla:) napisal/-a:Boris...
2.filozofij je več vrst, pomoembno je katera je...in kako ti veš kaj je prava? dej no dej..![]()
res se mi ne da večker če bi želela take debate, bi šla na kater drug forum
mam pa pač en nasvet zate...pa ne ga narobe razumet...nehaj mislit da so mnenja večine nas ostalih (hmmmm...kako naj se izrazim) na nižjem duhovnem in izkustvenem nivoju kot je tvoje
Na prvo vprašanje ne odgovarjam, ker je napačno zastavljeno.
Naj samo povem, da je prava samo ena filozofija in to je združitev vseh. In tako tudi jaz vem, katera je prava.
Druga stvar pa je, da lažeš. Napisala si, da mislim, da so mnenja večine od ostalih na nižjem duhovnem in izkustvenem nivoju, kot moje. To je totalno izkrivljena resnica in jaz to jemljem za laž. Poleg tega me pa zanima, kako bi ti preverila če to, kar si o meni napisala drži ali ne?
@Yazmeen, če ti kaj ni všeč, je to tvoj problem in ne moj. Meni se bolj zdi, da ti misliš, da vse veš (kar pa še ne pomeni, da sem v to prepričan). Jaz sem na tem forumu zato, ker vsega ne vem.
In to, da nisem sposoben sprejemat drugače mislečih od sebe, je spet laž.
Tu sem zato, da bi združil mnenja različnomislečih in da bi pomagal tistemu, ki potrebuje mojo pomoč. Sploh se pa več ne mislim pogovarjati s tistimi, ki kar naprej nekaj jamrajo in tarnajo, kako jim gre nekaj na živce. Očitno moje pomoči ne potrebuješ. Kaj se potem sploh spuščaš v tako debato? Ne vem... bedarija. Raje ostanimo pri osnovni temi. S tabo sem govoril o tem zato, ker ne maram laži in jo v kali "ubijem".
P.S.: Enkrat je nek 82 letnik srečal 66 letnika in ga je ta podučeval o naravnih zakonih in o človeški psihi. 82 letnik se ga je naveličal poslušati in našel dober izgovor: "Ti, 66 letnik misliš, da veš več, kot jaz, ki sem na tej Zemlji že zgradil hišo med tem ko si ti še pri mami cizal?"
Zadnjič spremenil Boris, dne 04. Sep. 2006 18:17, skupaj popravljeno 2 krat.
Vsekakor se strinjam s tem, da ostanimo pri temi, s tem, da jst mislm, da vse vem, pa sigurn ne, narobe mislš
Jst pač razumem, da ne misljo vsi tko k jst in da se ne strinjamo vsi v vsem. In ne govort, da se ti ukvarjaš s tistimi k potrebujejo tvojo pomoč...dej mau poglej, s kom se ukvarjaš...s tistimi, k se kej ne strinjajo s tabo!
Zdj mi pa nared uslugo in me ignoriri (čeprav je to neuspešno reševanje problemov
), ker jst tebe vsekakor bom!

Jst pač razumem, da ne misljo vsi tko k jst in da se ne strinjamo vsi v vsem. In ne govort, da se ti ukvarjaš s tistimi k potrebujejo tvojo pomoč...dej mau poglej, s kom se ukvarjaš...s tistimi, k se kej ne strinjajo s tabo!
Zdj mi pa nared uslugo in me ignoriri (čeprav je to neuspešno reševanje problemov

Yazmeen napisal/-a:Vsekakor se strinjam s tem, da ostanimo pri temi, s tem, da jst mislm, da vse vem, pa sigurn ne, narobe mislš![]()
Zdj mi pa nared uslugo in me ignoriri (čeprav je to neuspešno reševanje problemov), ker jst tebe vsekakor bom!
No ja, poleg tega sem tu tudi zato, da pokažem ljudem, kaj je neuspešno reševanje problemov in kako do njega pride.
Tko da s tem delam uslugo tistim, ki mojo pomoč potrebujejo.
Ja, marsikdo se z marsikom ne strinja. Tudi tisti, ki potrebujejo kak nasvet.
Z mano se je res težko nestrinjati, to pa je zaradi tega, ker v vsaki stvari iščem objektivno resnico in običajno združujem mnenja vseh. Tako da če se kdo z menoj ne strinja, velikokrat to pomeni, da se sam s seboj ne strinja, kar je pa malo čudno. Poleg tega poskušam razlagati čustva z nekih opažanj nevrologov.
Zadnjič spremenil Boris, dne 06. Sep. 2006 16:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Boris napisal/-a:Druga stvar pa je, da lažeš. Napisala si, da mislim, da so mnenja večine od ostalih na nižjem duhovnem in izkustvenem nivoju, kot moje. To je totalno izkrivljena resnica in jaz to jemljem za laž. Poleg tega me pa zanima, kako bi ti preverila če to, kar si o meni napisala drži ali ne?
ne lažem, js lahko samo sklepam iz tvojega obnašanja..idobivam izkustva in povratne informacije na podlagi branja tvojih postov...in govorim tisto kar si js mislim...preverjat ne mislim, ker me dejansko niti ne zanima...in tut če bi hotla prevert ne morm...ker to sam ti veš...morda pa še ti ne veš resnice

dijo

Okrogla:) napisal/-a:to je lih tko kt ti ne morš dokazat vseh stvari k si jih tu napisal...imaš mnenje ki si ga dobil..tako ali drgače...to je to.
dijo
No, katero stvar ne morem dokazat?
P.S.: Jaz resnico iščem.
Zadnjič spremenil Boris, dne 04. Sep. 2006 18:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Okrogla:) napisal/-a:morda sm počasna...samo kakšna spoznanja, ki prebudijo lepša občutja to?
Če trpiš, ko nekoga pogrešaš, za to obstaja vzrok. In ko poznaš vzroke, se tvoji nevroni spremenijo. Asociacije, ki jih povezujejo nevronske mreže, se rekonstruirajo in takrat se kemikalije, ki povzročajo občutke, katerih vzroki so negativna čustva, transformirajo v nekaj drugačnega. Dobiš drugačen pogled na svet in to v tebi prebudi drugačna čustva.
Tu se skriva skrivnost v tem, zakaj ljudje pravijo, da bo čas zacelil rane. Čas ne celi ran, ampak nova izkustva in nadomestila, ki te pripeljejo do drugačnih spoznanj. Tako da ko si v fazi, ko nekoga pogrešaš lahko ravnaš po dveh postopkih (celo več, ampak omenil bom dva).
Eden je, da se prepustiš toku življenja, dobiš novega partnerja in čez čas nekako potlačiš skrbi za prvim v stran. Problem lahko nastane, ko si na nekoga močno navezan. Takrat skrbi nikakor nočejo oditi stran... lahko mine tudi več mesecev ali let, da bivšega partnerja preboliš, če vmes ne pospraviš problemov iz zgodovine za seboj. Zakaj? --> ker imaš vest. Pogosto se veze končajo na grd način in pride do nesporazuma. To ljudi potem večkrat žre še leta in leta. Seveda ni pri vseh tako. Odvisno je od tega, koliko smo imeli osebo radi.
Drugi način pa je, da poskušamo preseči svoj ego in s poglobljenim razmišljanjem o sebi poskušamo ugotoviti, kaj je tisto, zaradi česar ne moremo nikakor izbiti misli na bivšega partnerja iz glave. Ja, eni bi rekli, da je to ljubezen do partnerja. Ne, ljubezen vas ne boli, to je definicija ljubezni. Boli vas lahko zavist, poželjivost, strah, nerešen problem, krivica,...
Tole sem zdaj precej ohlapno povedal... upam, da sem odgovoril na vprašanje.