jullia_ napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:
Nasprotje od reven je bogat, torej če jih revni ne smejo imeti, jih imajo lahko bogati.
+ vsi ljudje z dohodkom v razponu nekje med 400 evri in mesečno plačo Boška Šrota.
In v bistvu, to kar želiš povedat je, da je dovolj želja po otroku, za ostalo naj pa država poskrbi? In da smo nezreli tisti, ki bomo naprej preračunali, če bomo v naslednjih 20ih letih otroka lahko normalno vzgojili?
Ja, baš bolj zrelo je spravljat na svet otroke, potem pa bentit čez državo, ker jih ne preživlja.
Tocno to. matjazd pa purple se obnasata, kot da je dolznost drzave, da prezivlja folku otroke. Drzava preko otroskega dodatka spodbuja visjo nataliteto, ni pa to namenjeno, da ti bo celega otroka prezivljalo.
Seveda imas lahko otroka, tut ce nic nimas. Imas pravico. Naredi jih 10 zarad mene. Sam nocem pol nic slisat o tem, da jih ne mores prezivljat. To je tvoja odgovornost, ne pa drzavna.
*purple* napisal/-a:in ja, oprosti,če država opraviči davkov diplomatov in če jim toliko zmanjšuje kupne cene, pa tukej sploh ni vprašaja zakaj nebi dodala še zraven 100 evrov h socialni več!
Ampak ti res zivis v neki indiji koromandiji. Kok je diplomatov? Kok je prejemnikov socialne? 5 centov vec bi dobil, kakih 100 eur ne me smejat. To je enako butasto, kot da v fabriki s 1000 delavci zmanjsas direktorju placo za 1000 eur, pa bo vsak delavec dubu 1 eur vec. Ni haska, sam direktor ti bo reku "jebite se v usta, grem jst drugam za vec kesa delat". Oziroma tle bi bil "menjalni tecaj" se visji od 1:1000.
Vsi vemo da diplomati nesejo kake artikle nesejo mimo carine v diplomatski posti, pa noben nic ne naredi. Ves zakaj? Ker se ne splaca tm jim odpirat pa krsit mednarodnih dogovorov o diplomatih za drobiz ubistvu. 1000 eur je velik dokler jih ne radelis ducat tisocem ljudem. Ce hoces kako bolj resno temo, kje gre denar v nic raje poglej gradbena podjetja. Tam grejo miljoni eurov, ko se vsak projekt prakticno podrazi za 50% od zacetnega predvidevanja.
orhideja1 napisal/-a:Nasprotje od reven je bogat, torej če jih revni ne smejo imeti, jih imajo lahko bogati.
Ta stavek nima logike zato ker nimamo samo ekstremno revnega folka pa ekstremno bogatega folka. Ce recem, da folk s 400 eur ne more met 4 clanske druzine(to je res nizji nizji sloj), to ne pomeni da majo lahko otroke samo visji visoki sloj. Ampak imas vmes se cel kup folka.
orhideja1 napisal/-a:
In prosim te za uslugo, pojdi k tej družini in vprašaj kako lahko s plačami po 400 eur preživljajo 5 otrok, zdradijo zraven še hišo in si kupijo avto.
Mislim, da boš s to informacijo pomagal mnogim ljudem, ne samo meni.
Zato ker nimajo samo 400 eur. Zato, ker je tisti dan primer od kalahonje skrajno butast. Kje v europi pa ameriki bos pa lahko prezivljal 4 clansko druzino na eni sami minimalni placi. V praksi imas 800 eur od plac plus 600 eur otroskega dodatka(5 otrok) in dobis 1400 eur.
Tko da so navajane cifre cist neumne. Jaz sem samo komentiral navedeni od kalahoje dani absurdni primer, da s 400 eur otroke prezivljas, kar je povsem nerealno, kar sm ravnokar pokazal, da druzina s 5 otroki, in dvema minimalnima placama dobi 1400 eur. In v tistem absurdnem primeru od kalahoje se jst vprasam zakaj jih sploh ma. In pol ste vsi zaceli zjat da revnim odrekam pravico do otrok, cesar sploh nism rekel. Kaksni idioti.
ana27 napisal/-a:Država mora poskrbeti, da bodo plače višje kot 400 eur, ne pa za otroke

Povprecna placa je 1200 eur. 400 eur je minimalna. Poleg tega je ni drzave, kjer bi si vsi ljudje lahko privoscili zivljenje v hisici z belo ograjo, 2 otrokoma pa psom.
Taka je realnost. Zdej pa a mate kak konkreten predlog glede teh stvari al mislite samo nejasno bentit kako mate premalo denarja? Naj drzava zvisa minimalno placo?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.