So se nekomu spet mičkeno zatresle hlače, kaj?
In je ponavljal Borisove nauke, da bi pred g00fy_ga izpadel malo bolj kul kot je?
Potem, ko je hotel mičkeno onečastiti velikega Borisa, da bi sam pred njo zgledal malo višji?
Pa da bi prekril sled zaničevanja - da se ne bi več videlo, da se je ujel v past ega?
nisem si mogel pomagati ... letim na ustni iz slovenščine, ampak si mi direkt polepšal dan Boris ... sem se prav nasmejal ... smile tako sem se odločil da si vzamem minutko samo zate ...
Si opazil - ti vedno izgubljaš čas, jaz pa ga vedno pridobivam.
Se ti ne zdi da stvari jemlješ malo preveč osebno? Sprosti se ... Tu smo pa ja ljudje ko ti nočemo nič slabega, pa hočemo samo par stvari zgruntat, pa se pogovarjat o njih ... Ampak nimamo vedno volje za vse ... Res malo razmisli, pa poglej na vse z malo bolj pozitivnega vidika ... biggrin Ne jemat vsega tak osebno.
Po resnici?
Ne.
Zakaj?
Ker je bil vajin pogovor dvoumen in v bistvu nisem točno vedel, kdaj si pisal o meni in kdaj o Derrenu.
+ četudi bi jemal osebno, me taka stvar niti za osnovni delec bolečine ne bi prizadela, kar pa naj bi ti že vedel, saj bereš komentarje.
Potrdil si mi, da empat nisi. Empat bi čutil mojo sproščenost (če seveda ni bilo tisto o sproščenosti šala, v kar pa dvomim, saj za moraš biti za tako šalo že kar izdelana osebnost).
Dobro, zdaj pa konec heca, pa še malo resnih vprašanj...
Sicer pa si lahko to razlagaš kakor želiš. Jaz sem samo izrazil svoje stanje duha in svoje prioritete ...
Ljudje, ki zaničujejo imajo tudi lahko svoje prioritete, njihovo stanje duha pa je kakšno že?
Ups, šala, spet... nisem se
hotel premagati (za razliko od tebe, ki se nisi mogel).
Zdaj pa zares.
Razlaga Derrena Browna zate je pač bila NIZKO na seznamu. Se mi ni dalo razlagati, vlagati truda.
Zakaj pa ne bi dal raje razlago koga, ki se na stvar res spozna?
Seveda se ti ni dalo, če pa imaš ustni, potem pa moraš hitro iti na en pir, kasneje pa še po hamburger in pomfrit v MC Donalds, in potem spat (ker rabiš vsaj 8 ur spanca). Pri tebi imajo še krave in lastni spanec večjo prioriteto kot človek. Kaj bo sledilo? Umivanje zob?
Bom raje jaz razložil.
Ti misliš, da če najdeš nekaj kritik Derrena, so potem to očitno resnice o njem? In potem, ker si že malo nagnjen k temu, se odločiš, da boš raje verjel kritikom, kot Derrenu? In potem se seveda upaš kritizirati njega?
Si kdaj poskušal iti še naprej in kritizirati kritike? Dvomiti?
Začni s temle:
In response to the accusation that he unfairly claims to be using NLP whenever he performs, Brown writes "The truth is I have never mentioned it". Brown does have an off-stage curiosity about the system, and discusses it in the larger context of hypnotism and suggestion.
...
...
Brown claims he has never used actors or stooges in his work. In Tricks of the Mind he offers the defence that such a ploy is "artistically repugnant and simply unnecessary"; furthermore, he "would not want any participant to watch the TV show when it airs and see a different or radically re-edited version of what he understood to have happened". Certainly, during stage performances, Brown chooses participants at random by throwing an object (a frisbee or stuffed animal) to the audience and having them pass it around; whoever ends up with the object joins him on stage.
http://en.wikipedia.org/wiki/Derren_Brown#CriticismIn a Daily Telegraph article published in 2003 Simon Singh criticised Brown's early TV appearances, arguing that he presented standard magic and mentalism effects - such as the classic Ten Card Poker Deal trick - as genuine psychological manipulation.[9]
=>
I'll bet £1,000 that Derren can't read my mind
Seveda stavi, saj Derren ni nikoli izjavil, da komu bere misli, trdi ravno nasprotno od tega. Kritika leti na nekaj njegovih poskusov, ne na vse.
In one interview, Brown said: "It's very easy to get into somebody's mind. I can do it in a handshake or a look. Everyone is very open to suggestion and can be manipulated to get the response you want. It's a mixture of logic, psychology and mind games." In fact, many of the demonstrations are based upon well-known magic tricks.
Ja, enako menim jaz, veliko demonstracij, ki jih izvaja, so po mojem magični triki. In, kdo bi si mislil, to misli tudi Derren sam.
http://www.derrenbrown.co.uk/Derren Brown is a unique force in the world of illusion - he can seemingly predict and control human behaviour.
He doesn't claim to be a mind-reader, instead he describes his craft as a mixture of magic, suggestion, psychology, misdirection and showmanship.
Kaj si jaz mislim glede tega (in do tega nisem prišel zdaj, ali včeraj)... Derren morda včasih goljufa, napeljuje na to, kako "ti bo" nekaj sugeriral, razbral odgovor na podlagi predvidevanja, njegovih odzivov (glas, mimika,...), v resnici pa "pred teboj" izvede magični trik. Toda. Ja, vedno je toda, v nekaterih poskusih enostavno ne gre zgolj za magični trik, temveč za vse to, kar navaja, da uporablja.
The audience is told that this is all down to Brown's stunning understanding of psychology. However, I believe that his amazing demonstrations of mind reading and control are based on little more than clever magic tricks, and that he is giving science a bad name.
No shit, ha? More than clever magic tricks... mmm
On Brown's television and live shows he often appears to show the audience how a particular effect was created—claiming to use subliminal imagery, body language reading and so on. Singh's suggestion is that these explanations are dishonest. Furthermore, Singh took exception to the programme's website being categorised under Channel 4's "Science" section. The minisite was moved to Entertainment for later series.
Ne se hecati, entertainment? Si ziher? Če spremljaš dobro, kaj govori, Derren vedno omenja showmanship. Showmanship ne spada med Science. Kdo ga je sploh vtaknil tja?? Derren uporablja nekaj psihologije in nekaj magičnih trikov. Oboje. Prvo spada pod znanost, drugo pod razvedrilo.
In his book Tricks of the Mind, Brown writes, "I am often dishonest in my techniques, but always honest about my dishonesty. As I say in each show, 'I mix magic, suggestion, psychology, misdirection and showmanship'. I happily admit cheating, as it's all part of the game.
Zanimivo, da je kasneje v istem članku trdil drugače: "In fact,
many of the demonstrations are based upon well-known magic tricks."
Razcepljena osebnost?