Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
ded
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ded »

skuštranka napisal/-a:
Smetka_ napisal/-a:Dejstva o sadju so zmotna,prav tako o jogurtih. Sadje vsebuje ogromno fruktozhe, kar je enostaven ogljikov hidrat in zato ni priporočljiv v več kot enoti ali maksimalno dveh na dan,pa še to v dopoldanskem času. Sadje za večerjo je ogromna napaka.
Jejte veliko zelenjave.
Podobno je z jogurti, čeprav imajo malo kalorij vsebujejo ogromno laktoze (mlečnega sladkorja). Posegajte po skuti (Vipavska, Zdravo življenje). Z uporabo domišljije lahko pripravite izredno okusne obroke iz ene navadne skute.Ena mojih ljubših večerij:

100 g skute ZŽ + 4 narezane jagode z nekaj kapljicami tekočega sladila.

Zajtrk: banana, skuta,zmiksano,pogreto v mikrovalovki + cimet

Glede sadja se popolnoma strinjam s Smetko. Sadje vsebuje veliko fruktoze, ki se v jetrih pretvori v glukozo. Višek glukoze, ki jo telo ne porabi takoj za energijo ali pretvorbo v glikogen se spremeni v maščobo in se nam lepo nalaga na neželjena mesta.
Ampak jaz se vseeno ne morem upreti sadju in ga pojem veliko tudi zvečer. Vseeno je boljše to kot pa čips ali kakšni hamburger :P

Js se pa glede sadja ne strinjam s smetko!

Zakaj? Sej je vse res, kar ste napisale, vendar, kot vedno, je vse v kolicini!

Ce se bos nazrla banan, potem bo to problem, ce bos pojedla eno, pa imas od banane samo dobre stvari.

Poanta je v zmernosti.

LP
Zdravo hujsanje in oblikovanje postave: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7048
ded
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ded »

[vanessa] napisal/-a:Vsi vedno govorijo da je treba pojest najmanj 5 obrokou na dan, smao js se lih tega bojim.. da se bom pol kr zredila k skozi neki jem (pa čeprou malo) :roll:
Zaužijem pa definitivno manj ku 1600 kalorij (mislim da jih okoli 1000 ali celo manj).. in ne pomaga :eek:

Se enkrat si preberi prvi post na prvi strani, ja, tisti dolgi in nekje je napisano zakaj tako.

lp
Zdravo hujsanje in oblikovanje postave: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7048
Uporabniški avatar
skuštranka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a skuštranka »

ded napisal/-a:
skuštranka napisal/-a:
Smetka_ napisal/-a:Dejstva o sadju so zmotna,prav tako o jogurtih. Sadje vsebuje ogromno fruktozhe, kar je enostaven ogljikov hidrat in zato ni priporočljiv v več kot enoti ali maksimalno dveh na dan,pa še to v dopoldanskem času. Sadje za večerjo je ogromna napaka.
Jejte veliko zelenjave.
Podobno je z jogurti, čeprav imajo malo kalorij vsebujejo ogromno laktoze (mlečnega sladkorja). Posegajte po skuti (Vipavska, Zdravo življenje). Z uporabo domišljije lahko pripravite izredno okusne obroke iz ene navadne skute.Ena mojih ljubših večerij:

100 g skute ZŽ + 4 narezane jagode z nekaj kapljicami tekočega sladila.

Zajtrk: banana, skuta,zmiksano,pogreto v mikrovalovki + cimet

Glede sadja se popolnoma strinjam s Smetko. Sadje vsebuje veliko fruktoze, ki se v jetrih pretvori v glukozo. Višek glukoze, ki jo telo ne porabi takoj za energijo ali pretvorbo v glikogen se spremeni v maščobo in se nam lepo nalaga na neželjena mesta.
Ampak jaz se vseeno ne morem upreti sadju in ga pojem veliko tudi zvečer. Vseeno je boljše to kot pa čips ali kakšni hamburger :P

Js se pa glede sadja ne strinjam s smetko!

Zakaj? Sej je vse res, kar ste napisale, vendar, kot vedno, je vse v kolicini!

Ce se bos nazrla banan, potem bo to problem, ce bos pojedla eno, pa imas od banane samo dobre stvari.

Poanta je v zmernosti.

Saj zmernost je potrebna pri vsaki hrani :P Pač jaz rada pojem sadje tudi zvečer, čeprav je zvečer boljše kaj beljakovinskega. Ampak vseeno je boljše to kot pa nekaj nezdravega. Pa saj ne pojem kg sadja :P
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ded tebe pa že dolg ni blo tle. :wink: :hallo:
GoldenSoul
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenSoul »

mah, jst pomojem pojem ene 2-3 klie sadja na dan + še 1 kg zelenjave (pa ne pretiravam z navedeno količino), s tem, da ne jem samo tega :wink: , pa nimam glih težav s težo. Pač že od malega pojem ful sadja, ker je blo pač na voljo doma in mam take mal posebne prehranjevalne navade. :oops: Sam, kva čem. Sej bi rada mal zmanjšala dozo sadja, ker je res mal pretirano, ampak mi ne ratuje glih zlo (+ velik zapravm zato prekleto sadje). Zdej pa sploh ne, k je sezona.
Uporabniški avatar
messfox
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nebesa

Neprebrana objava Napisal/-a messfox »

Jst bi se rada zredila in me zanima, če bi lahko o tem kaj napisali :idea:
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Abby »

messfox, tema o tem že obstaja
Kako se zrediti?
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

s kakimi vajami pa se oblikuje lepo ritko, brez hujšanja? :D k je nočem nič zmanšat, sam rada bi da bi obe ritnici meli isto obliko..pač tista hlebčka :oops:
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Obstaja tema posvečena ritki, pobrski mal, men se ne da :P .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
teicch
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a teicch »

[vanessa] napisal/-a:Vsi vedno govorijo da je treba pojest najmanj 5 obrokou na dan, smao js se lih tega bojim.. da se bom pol kr zredila k skozi neki jem (pa čeprou malo) :roll:
Zaužijem pa definitivno manj ku 1600 kalorij (mislim da jih okoli 1000 ali celo manj).. in ne pomaga :eek:

fora u teh petih obrokih je, da se telesu pospeši presnova in konstantno dobiva energijo iz hrani, tako da sproti porabi in ne shranjuje, kot bi npr., če bi se najedla dvakrat na dan..
telo se obnaša potrošno, ker ve, da bo dobilo hrano, ko jo bo rabilo... :D

ravno tu delaš napako, ko poješ samo 1000 kalorij, to je premalo!
ker bo telo dobilo signal, da strada in bo upočasnilo presnovo in nasploh porabo energije.. potem lahko ješ vedno manj in manj... ker se izgubljanje kilogramov ustavi..
zato je ponavadi tako, da ko po dieti začneš normalno jest, gre vse v maščobo - jojo učinek..... :cry:
če hujšaš ne smeš stradat.. to za psiho in za telo ni dobr!!
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

[vanesssa] ja tole prehranjevanje se mi ne zdi glih pametno. teicch ti je fajn napisala in razložila.

Meni ni jasno kako, da ljudje ne vedo osnov prehranjevanja (glede števila obrokov) glede na to, da je to zdaj dostopno res povsod. V skoraj vsaki reviji to trobijo, na internetu je tega ful... Ok razumem, da se tega ne držimo, vedeli bi pa ja lahko. In potem jim ni jasno kako so se lahko zredili, saj jejo samo enkrat na dan!?? :eek:
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

am... zakaj naj bi človek imel malico ob 22h??? in zakaj nam priporočaš ustekleničeno vodo? priporoča nam 45 minut? pa vam jaz razkrijem skrivnost... šele po 45 minutah telo začne porabljati maščobe. in njegovi nasveti...

ce bi res radi hitro shujsali, se cisto odpovejte izdelkom iz kravjega mleka. OBRAZLOŽI ZAKAJ???
- namesto kosila si vedno naredite solato z veliko zelene solate. Saj za prebavo zelene solate porabite vec kalorij kot jih od nje prejmete! Lakote pa vseeno ne bo ... NO JA, ČE BI RES JEDLI SAMO SOLATO BREZ OLJA, KISA IN VSEGA KAR DAMO ZRAVEN
- morda vam kaj ni jasno ali celo logicno, vendar vse, kar sem napisal, drzi! VSE KAR LAHKO REČEM-.-- TI SI PACIENT

in o 1600 kalorijah ki nam jih priporoča... če se mislte športat in zaužit 1600 kalorij boste slej ko prej skup padle. js mam cca 5-8 ur treninga na teden pa zaužijem na dan treninga vsaj 2300-2500 kalorija, ko pa nimam treninga pa od 2000 do 2300. Moj fant pa res da trenira vsak dan od 2h do 4h ur, pa zaužije okoli 3500 do 4500kalorij dnevno.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Nu$k@ good point, se strinjam povsem. Se vid, da se je Ded tole nek nauču in da ni napisano lih iz lastnih izkušenj. :)

Jaz sm dons na treningu pokurla 1300 kcal, ja da jih čez dan pojem 1600 me lahko sam še nekam odpelejo zarad podhranjenosti. :?
Uporabniški avatar
redlolla
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: here on earth

Neprebrana objava Napisal/-a redlolla »

polly-polly napisal/-a:Nu$k@ good point, se strinjam povsem. Se vid, da se je Ded tole nek nauču in da ni napisano lih iz lastnih izkušenj. :)

Jaz sm dons na treningu pokurla 1300 kcal, ja da jih čez dan pojem 1600 me lahko sam še nekam odpelejo zarad podhranjenosti. :?

se strinjam...

tudi s hitrim hujšanjem se nikamor ne pride...k po določenem času se telo navadi na majnši vnos kalorij in se kvečjemu pole še bolj zredi...ni važno kolko poješ ampak kaj...to je pa že druga štorja :D
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

evo sem za vsak slučaj vprašala fanta kolk kalorij zaužije. in je reku da okrog 5000. z njim pa trenira tud en vrhunski športnik biatlonec, ki ima med sezono prav nekoga ki mu piše jedilnik in mu piše od 3.500 do 4000 kalorij dnevno pa mu je vseeno premalo in naskrivaj je.
Odgovori