V precepu

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Bom kar pod tole temo opisala svojo težavo, da ne bom spet odpirala nove. Pred približno mesecem dni sem se razšla s svojim dolgoletnim fanrom (9let). Razšla sma se sporazumno, ful me je bolelo, ampak sva se že prej precej oddaljila, tak da mislim, da počasi prebolevam. In, zakaj pišem v tej temi. Zanimajo me vaša mnenja, kdaj pa je pravi čas, da se lahko zbližaš s kom drugim?Kdaj je prehitro? A je odvisno od posameznik in od tega do kolikšne mere je človek prizadet? A je tisti pravi čas, ko to sam začutiš? strah me je neodobravanja družbe, ker pač sem bila dolgo z nekom, pol pa bi imela nekoga drugega. Ampak enkrat bo tudi on imel drugo, ne. No, zanima me, kolikšen čas naj bi pretekl. Hvala za vaša mnenja. LP
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

on bo mel prej drugo kot ti, ki tako razmišljaš.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Razlagalka - mislim da takrat, ko začutiš, da je to to. Ko ob novem potencialnem partnerju sploh ne pomisliš na bivšega, ko ne misliš na to, kako bo bivšega bolelo, kako bo bivši zgledal, ko bo zvedu da si z drugim... V glavnem, ko ti pri sebi čutiš, da te dobesedno boli za starega in da odpiraš novo poglavje v življenju =)
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Razlagalka napisal/-a: strah me je neodobravanja družbe, ker pač sem bila dolgo z nekom, pol pa bi imela nekoga drugega. Ampak enkrat bo tudi on imel drugo, ne. No, zanima me, kolikšen čas naj bi pretekl. Hvala za vaša mnenja. LP

Kar se mene tiče je to največja napaka vseh, pa ne samo glede ljubezni ampak tudi ostalih stvari. Kaj za vraga briga druge, kaj boš ti?
A oni namesto tebe čustvujejo? Ti oni pomagajo v težavah? Ti oni plačujejo račune in skrbijo za tvoje preživetje???
Dej prosim, ne delaj tega - tvoje življenje je tvoje in če jutri dobiš novega, je tvoja stvar - če boš ti srečna, hvala bogu!
Pa ne sprašuj koliko časa naj preteče - si boš določila datum in se od tistega dne naprej zaljubljala? Deluješ bolj zrela kot pa so tvoja vprašanja. Prepusti se življenju, kar se zgodi se zgodi in najprej misli nase! Lahko boš novega našla jutri, lahko pa čez 2 leti - naredi kar čutiš!
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

^^ Ja, jaz tudi pri takih stvareh ne vidim smisla v oziranju na druge :roll: ... Saj ne gre za žalovanje za umrlim, da bi bilo treba gledat, kaj se spodobi :) ..

Tamala_mrha napisal/-a: Ravno to njeno pretirano izpostavljanje IQ-ja je vprašljivo oz. povsem odveč v tej temi, saj ti IQ ne more prav nič pomagati na čustvenem področju. Ne govorimo namreč o njenem področju, pa karkoli že to je, ali je kvantna fizika ali nekaj čisto tretjega. Odprla je temo o izbiri partnerjev, kar pa nima prav nobene povezave s tem koliko je nekdo inteligenten. .

Mah, to še gre oz. je razumljivo, meni bolj ni jasno, zakaj je pomembna povprečna ocena na faksu :gruebel: ... Ki, btw, niti ni tako zelo pretirano visoka :P ...

V glavnem, jaz bi se raje odločila za nekoga tretjega ali pa pač za nobenega :tach:
xxwoman
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a xxwoman »

Jaz tudi ne bi izbrala nobenega od teh dveh... Si mlada, lepa, pametna... poiščeš lahko nekoga, pri kateremu sploh ne boš razmišljala o minusih, ker ti bojo plusi tako všeč :) Al pa se ti bojo še minusi zdeli simpatični :D
Uporabniški avatar
RosaNegra25
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a RosaNegra25 »

Za drugega si napisala, da te fizicno neprivlaci.
Kako si lahko z nekom, ki te fizicno ne privlaci?? Se ti to ne zdi nepravicno nasproti njemu?? Kako bi se ti pocutila, ce bi bil s tabo nekdo, ki ga ne fizicno privlacis??

Za prvega pa imam obcutek, da "intelektualno" ne privlaci. Ampak to je samo moj obcutek :roll:

Clovek pac v zivljenu ne more vsega imeti in za nekoga, ki ga res ljubis si tudi pripravljen nekaj zrtvovati kot npr. zivljenje med VIP-ji.

Ce se ti res gre za ljubezen in sreco je risanje tabel brez veze (to ni izpit in ni ocen od 6-10). Ce nekoga ljubis to ves oz. cutis.
Uporabniški avatar
RosaNegra25
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a RosaNegra25 »

Razlagalka napisal/-a:Bom kar pod tole temo opisala svojo težavo, da ne bom spet odpirala nove. Pred približno mesecem dni sem se razšla s svojim dolgoletnim fanrom (9let). Razšla sma se sporazumno, ful me je bolelo, ampak sva se že prej precej oddaljila, tak da mislim, da počasi prebolevam. In, zakaj pišem v tej temi. Zanimajo me vaša mnenja, kdaj pa je pravi čas, da se lahko zbližaš s kom drugim?Kdaj je prehitro? A je odvisno od posameznik in od tega do kolikšne mere je človek prizadet? A je tisti pravi čas, ko to sam začutiš? strah me je neodobravanja družbe, ker pač sem bila dolgo z nekom, pol pa bi imela nekoga drugega. Ampak enkrat bo tudi on imel drugo, ne. No, zanima me, kolikšen čas naj bi pretekl. Hvala za vaša mnenja. LP

Moje mnenje je, da moras poslusat svoje srce in ne se ozirati kaj bo druzba misla.
:)
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Saj jaz to vem, da nima smisla se ravnati po merilih družbe, ampak včasih me obide tak strah, taka zmedenost. Res je, da ljubezni ne moreš določiti datuma in tega nisem niti nameravala niti pomislila na to, ampak zanimalo me je mnenje ostalih punc. Hvala za vsa mnenja in odgovore. LP :hallo:
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a trepalnica »

leta so samo stevilka... 5-leten otrok je lahko bolj zrel v vseh pogledih, kot 30-letnik, bolj odrasel, bolj osvescen in se bolj zaveda, kaj se dogaja okoli njega... nemalokrat me presenetijo...
zelim ti povedati, da zakaj bi bilo to zivljenjskega pomena zate? po opisu prvega in drugega... preberem prvega in upam, da je drugi boljsi... in razmisljam, kaj ti naj svetujem in pridem do zakljucka: nobeden... res je, da ne bos nikoli nasla nekoga brez minuskov, ampak... pri prvem me zmoti stalisce do cerkve... zna biti se veliko bolj motece s casom... pri drugem me je zmotilo vajino kreganje, da nimas dovolj svobode... verjemi, jaz sem mlada, ampak sem v zivljenju dozivela marsikaj, tudi to, da sploh nisem imela svobode v zvezi z bivsim in nimas pojma, kako te to dusi, kako te razzira...
se moj primer: imam 25 let starejsega moskega... intelektualno, custveno sva na zelo podobnem (istem) nivoju... on je izredno uspesen, ima odlicno sluzbo, pozna ogromno ljudi iz visoke druzbe (kot si rekla VIP)... jaz sem na zacetku... se vedno studiram... si zelim svoje kariere, da sem na tleh s svojimi nogami, ne da hodim z njim... hocem povedat, da vseeno odlicno funkcionirava, ceprav je on toliko starejsi... kaj je normalno, kaj ni, mi je vseeno... to je mnenje posameznikov, ceprav je tudi res, da se nikoli nisem ozirala na "druzbena stalisca"...
da povzamem... pocakaj... bos videla, kaj bo cas prinesel, mogoce ti bo pomagal pri odlocitvi, mogoce bo prisel nekdo tretji - se najboljsi... saj se ti nikamor ne mudi...
(verjetno nisem kaj dosti pomagala k odlocitvi, ampak povedala mnenje)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Razlagalka napisal/-a: Zanimajo me vaša mnenja, kdaj pa je pravi čas, da se lahko zbližaš s kom drugim?

Meni se zdi tukaj odgovor precej enostaven. Pravi čas je takrat, ko nekoga spoznaš in se želiš z njim zbližat.
Wiiii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Wiiii »

Razlagalka napisal/-a:Bom kar pod tole temo opisala svojo težavo, da ne bom spet odpirala nove. Pred približno mesecem dni sem se razšla s svojim dolgoletnim fanrom (9let). Razšla sma se sporazumno, ful me je bolelo, ampak sva se že prej precej oddaljila, tak da mislim, da počasi prebolevam. In, zakaj pišem v tej temi. Zanimajo me vaša mnenja, kdaj pa je pravi čas, da se lahko zbližaš s kom drugim?Kdaj je prehitro? A je odvisno od posameznik in od tega do kolikšne mere je človek prizadet? A je tisti pravi čas, ko to sam začutiš? strah me je neodobravanja družbe, ker pač sem bila dolgo z nekom, pol pa bi imela nekoga drugega. Ampak enkrat bo tudi on imel drugo, ne. No, zanima me, kolikšen čas naj bi pretekl. Hvala za vaša mnenja. LP

Ko sva s prejsnjim fantom, s katerim sva hodila priblizno eno leto, koncala sem v 2 dneh zacela hodit z drugim. (ok res je da sem ga poznala ze od prej in je bil skoraj on razlog da sa se s prejsnjim pustila). Vajina zveza je bila daljsa 9 krat torej: 2x9 = 18 dni zalovanja, ce privzamemo da je cas zalovanja premosorazmeren z dolzino zveze :D Pa jaz se ne bi ozirala kaj meni druzba o tem.
Wiiii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Wiiii »

@ Cvetlicni prah

Pomoje se se dobro odlocila. Pac se ena moznost prvemu, drugace pa naj odleti.

Malo OT: Moram povedat da meni se zdi ta Mensa eno sr****. S fantom sva sla enkrat za foro na to testiranje pa so naju oba pavabli noter. (nisva sla ker se nam je zdelo neumno se enkrat placevat za nic, oz druzenje z ljudmi, ki opevajo svoj IQ in hkrati ne nardijo nic kot skupina). V glavnem kar hocem povedat je, da pomoje ni tako velik problem pridit noter in da ne rabis bit neki fuul ekstra pameten.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Wiiii, smeh. :D Ti maš to tak matematičen način "prebolevanja".
Mislim, da je za tako stvar potrebnih veliko več kot le nekaj dni.

In še to, na dolgi rok se mi ne zdi smiselno po nekaj dnevih skakat v novo (resno) zvezo po več let trajajoči zvezi.
Odgovori