€vro in radarji ter prometne kazni...

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a bambina x »

emm ... mene so danes spekli na radar ... 10km/h preveč .. no, malo manj ... pa nisem bla s svojim avtom ... za to še ne dobiš točk, ne? kak pa je s položnico? kdaj pride? :( pa še velja to, da plačaš pol, če plačaš v osmih dneh? hvala za pomoč!
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Za 10 km/h še ne dobiš točk, ne. Ampak če ni bil tvoj avto, a ni tko, da pošljejo poloćnico tistemu, od kogar avto je? Tko sm bla js seznanjena...

Glede položnic nevem, vem pa da je mama od moje frendice plačala na licu mesta, pa je plačala ful, bolj poceni (to pa itak vedno ne...).
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica

^^ sej avto je od sestre, torej bo prišla polžnica na isti hišni naslov ... vem, da te ponavadi ustavijo, ampak mene ni ustavil, ampak je sam z ono "pištolo" strelal ... (ne vem, kak se prav reče tistemu :D )
"yes, I do. . . me"
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

In kako pole veš da te je nastreljal? (sori ampak me ni še nikoli, zato nevem) :?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Če te ni ustavu, lahko ne bo nič. Kok je pa bla omejitev, tam kjer si vozila? Ker če je blo recimo 90, upoštevaš odstopanje števca in radarja...tko da mogoče si šla sam recimo 5/h preveč in ne bo multe. ;) Mogoče!
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica

če je bil z ono pištolo proti meni obrjen ... pa kolega je reku, da me jefajn dobu (zraven se je pelal). blo je pa v naselju .. bližal se je konec naselja, prejje bil ap še en hrib, pa sem malo bolj na gas stopla gor zav hrib, pol pa mi je tak sam letel naprej in je blo 60 km/h ... no, majčkeno manj ...
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a lakeesha »

vprašanje
mojga so na radar dobil, omejitev v naselju 50, pelu je 97km/h (ni ga slikal), bil je nepripet.
napisal so mu kazen 120€ za pas, za hitrost pa nič. cops mu je reku: "tole bomo dal pa naprej sodnici!". fora je v tem, ker moj ni nič podpisu za prekoračitev hitrosti, na unmu papirju je samo kazen za pas.
zdj me zanima, a to ni treba nč podpisat,
če gre naprej do sodnice al kuko??
al so ga spustil skoz, pa "spregledal" hitrost in napisal samo za pas
(kar se mi zdi nelogično pri taki prekoračitvi)?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Našla sem tole:
Kazni za prekoračitev hitrosti v naseljih, kjer je splošna omejitev hitrosti 50 km/h :
• do vključno 10 km/h: 80 EUR
• nad 10 do vključno 20 km/h: 250 EUR + 3 točke
• nad 20 do vključno 30 km/h: 500 EUR + 5 točk
• več kot 30 km/h: 1.000 EUR + 9 točk in prepoved vožnje
• več kot 50 km/h: 1.000 EUR + 18 točk in prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja

Glede na to, da mu na licu mesta niso izrekli kazni, bo najverjetneje dobil vabilo na obravnavo k sodniku za prekrške, ki mu bo pač določil kazen.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

ja pa ni treba nč podpisat, da si seznanjen s tem, da gre zadeva naprej?
pol se lahko pr sodnici nardi budalo like "wasn't me", glede na to d ni podpisu nč? :gruebel:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

lakeesha napisal/-a:ja pa ni treba nč podpisat, da si seznanjen s tem, da gre zadeva naprej?
pol se lahko pr sodnici nardi budalo like "wasn't me", glede na to d ni podpisu nč? :gruebel:

kukr jst vem, more tud polcija priložit dokaz,da je prekoračil hitrost.Na unih ročnih radarjih se jim kukr vem prekoračene hitrosti beležijo,stacionarni te more pa itak slikat.Podpisat bi pa tud mogu.Kukr jst poznam, je usak podpisou za kazen ki ga je doletela.in za tist kar je podpisal tist je plačal.Poleg tega ti more polcaj pokazat cifro na radarju kok si šu čez, če mu jo niso pokazal pol ga verjetno niso nacilal.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Ni treba podpisati. Vem iz podobnega primera.

Zakaj bi se pa delal budalo, če je zavestno peljal skoraj 100% preko omejitve? Naj prevzame odgovornost za svoja dejanja, pa bo! :evil:
Se opravičujem, ampak taki primeri me pa res razkurijo.

Sicer ima ša ''srečo'', da ni peljal še tiste 4 km več in bi ostal brez dovoljenja.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

jah zdj mam 2 različna odgovora.
*purple* pravi, da je treba podpisat
metuljčica* d ni treba...

kai zdj drži? še kdo???
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

NI TREBA, ker ima kolega podobno zadevo na sodišču, pa ni ničesar podpisal na kraju ''dejanja''.
Kljub raznim dokazovanjem, da postopek ni bil pravilno izveden, vse kaže, da bo moral plačati. Pri takšni hitrosti očitno niso popustljivi.
Upam, da ga bo vsaj izučilo za vnaprej, da naj se vozi po pravilih, če nima denarja za polnjenje proračuna (pa vem, da ga ne bo).

Tako da se mi tista ideja, da bi se tvoj delal neumnega, da to ni bil on, ne zdi pametna - lahko si prisluži kvečjemu negativen odnos sodnika.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja sam tlele bo ena velika lukna!
kako mi lahko kdo BREZ MOJEGA podpisa o kaznivem dejanju/prekršku trdi, da sm jst recimo pelala tok al tok, če se jst s tem nism strinjala in tega nism podpisala oziroma sploh nism v podpis dobila?

55 člen zakona o prekrških:

– da mora navesti vsa dejstva in dokaze v svojo korist, ker jih sicer v postopku ne bo več mogel uveljavljati.
(3) Pouk iz prejšnjega odstavka in izjavo kršitelja prekrškovni organ vnese v zapisnik ali uradni zaznamek. Vsebina zapisnika oziroma uradnega zaznamka se kršitelju prebere in se mu vroči prepis, kar kršitelj potrdi s svojim podpisom. Če kršitelj vročitve noče potrditi s podpisom, se to zaznamuje na zapisniku oziroma uradnem zaznamku.

se prav, da če nisi dobil v podpis, se te tretira kaj, kot da nisi hotu podpisat? :gruebel:
jst tole berem, pa mi pou qurca ni nč jasn :?
usekakor pa je tole mal tko,šalabajzarsk :roll:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Joj, ne vem, kako je s temi podpisi po pravilniku in dokazovanjem, je pa dejstvo, da na mestu zahteva tvoje dokumente, pregleda podatke (po možnosti še od avta) in naredi zapisnik - kaj bom potem trdil, da nisi bil ti!
Odgovori