Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Klepetalnica

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Jaz sem tudi enkrat ulovila en del take oddaje, sicer je bilo tako neumno, da se ti možgani kisajo, ko gledaš, ampak se je šlo tam v prvi vrsti za dobit zeleno karto in so bili tako ženske kot moški, Američani, s katerimi so se poročile in priselile Rusinje, Filipinke, ženske/ moški iz Brazilije/ Latinske Amerike..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

^^Mja vem, da jim je vseeno.. ampak a ni downer ko poljubljas nekoga, ki ti skoraj jasno pokaze, da se mu gnjusis :D Enim je ocitno cisto ravno, jaz ne vem, ce bi mi vstal.
Kar se materialistk tice, je to najbrz delno povezano tudi s kulturo.. Se mi zdi, da velik del vzhodne evrope se vedno precej tici v kliseju 'bogat babo in bling bling zenska zravn njega'. No sej, ce so vsi hepi.. ampak moj mali notranji feminazi krici, ko vidi kaj takega :D
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Ja hayley, točno to je blo - 90 day fiance :D Tudi boleče očitno vsem okoli razen tistim, ki so dejtal nekoga iz tuje države, beri: stari moški in 20-letne filipinke/rusinje, starejše/ne ravno privlačne ženske in neki postavni 25-letniki iz Afrike/Tunizije...*cringe*

To je tisto o čemer sem prej govorila: :D

(čeprav je ta rusinja za moje pojme neprivlačna ampak nima veze)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Hahah :lach: you get what you pay for... pa se zacuden je, Casanova.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Ljudje se porocajo iz razlicnih razlogov. Zakon zavoljo ljubezni niti priblizno ni povsod univerzalen in v nekaterih kulturah (in casovnih obdobjih) na zakon sklenjen iz ljubezni celo gledajo postrani :wink:
Vsakemu svoje...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Meni tudi tale ni ne vem kaj, če bi se šlo za klasično menjavo sex- denar bi pričakoval malo boljše.

Enkrat sem gledal precej žalosten dokumentarec na to temo, kjer se je šlo za te Tajke...in te punce v dvajsetih, so bile povečini dekleta iz dežele ki so prišla v Bankok in pristale kot prostitutke v go-go barih.

Kmalu je večina ugotovila da z manekensko kariero ne bo nič, in so se obrnile na iskanje moža preko interneta. Ko sem videl tiste dece sem mislil da bom kozlal, če so bili ti seratorji in luzerji so bili še vredu, če pa so bili tisti neki angleški huligani ki so imeli zgodovino nasila in mamil je bilo pa grozno. Ena se je hotela poročiti z enim od njih, in je jokala tam sredi lokala ker je izbral drugo internetno nevesto.

----------------------

Sam sem slišal za kar nekaj teh neuspelih zvez v Sloveniji :lach: , kako naj rečem, track record z raznimi ženskami iz vzhodne Evrope je bolj slab....spokajo takoj ko najdejo boljšo opcijo, in jih sploh ne obsojam :D. Če si tok glup in nesposoben moški da se spraviš v tak dogovor, si zaslužiš bit nategnjen na način ki ti ne sede.

https://youtu.be/8wW7c58nMI4?t=25m9s

---------------------

Sem pa nekoč gledal profil mojega bivšega šefa na strani za sugar babys, seekingarrangement.com če smo natančni, in je smo lahko res ponosni da nas zastopa ogromno slovenskih punc, več kot kjerkoli na Balkanu, in niso skromne glede svojih finančnih zahtev : :lol: .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Katastrofa je uni link, boge ženske, hvala bogu, da/če dobijo kako boljšo opcijo..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

https://youtu.be/k0nCdOoJ5LM

Un dokumentarec o kateremu sem govoril, sem se malo spomnil kok je patetično :D, da pride cela vas poslušat žensko na mikrofonu kako ji je uspelo dobit zahodnjaka.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

_patchouli_ napisal/-a:
hayley napisal/-a:- ena kolegica je parkrat potovala po bližnjem vzhodu, spoznala par ljudi iz tam in zdaj dobila neko ponudbo, da bi se z nekom poročila(in ločila), clovek bi emigriral v evropo, dobil vizo, v zameno za denar. A pozna kdo kašen tak primer?

Ja, vem za kak primer, ampak ne poznam osebno. Mene je enkrat ful dober frend prosil, ampak nisrm šla v to :)
Ni pa to čist tak mimogrede easy peasy. Moj mož je komaj enoletno turistično vizo dobil, pa sma čisto zares poročena. Res pa je, da nisva za rezidenčno vizo zaprosila, ker itak ne živiva v Sloveniji.
Torej tako na hitro* (in površno, ker nisem strokovnjak); najprej poroka v tujini (ali v Sloveniji, če bo dečko dobil turistično vizo, da sploh lahko pride v Slovenijo. Če je iz kake sumljive države, zelo neradi dajejo vize). Potem sedi laufanje po uradih za priznanje poroke v Sloveniji. Pri meni je to vključevalo: 2 ministrstvi v Bangladešu, slovensko veleposlaništvo v Indiji, sodni prevod in dva obiska občine. Potem se šele začne žurka (midva še nisva šla v to smer). Mož mora zaprosit za vizo za združitev družine, na podlagi katere bo lahko živel v Sloveniji in zaprosil za začasno bivališče. Pojma nimam, kaj vse mora predložiti na veleposlaništvu, ampak ena od zahtev je dokazilo, da ga soproga lahko preživlja, torej mora ona imeti na računu dovolj denarja za preživljanje obeh. Mož se mora osebno zglasiti na veleposlaništvu, pristojnim za njegovo državo (za Bližnji Vzhod bi lahko bil to Egipt, kar pomeni, da mora potovati v Kairo). Tam opravijo z njim intervju, da ugotovijo njegove namene (ni prvi, ki se je spomnil fake poroke za papirje :wink: ). Hkrati opravijo še intervju z ženo na Ministrsvu za zunanje/notranje zadeve, pač nekje v Sloveniji, pozabila kateri urad. Nekatere države lahko, če so sumničevi, zahtevajo še kaka dokazila o zvezi - skupne slike, maile, letalske karte, skupne bančne račune... Ampak kolikor sem brala, Slovenci ne.
Če jih prepričata, dečko dobi vizo, pripotuje v Slovenjijo, si najde začasno prebivališče, kjer se prijavi, dobi dovoljenje za bivanje za 1 let. Po enem letu lahko zaprosi za stalno prebivališče. Po 3 letih (se mi zdi), od tega 2 letih (se mi zdi) dejanskega bivanja v Sloveniji, lahko zaprosi za državljanjsto. Potem je pa nova papirologija :D
Vse skupaj je drago in dolgotrajno, ni to tak ko si oni predstavjajo. Vem, ker sem bila v prejšnji službi zadolžena za pomoč pri pridobivanju schengenskih (turističnih) viz in so ljudje, ki so želeli migrirat, prišli s takimi sanjami v pisarno, da me je glava bolela. Sploh, ker mora potem nekdo, kot je moj mož, ki samo hoče svojo familijo v Evropi obiskati, skakati čez nevem koliko obročev in je na koncu zavrnjen.

Aja, to je nezakonito, če tvoji kolegici slučajno ni jasno :D Jaz ne bi šla čez to za nekaj denarja. Al bi ga pa mogl bit velik, da bi blo vredn. 5 mestne cifre, pa ne ta nizke. Just sayin'.

*Dolgo. Ne vem, kako se mi da, ker mi je odgovor vmes dvakrat zbrisalo, med tem ko sem tipkala.

Uu hvala za tako dolg odgovor :) .

Ja ve, da ni zakonito, ne pozna pa točno zakonov, ki to prepovedujejo oz. kako se dokazuje prekršek.. Ja, je vse bolj tako, ma je ona tak tip, da jo malo zamikajo take stvari, čeprav najbrž ne bo šla v to, ker je le prezapleteno in tvegano..
Gre za 'sumljivo' državo, tanizko 5 mestno cifro, verjetno ekonomska emigracija, pa tip ne rabi slovenskega državljanstva, ker gre takoj naprej, verjetno samo zato, da mu bo normalno dovoljeno prit v šengensko območje, ne vem, ker se ne spoznam tolk v te zakone, niti nisem dobila nekih podrobnih podatkov o tej stvari..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Moj nasvet za tvojo kolegico.

Slika
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Človeška neumnost ne pozna meja. :nein:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja nekateri so pač takšen tip človeka, da radi skos malo po robu hodijo, je ona do zdaj že polno mal norih/tveganih stvari počela ( ampak nič nelegalnega). Čeprav to je bila najbrž bolj ideja, se zaveda da je malo zmešano. Po drugi strani, vem da ni ravno primerljivo, ampak so tudi kakšni Slovenci, tudi s kakšnimi višjimi izobrazbami, se začasno poročali z Američani, da so lahko živeli in delali v Ameriki..
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Če dam na stran zakone (ker taki se itak požvižgajo nanje), ti more pa že vsaj moralni alarm se prižgat...čemu oz. komu odpreš vrata in kakšne posledice ima to lahko v prihodnje.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

^ In to posledice (tudi) zanjo. Ce on krsi vizumsko politiko, je ona zanj odgovorna, ko ga dobijo in deportirajo :wink: Ce model karkoli nezakonitega naredi, preden sta locena, bo to prislo nazaj do nje. Porocena bosta morala biti pa vsaj kako leto od prihoda v Slovenijo, ce hoce stalno prebivalisce. Aja, pa kaj pa locitev? A ni zakonec dolzen drugega prezivljat, ce se ne zmore sam? Jo bo se nazaj obral za tistih bogih 15 jurckov :lach: Jaz ne bi hotela biti odgovorna za nekoga, ki ga niti poznam ne dobro.
Pa ce ma tip tolk kesa za investirat, mu ze ni slabo, kjer je. Pa naj pride v Evropo studirat, recimo. Niti ni tako straaaasno drago.
Ma jaz sem slisala vse mozno ideje. Enkrat mi pride en tip, ki je zadel v Bangladesu na genski loteriji (hetero, cis tip, suni musliman, se pravi vecinska, najbolj priviligirana populacija), imel super upper middle class sluzbo, zeno in otroka v privat soli. A on bi sel v Evropo in tam zaprosil za status begunca, da bi lahko ostal. Na podlagi cesa, ne vem. Pa ni bil edini. Dober, da sem pred leti s prosilci za azil delala kot prostovoljka, da sem jim se to mal razlozla in jih na realna tla postavla. Kdo bi si mislil, da mi bo to znanje prislo prav 10 let kasneje pri delu v turisticni agenciji. :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, good point pačuli. Me je samo zanimalo kako je s takimi primeri in če jih kdo pozna, ker sem že ravno za to slišala..
Odgovori