*purple* napisal/-a:ok, zelje ma res manj kalorij, ampak vsebuje dost natrija in kaj se zgodi s tem če zaužijemo preveč natrija, sm že napisala.
natrij je čist tko kot tisti E-ji, potuhnjen in marsikdo se ne zaveda da ga je v določenih kao zdravih hranah, ful preveč.
Logično je, da se boš poredil,če boš jedel eno ali drugo v prekomernih količinah, ampak enako je jasno, kar sm tud hotla povedat, da določena zdrava hrana, ni tok zdrava kukr zgleda in kukr smo mi misll.Jst sm tud prej mislna, da je zelje superkul, da ne redi, da te fajn prepuca in to pripomore k boljši prebavi, ampak če pogledaš ostale stvari, pa ni čist res.
drgač pa sem sita od enga menija v Mac-u in tud nism lačna po eni uri.
Če bova pa kurila kalorije bova pa oba, ti zarad domačega kosila, jst pa zarad macdonalds menija.![]()
in če bova jedla to hrano, ki ima prevelke usebine natrija, bova lih tko obadva težje švicala in tećje kurila kalorije.
No, če si ti sita od mac menija potem ok. Si ena redkih. S kolegi sem bil 2 meseca nazaj v mcdonaldsu. Niti eden od nas ni bil sit. Sploh se nisem najedel, čez 1uro smo šli na kosilo. Pa da ne bo pomote, nisem debeluh, imam 70kg in vseeno nisem bil sit.
Švicala bi bolj ti v vsakem primeru. Jaz bi zaužil 700 - 800kCal, ti pa VSAJ 1500kCal(všteta je coca cola v obeh kosilih). No za 1500 kCal bi jaz lahko zaužil 2kranjski klobasi, 100g kislega zelja in govejo juho, pa bi še bilo rezerve za kakšno sladico.
No, saj je res, oba bi potrebovala enako časa, da bi porabila te kalorije, vendar bi jaz definitivno bil bolj dolgo sit kot ti. To je dejstvo in v tem je ves problem mcdonaldsa.