prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

Uporabniški avatar
Hey Baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Hey Baby »

kepka napisal/-a: Cene so in bodo vedno sle gor, ni pa to nujno razlog za upad prometa.

Ja, ampak večji, lepši lokali si lahko privoščijo dvig cen, kakšna luknja pa ne in ravno ti se bodo zdaj na veliko zapirali. Če že plačam tok pa tok več, vsaj rada popijem tist požirek v lepem okolju, takih lokalov je pa čist premal. Zdaj lahko že vsak odpre svojega, čeprav nima osnovne pameti kako naj bi lokal delal.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

luknje ponavad tud ne zvišujejo cen, oziroma imajo bistveno manjše cene kot tisti lokali, večji in lepši :wink:
jst grem isto rada v "luknjo" na kavo, al pa v fensi lokal na kavo.V luknji mam cenejš kafo, v fesi lokalu pa lep pogled.ampak če ne morem čika pržgat in če vrta nimajo, ne grem nikamr :)
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Valeria »

Purple, to o brezposelnosti ni res.Kafiči jemljejo za "kelnarce" študentke, marsikje pa tudi kar na črno in plačilo na roko.

Gostilne, ki strežejo hrano in imajo profesionalno osebje, pa itak nimajo upada.Če nekdo hoče it na pico, bo šel tudi zdaj, čeprav ne sme kadit not.

Sicer pa, tudi če bo nekaj kafičev propadlo, pa kaj.je kdo jokal, ko so propadale fabrike in je šlo na tisoče ljudi na cesto? Ne.kaj vas naenkrat vse tako skrbi za kafiče?
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

Js pa ne vem, zaka bojo gostinci zdej neki protestiral. Itak se ne bo zakon ukinu.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Valeria napisal/-a:Purple, to o brezposelnosti ni res.Kafiči jemljejo za "kelnarce" študentke, marsikje pa tudi kar na črno in plačilo na roko.

Gostilne, ki strežejo hrano in imajo profesionalno osebje, pa itak nimajo upada.Če nekdo hoče it na pico, bo šel tudi zdaj, čeprav ne sme kadit not.

Sicer pa, tudi če bo nekaj kafičev propadlo, pa kaj.je kdo jokal, ko so propadale fabrike in je šlo na tisoče ljudi na cesto? Ne.kaj vas naenkrat vse tako skrbi za kafiče?

seveda je res.pa tudi če bo vseh skupaj samo sto, a ni dost?a ni dost da je vmes mati samohranilka ki preživlja npr. tri otroke s kelnarsko plačo in še to bo izgubila?kaj pa če bi bila ti ta mati?kaj pa če bi ti mogla lokal zarad tega zapret, kar zarad nečesa brezveznega?treba je mal bolj pomislt kaj in kako.
dejstvo je, da razumem precej dobro take zadeve.tudi zato, ker imam veliko željo, nekega dne odpret svoj kafič in se tud mal bolj zanimam.seveda mi nikakor nebi bilo vseeno, če bi imela pol manj prometa zarad nekega glupega zakona, kot ga imam lahko.

o gostilnag ne govorimo.govorimo o kafičih.gostilne ne spadajo v ta rang.
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Valeria »

Glej, jaz tebe čist štekam, ti si kadilka in te moti, ker zdaj ne smeš kadit v lokalih.Bodi odkrita in tako povej, ne se zdaj nekaj zgovarjat na kafiče.Jaz sem nekadilka in mi zelo odgovarja, da ne smrdim po čikih, ko grem nekam na kavo.

Mati samohranilka-natakarica...brez službe zarad tega.Prosim te no.Kje si pa kdaj videla v kafiču žensko, ki bi zgledala kot mati samohranilka.Ponavadi delajo študentke ali kvazi-študentke preko servisa ali na črno.To vsi vemo, čemu sprenevedanje?

Če bo kakšen kafič propadel, bo pač propadel, pa kaj.Vsak dan kakšen mali s.p. ali d.o.o. propade..
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

Gostinci naj raje povedo, za koliko so dvignili cene in koliko so zaslužili ob uvedbi eura, ne pa da mi zdaj nekaj jokajo.

če država tega nebi dopustila, do tega nebi prišlo.sicer pa kukr sm rekla.višje cene nimajo tok veze.kruh je tud vsak tedn dražji pa ga ne boste nehal kupovat.prav tako en bo nekdo nehal hodit po lokalih, kater rad hodi, zarad tega ker je kava deset tolarjev dražja.

Slaba primerjava, kruh(beri hrano) NUJNO rabiš, kave pa ne.Si jo lahko skuhaš doma in povabiš kolege. Pa kava niti slučajno ni dražja za 10 tolarjev ampak za 50 ali več :roll:
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Valeria napisal/-a:Glej, jaz tebe čist štekam, ti si kadilka in te moti, ker zdaj ne smeš kadit v lokalih.Bodi odkrita in tako povej, ne se zdaj nekaj zgovarjat na kafiče.Jaz sem nekadilka in mi zelo odgovarja, da ne smrdim po čikih, ko grem nekam na kavo.

Mati samohranilka-natakarica...brez službe zarad tega.Prosim te no.Kje si pa kdaj videla v kafiču žensko, ki bi zgledala kot mati samohranilka.Ponavadi delajo študentke ali kvazi-študentke preko servisa ali na črno.To vsi vemo, čemu sprenevedanje?

Če bo kakšen kafič propadel, bo pač propadel, pa kaj.Vsak dan kakšen mali s.p. ali d.o.o. propade..

moti, malo me moti glede kajenja, malo pa glede tega ker pač nameravam nekej odpret en dan.
in ja v lokalu kjer sm delala, sta delale dve matere samohranilke, sicer sta še vedno, ampak dko ve, kaj se zgodi če izgubita službo zaradi tega, kar bi bilo popolnoma brezveze.in sploh ni res da povsod delajo samo študentke in to.tud zaposleni so.

barby, dala sem primerjavo glede na rast cen.ok, pa dam primer čokolade.čokolada ni nujna, pa jo bo folk vseeno kupoval, četudi se bo dražila :) aja, pa kruh tudi ni nujen :)
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

prple, ... , a si kdaj pomislila, da bi nehala kadit? Vsaj poskusila, namesto da kle tako vneto zagovarjaš pravice gostincev? Bolj zdrava bi bila, lepš bi dišala, več kepa mela, manj živčna bi bila, pa še v kafičih bi uživala ob kaki izjemno kvalitetni kavi...za tist denar bi loh pila švarcvaldsko kavo al pa kubo vsak dan :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ne, trenutno še ne razmišljam o tem.je pa to čist moja stvar kaj in kako.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

sj vem da je tvoja, sam vzemi kot (pozitivno) opcijo ... ti niso te benefiti, k sm jih naštel, lepši?
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

Ni lepšega, ko grem vn in ne smrdim po dimu. Prej sem vsakič, ko sem prišla iz lokala cunjne hitla za prat. In prav lepo je gledat kadilce kako zunaj zmrzujejo.

Ja sem celo srednjo šolo hodila zjutraj na kavico (vsak dan). V 4. letniku znam da je bila 15o SIT. Zdaj je pa 1 al pa 1.1 evro. ni čudno, da je obisk padel. Zdej mi je pa kot študentki predraga kava in sem pršla do tega da v celemu mescu popijem največ 2 kave, mi več sploh ne paše.

Gostinci so preveč požrešni na dnar (marže so ogromne) in se jim bo zdaj to maščevalo.

Purple...nekar primerjat kruh in čike, ker ne moreš primerjat.

Dej napiši informacijo koliko so se čiki podražjali odkar si začela...me zelo zanima koliko so prej stali pa koliko ga zdej...zgolj moja radovednost.
sanja24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sanja24 »

mimikad napisal/-a:Ni lepšega, ko grem vn in ne smrdim po dimu. Prej sem vsakič, ko sem prišla iz lokala cunjne hitla za prat. In prav lepo je gledat kadilce kako zunaj zmrzujejo.

Ja sem celo srednjo šolo hodila zjutraj na kavico (vsak dan). V 4. letniku znam da je bila 15o SIT. Zdaj je pa 1 al pa 1.1 evro. ni čudno, da je obisk padel. Zdej mi je pa kot študentki predraga kava in sem pršla do tega da v celemu mescu popijem največ 2 kave, mi več sploh ne paše.

Gostinci so preveč požrešni na dnar (marže so ogromne) in se jim bo zdaj to maščevalo.

Dej napiši informacijo koliko so se čiki podražjali odkar si začela...me zelo zanima koliko so prej stali pa koliko ga zdej...zgolj moja radovednost.

se strinjam s teboj! vesela sem da je ta zakon tudi v sloveniji, sedaj grem ven in mi ni treba takoj pod tuš ko pridem domov!
No iskreno pa mi je žal mladine, ki zmrzujejo zunaj zaradi cigaret, eni kadijo zaradi navade drugi pa zaradi drugih! No vsekakor sem pa vesela, da je ta zakon sprejet! lep pozdrav
sanja24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sanja24 »

mimikad napisal/-a:Ni lepšega, ko grem vn in ne smrdim po dimu. Prej sem vsakič, ko sem prišla iz lokala cunjne hitla za prat. In prav lepo je gledat kadilce kako zunaj zmrzujejo.

se strinjam s teboj! vesela sem da je ta zakon tudi v sloveniji, sedaj grem ven in mi ni treba takoj pod tuš ko pridem domov!
No iskreno pa mi je žal mladine, ki zmrzujejo zunaj zaradi cigaret, eni kadijo zaradi navade drugi pa zaradi drugih! No vsekakor sem pa vesela, da je ta zakon sprejet! lep pozdrav
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Loh ti napišem kok je stal kruh, kava v lokalu, sok v lokalu, bonboni, cunje, čevlji...vse se draži, ne samo kava in čiki.seveda sio se čiki podražil.odkar sem začela kadit, zihr kar nekej (prvotne cene se pa ne spomnim), ampak to ne spremeni ničesar.
gre se zato, da bi tud ti lahko imela čiste cunje, dišale bi ti po pralnem prašku, nebi vdihavala dima, in zraven tudi lokali nebi imeli upada, če bi se zakon vršil tako, da bi bili ločeni prostori in da bo popolnoma fer fifty-fifty placa za kadilce in nekadilce.roko na srce, zakon je prinesel dišeča oblačila, ne vdihavanje dima, ampak počakej še malo, pa boš videla kaj še vse dejansko bo tale zakon prinesel, če bo ostal.samo tole mi povej recimo, kdo bo plačeval socialno podporo brezposelnim, ki bodo zaradi tega ostali brez dela?kdo bo palčeval podporo ali karkoližepač, lastnikom lokalov ki bodo šli v stečaj?davki se bodo višali, potem se boste pa lahko šele prekleto pritoževali kako visoka je cena kave.
gre se zato, da zakon ni tak, kot bi moral bit.prinesel bo en kup nevšečnosti in na žalost ne samo nam kadilcem, ampak vsem davkoplačevalcem.

in seveda, razumljivo.tasko kot se vse držai, ne vidim razloga zakaj se kava nebi.resda so cene kave precej smešne glede na to da ima skoraj devetdeset procentni profit od prodane kafe, lastnik lokala, vendar vseeno.

in še nekej bi dodala.nekak se precej opazi, kako ste nekadilci nastrojeni proti nam kadilcem in kako nas obsojate za smrdeče cunje in vdihavanje dima v zakajenih lokalih.kot smo enklrat že omenili, to NI naš problem in pritožbe naslovite na lastnike lokalov, kateri so imeli tako blazno urejene ventilacije.in še vsi veselo hodite na kavice nekam, kjer jim je malo mar za vas, očitno :lol: ker če bi jih kaj brigalo, bi verjetno že tko nardili, da bi tudi vam prej ustrezalo.pa niso.
Zaklenjeno