Tysia napisal/-a:# "Kaj vas najbolj moti glede predpostavke, da Bog obstaja?"
Nič. Sam obstoj Boga (ali višje inteligence) ne more nikakor vplivati na to, da človek potem možnost, da Bog je, izrabi (tudi v smislu religije).
Meni je super, če Bog obstaja.
# "Katera je tista lastnost, ki enostavno nima smisla?"
Lastnost Boga? Če obstaja, ima vsaka njegova lastnost (če bi se ga dalo npr. opisovati na tak način) smisel, vsaj zame. So pa take določene lastnosti, ki so jih Bogu pripisale različne religije (velikokrat zaradi lažje manipulacije z ljudmi in potrebe po moči, kjer se da Boga dobro izrabiti). Pa še te imajo smisel za tiste, ki so jih ustvarili. (Smešno, da kdaj tudi za tiste, ki so "maltretirani" - tudi odpustki po svoje niso bili tako slabi, kot se jih skuša prikazati.)
# "Kaj je tisto nepremostljivo vprašanje, katere odgovor bi lahko spremenil mišljenje v možnost obstoja Boga?"
Meni je logično dejstvo, da neka inteligenca, ki je višja od človeške, obstaja. Moj Bog obstaja tako v meni, kot izven mene, povsod. Pa to ni krščanski Bog, ni Bog kakšne druge vere, ni Narava, ni Vesolje. Upam, da ohranim tako razmišljanje. In ni izgovor za moja dejanja. Tudi odgovornosti ne prelagam nanj.
Ps. Pri meni obstoj Boga ne omejuje možnosti, da kreiram svoje življenje.
Ti si pa tole tko lepo napisala, da te lahko samo se citiram