Malo delo - DA ali NE?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Savannah napisal/-a:ja pa zmišljevat si pa tudi ne morejo no.

Seveda si lahko :lol: in po mojem je več kot očitno, da v dosti primerih si.
Every rose has its thorn
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Če se pa nekomu ne zdi dovolj dober razlog, da je proti zakonu, to, da bo malo delo sčasoma začelo izpodrivati tudi redna delovna mesta, potem pa tudi ne vem v kakšnem idealnem svetu živite ...

Mene niso prepričale nobene propagande, ampak dejstva, ki sem si jih prebrala o zakonu.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

^^ To pa dvomim, ker pri malem delu praktično nimaš pravic.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

my_self, saj o tem ravno govorim. Še enkrat preberi moj post. To, da so me prepričala dejstva o zakonu, ki ne govorijo njemu v prid, me je prepričalo, da glasujem proti, in ne propagande, kot misli marsikdo, ki bo glasoval za.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Tamala_mrha napisal/-a:Če se pa nekomu ne zdi dovolj dober razlog, da je proti zakonu, to, da bo malo delo sčasoma začelo izpodrivati tudi redna delovna mesta

Daj ne bluzi, lepo te prosim.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a beri1 »

McLarnovc napisal/-a:
Daj ne bluzi, lepo te prosim.

Ko nekdo ima drugačno mnenje kot ti = ne bluzi cccccccccccc

Konkretno, v čem je problem ?????
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

V čem je problem? Da folk primerja malo delo z redno zaposlitvijo, posledično se pa najdejo še brihtneži, ki vsem na dolgo in široko razlagajo, da bo malo delo začelo izpodrivati redno zaposlitev. Za kozlat uglavnem, kaj vse se je v zadnjem tednu dalo slišat na ta račun. Tolko nebuloz človek redkokje sliši. Žalostno je to, da bo oz. je 60+% ljudi nasedlo blodnjam študentskih organizacij, ki jim gre pa itak samo za denar in so posledično proti malemu delu samo zato, ker ne bodo mogli več pokrast toliko denarja, kot so ga do sedaj.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a beri1 »

McLarnovc napisal/-a:V čem je problem? Da folk primerja malo delo z redno zaposlitvijo, posledično se pa najdejo še brihtneži, ki vsem na dolgo in široko razlagajo, da bo malo delo začelo izpodrivati redno zaposlitev.

Brihtneži so relativni, pa pojdimo reševati navidezne probleme; Malo delo ne bo začelo, ampak ŽE izpodriva redno zaposlitev.
Če si delodajalec, vsekakor boš zaposlil študenta, ki dela za male pare , nima prevoza, nima malice, nima dopusta, nima regresa, bolniške,...............
Teorija je eno , praksa je drugo.
V kolikor si študent in delaš na ta način, bodi fer in priznaj v čem je štos.
McLarnovc napisal/-a:Za kozlat uglavnem, kaj vse se je v zadnjem tednu dalo slišat na ta račun.
Odvisno čigav si in kakšna ti je resnica všeč .
Za seboj imam 31 del. dobe i predobro poznam kaj je delo preko študenta, v kolikor bi se ti mal poglobil v sistem izkoriščanja študentov , bi z lahkoto prišel na misel o modernem fevdalizmu.
McLarnovc napisal/-a: Tolko nebuloz človek redkokje sliši..

Kaj pa če je to kar ti pišeš nebuloza ?????
McLarnovc napisal/-a: Žalostno je to, da bo oz. je 60+% ljudi nasedlo blodnjam študentskih organizacij, ki jim gre pa itak samo za denar in so posledično proti malemu delu samo zato, ker ne bodo mogli več pokrast toliko denarja, kot so ga do sedaj.

Žalosno je to , da tistih 60 % živi na pragu revščine in da vsi nasedamo blodnjam, kakor desnim, tako levim ,............ yebat jih :lol:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

mislim da ga ne primerjajo z rednim delom, ampak samo logično ugotavljajo, da bo mali delavec za delodajalca približno enako interesanten kot je danes študent. a se vam res zdi vredno zarad ne vem kakšnega procenta študentov v sloveniji postavit cel preostali sistem zaposlovanja na glavo?

in a resnično verjamete, da se bo odprlo ne vem kolko novih delovnih mest? bo ja, ampak za male delavce brez pravic. rednih zaposlitev, ki omogočajo varnost, stabilnost in za marsikoga edino možnost, da si privošči vsaj kakšen ''nadstandard'' poleg kruha in mleka, bo pa še manj. životarjenje =/= življenje.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

beri1 napisal/-a:Brihtneži so relativni, pa pojdimo reševati navidezne probleme; Malo delo ne bo začelo, ampak ŽE izpodriva redno zaposlitev.

Malo delo ne more še izpodrivati redne zaposlitve, ker še ne obstaja. To je prvo. Drugo. Lahko jo izpodriva mogoče le študentsko delo, ampak to pa uglavnem pri tistih, ki so na določenih faksih, za katere je znano, da se zaposlitev po faksu zelo težko dobi. Ampak folk še kar rine na njih...le zakaj.

beri1 napisal/-a:Če si delodajalec, vsekakor boš zaposlil študenta, ki dela za male pare , nima prevoza, nima malice, nima dopusta, nima regresa, bolniške,...............

Če si delodajalec, se boš trudil obdržati delavca, ki že nekaj časa dela pri tebi in ima določene izkušnje, ki so za firmo dandanes dokaj velik kapital. Študentu se pa fučka za vse...njega boli k***c, al bo naredil kaj, ali nič, ali bo vse ostalo celo za njim, ali bo pa vse polomil. jeb* se mu, po domače povedano.
To govorim za resne firme. V javni upravi in podobnih jajcih kjer mešajo meglo večinoma, si pa lahko že zdaj privoščijo študentarijo in bo enako v prihodnosti...ne glede na zakon.

beri1 napisal/-a:V kolikor si študent in delaš na ta način, bodi fer in priznaj v čem je štos.
Odvisno čigav si in kakšna ti je resnica všeč .

Sem študent, ampak ne opravljam študentskega dela, ker zaradi faksa nimam časa. In takšnih bi morala biti večina. Zdaj je pa tako, da jih 1/3 dela za faks, 2/3 pa vlečejo status, delajo in občasno študirajo.
Kaj pa tebe briga čigav sem? Če te pa zanima, ti pa lahko tudi povem. Starša oba s poklicno izobrazbo, oba zaposlena v dveh dokaj velikih podjetjih, oče 39 let delovne dobe, mati 32, živimo v hiši, ki jo je oče praktično od A do Ž zgradil z lastnimi rokami(slava mu :respekt: :hail: ), vrt je 2500m2 velik, pred hišo pa sta parkirana 2 avta, ki sta relativno že precej v letih. Tako, da se ne boš usajal/a, čigav sem.

beri1 napisal/-a:v kolikor bi se ti mal poglobil v sistem izkoriščanja študentov , bi z lahkoto prišel na misel o modernem fevdalizmu.

jada jada...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Volilni molk ljudje, volilni molk. :)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Kofe
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Kofe »

Aja pa še ena cvetka, eni pravite, da če bi bilo študentsko delo ukinjeno bi se stopnja nezaposlenosti zmanjšala. V tujini ne poznajo študentskega dela pa imajo ISTI problem kot mi ---> visoko stopnjo nezaposlenosti.

Ti McLarnovc kaj pa študiraš? A mislš, če nekj študiraš kar večina ne, da si pa nekaj posebnega? A študiraš medicino al si pa na vzporednem študiju, da si nemorš privoščit občasno kaj narediti?

Poznam tipa, ki ima zelo uspešno firmo (začetni vložek je bil visok), je star toliko kot jaz pa še uspešno študira zraven. Delo, šola, delo, šola...pa se da an?

Niso vsi povprečne riti kot ti zgleda...se najdejo tudi izjeme veš.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

McLarnovc napisal/-a:Sem študent, ampak ne opravljam študentskega dela, ker zaradi faksa nimam časa. In takšnih bi morala biti večina. Zdaj je pa tako, da jih 1/3 dela za faks, 2/3 pa vlečejo status, delajo in občasno študirajo.

Ja valda ja.... Poslušaj, če si ti nesposoben delat zraven, ne govori tako za druge... Sama delam od 18 leta (ko sem še obiskovala eno težjih gimazija + zelo dobro opravila maturo), na faksu nisem niti 1 leto zabluzila (tako da NE vlečem statusa), pa še lepo povprečje mam. ni blesteče, je pa lepo. poznam še kar nekaj punc, ki lahko delajo in normalno študirajo.
Our passion is our strength <3
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Ampak Mclarnovc ima prav glede resnih firm. Že vsak drugi študira, tako da je vsak sposoben (ne pravim, da ima možnost, ker toliko delovnih mest pač ni - za to pa ni v celo krivo študentsko delo) bit zaposlen v resni firmi (druga zgodba je, kako dobro bi jim šlo). Če pa zaposliš neproduktivnega študenta, ki mu dol visi in se mu gre samo za to, da mine tistih 5-8 ur, ne vem če imaš kaj od njega. Ampak mi ne gre v račun, kako lahko resna firma, ki ima tako kulturo, da je resna in želi resne zaposlene s samoiniciativo in medsebojne odnose na nivoju, zbranost, timsko delo (tega ne more vsak 20letni študent nudit), da jim bo laufalo, zaposli študenta, ki po možnosti še čisto neki drugega študira. Za kafiče in tako "sranje" pa ne rabiš univerzitetnega izobraževanja.
Ne me narobe razumet, sem za malo delo, pa čeprav bomo čisto brez pravic. Ampak zdi se mi, da tudi če se bo uveljavil, se bo zakon še spreminjal, ker ve vsak 5-letni otrok, da se to ne bo obneslo.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Zakaj si potem za, če veš da se ne bo obneslo? Meni se zdi, da zakon ni dobro napisan, da se bo bolj spodbujalo delo na črno, da bo še večje sranje kot je sedaj.

Ne me narobe razumet, sem mnenja, da je nujno treba nekaj ukrenit glede študentskih servisev, pa glede študentov, ki izkoriščajo status in štipendije (pa ne študirajo) na račun drugih študentov. Sam tole pač ni pravi način!

Zakon je slabo napisan in je zgolj neka bližnica, kako ''ubit dve muhi na en mah''. Če naša brihtna vlada resno misli, da je probleme reševat tako na izi, potem tut ne vem kakšna država smo.

In sem ZA 'malo delo' ampak ne v tej obliki, kot da država hoče. Ni nobenih pravic, so pa ene butaste omejitve, ki bodo še bolj spodbujale to, da se bo delalo na napotnico od sestrične, pa to da bo šef odprl še en s.p., da bo imel lahko več študentov zaposlnih. Nastalo bo 10x več dela za inšpektorje, za katere pa tako ali tako vemo, da ne opravljajo svojega dela tako kot bi ga morali.

In ja, vrjamem da bo zakon sprejet, zato ker bi vsi radi samo to, da se nekaj spremeni na tem področju, verjamem pa da 3/4 ljudi sploh ni prebralo zakona. Tako da mi gre že zjutraj rahlo na bruhanje :steinigung:
Our passion is our strength <3
Odgovori