kr.ena napisal/-a:Enkrat je že bila tema, kjer je letelo perje med naravoslovci in družboslovci ... pa je zdaj nikakor ne najdem.

Mogoče se je zaklenila in kasneje zbrisala zaradi prevročih debat.

mkislm da so jo zaklenil ja.,..
freaky napisal/-a:No, ravno to je problem izobraževanja. Da ne pokažejo snovi, katere se učimo, tudi v vsakdanjem življenju in ljudje potem verjamejo, da je snov brezvezna. Ker vse, kar se naučiš v srednji šoli, je uporabno, če le znaš to znanje izkoristit.
ja sej, se strinjam..Ne rečem, da kemije ne rabimo, seveda jo rabimo, ampak rabimo bolj splošno oziroma tisto, ki jo bomo na splošno usi uporabljali,ne samo tisti ki bodo šli naprej kemijo študirat.
recimo ok, en tak primer, ampak useeno...promili alkohola, preračunavanje..Usak dan se s tem srečujemo pa o tem ne vemo praktično nič.Iz osnovne šole, tam smo mel neki alkohola in etanola, se pa verjetno spomino bolj malo..
Kolikor se jaz spomnem, se to učiš že v osnovni šoli. Ter nato nadaljuješ v srednji.
v sonovni šoli smo omenili samo potrese in to le takrat ko se je zgodil tist v posočju 98 leta...To je bilo pa use..Jst sm nardila referat, rekl smo dve tri o tem, imeli potresno vajo in to je blo to..Nč, zakaj, kako, ....
In tega manjka...O vulkanih pa sploh nismo nč govorili.
Okej, s tem se pa enostavno ne morem strinjati. Čeprav se mi velikokrat ni dalo ustat zjutri (to se mi še zdej ne da ), vem, da nisem zapravljala časa v srednji šoli, ker sem se veliko naučila. Tudi pri tistih predmetih, ki jih nisem marala. In resnično ne razumem, kako lahko pridobivanju znanja (ki je uporabno, le malce moraš odpreti oči) rečete zapravljanja časa. Noben spremenjen sistem v šolah ne bo pomagal, če bojo dijaki še vedno mislili, da je šola muka, da se učiš brezvezne in neuporabne stvari, da zapravljajo čas.
sej nism mislna, tko grobo.ampak nasplošno.Če pogledam mal je blo jasno, da če smo mel nesposobnega profesorja brez smisla za razlago in brez avtoritete, se je delalo marsikaj drugega kot psolušalo.Niso nam pripravili zanimivega "predavanja", razlage so bile zelo pomanjkljive in nas stvar enostavno ni zanimala.najbolj zanimivo je bilo ko smo meli pri psihologiji eno prfokso, ki je praktično skos razlagala sama sebi in je bla res slabš kot nč.Ko se je zamenjala z eno, katera je učila na podlagi realnih primerou, različnih medsebojnih psiholoških iger, razlaga je bila fenomenalna in podkrepljena z realnostjo...In smo usi poslušali.prej je bilo pa res zapravljanje časa.
jst če sama po sebi pogledam, nikoli nisem marala slovenščine..ampak ko sm dobila pravo prfokso na frizerski mi je ratala tko zanimiva da ne moreš verjet.pa nč nism pozabla od takrat.
Nevem, useeno sem za mal bolj kreativne srednje šole z možnostjo izbire.in verjamem, da bi blo petkrat boljš kot je zdaj in petkrat več učencev z boljšimi ocenami in manj učencev, ki bi jim bilo šolanje muka.