prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Moram eno stvar poudarit.. Obstajajo uvidevni kadilci. S stavkom "Ali te moti če kadim?" si postavljena pred dejstvo. Če si sama iz takšnega testa, da si samo iz vljudnosti rekla, da te ne moti, si si sama kriva. Če te ne vpraša, pa se v lokalu vseeno kadi vate, kljubtemu da si na nekadilski strani, dim pa prihaja iz kadilske strani, to ni napaka kadilca. On še vedno sedi na kadilski strani in kadi na kadilski strani lokala. Kar je krivo je konstrukcija lokala ker nima dobesedno ločene prostore. To niso kadilci krivi.
Nekateri se obnašate, kot da so kadilci krivi za vse katastrofe tega sveta, samo zato ker kadijo. Ja kadilci so očitno krivi ker je št. bolezni z rakom narastlo. A pomeni da so tudi krivi ker je št. bolnic z rakom na materničnem vratu narastlo? A so jim v češpljo puhal dim?
Nekateri resnično pretiravate.
Sej ne rečem, tudi mene je motilo da sem šla v lokal na kavo in prišla domov kot prekajena šunka, pa nisem nikoli obtožila kadilce. ampak lastnike lokala ker niso nudili 100% nekadilski prostor za nekadilce.
Edino kar me je motilo in me še vedno moti pri kadilcih (pa to marsikaterega kadilca tudi moti), da se gre s prižganim cigaretom na plesišče. To me moti in me vedno bo.
Nekateri se obnašate, kot da so kadilci krivi za vse katastrofe tega sveta, samo zato ker kadijo. Ja kadilci so očitno krivi ker je št. bolezni z rakom narastlo. A pomeni da so tudi krivi ker je št. bolnic z rakom na materničnem vratu narastlo? A so jim v češpljo puhal dim?
Nekateri resnično pretiravate.
Sej ne rečem, tudi mene je motilo da sem šla v lokal na kavo in prišla domov kot prekajena šunka, pa nisem nikoli obtožila kadilce. ampak lastnike lokala ker niso nudili 100% nekadilski prostor za nekadilce.
Edino kar me je motilo in me še vedno moti pri kadilcih (pa to marsikaterega kadilca tudi moti), da se gre s prižganim cigaretom na plesišče. To me moti in me vedno bo.
Tamala` napisal/-a:Edino kar me je motilo in me še vedno moti pri kadilcih (pa to marsikaterega kadilca tudi moti), da se gre s prižganim cigaretom na plesišče. To me moti in me vedno bo.
Ja to pa tudi mene moti.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
Tamala` vse fino in fajn, ampak mene še nikoli ni noben kadilec vprašal, če sme prižgati cigareto. Mladi ali stari - isti šmorn. Mogoče ste nekateri glede tega na boljšem, ker vašo prošnjo upoštevajo in ne kadijo v vaši družbi. Kar se pa tiče diskotek in kajenja na plesišču (ko je to še bilo dovoljeno) - mene je že večkrat kdo "ožgal", tudi ko sem imela majčko da je bil hrbet gol in to počnejo predvsem mlade frajlice, ne ozirajoč se, kam mahajo z rokami, ko plešejo. Sicer pa je zdaj s tem (upajmo da nepreklicno) konec, ker se v diskotekah seveda več tudi ne sme kaditi.
kukr sm jst tamalo razumela je ona mislila v primeru če te praša pa odkloniš zaradi vljudnosti, nakar se začneš bunit (pisano v poljubni osebi).
drugače pa, nevem niti za kaj bi spraševala, če je to dovoljeno
vljudnost glede tega gor ali dol, mene tud nihče ne upraša če sme po mokri cesti vozit veliko prehitro in na podlagi tega meni ogrožat življenje, katero se nebi končalo kot v primeru pasivnega kajenja čez 40 let, ampak lahko takoj a licu mesta
sem pa vedno se presedla stran če sm kje zraven kšne nosečnice sedela.
Ampak sej pravim, potem dobiš pa nazaj da si nevem kaj
In čist tko ej kot je rekla tamala.Za zakajenost lokalov krivite lastnike vaših najljubših lokalčkov, ker so se tko fajn potrudli za goste in jim omogočili tako fajn prezračevanje in fajn mejo med kadislkim ne nekadilskim prostorom-rožo
drugače pa, nevem niti za kaj bi spraševala, če je to dovoljeno

sem pa vedno se presedla stran če sm kje zraven kšne nosečnice sedela.
Ampak sej pravim, potem dobiš pa nazaj da si nevem kaj

In čist tko ej kot je rekla tamala.Za zakajenost lokalov krivite lastnike vaših najljubših lokalčkov, ker so se tko fajn potrudli za goste in jim omogočili tako fajn prezračevanje in fajn mejo med kadislkim ne nekadilskim prostorom-rožo

Meni je super ta ideja od nekega gostinca iz Zagorja ... tip je del lokala razglasil za svoje stanovanje (uradno je prijavil naslov na občini), gostje kupijo pijačo v lokalu in grejo v "njegovo stanovanje" na cigareto.
Inšpektor je že prišel na ogled in ni našel nepravilnosti.
Po moje se bo ta ideja razširila ...
Inšpektor je že prišel na ogled in ni našel nepravilnosti.

Po moje se bo ta ideja razširila ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
- Debatorica
-
- Cosmopsiho
Zakon, da se smejo cigareti prodajat +18 se mi glih ne zdi smiseln. Dans me je skor na rit vrgl, ko sm vidla dva otroka (stara največ 13 let
), ki sta na veliko kadila v množici ljudi. Itak bojo nekak pršl do cigaretov. Pa sej sploh prodajalci ne sprašujejo za osebne. Res žalostno, da hočjo današnji ortoci prekmal odrast.

gregalina napisal/-a:Zakon, da se smejo cigareti prodajat +18 se mi glih ne zdi smiseln. Dans me je skor na rit vrgl, ko sm vidla dva otroka (stara največ 13 let), ki sta na veliko kadila v množici ljudi. Itak bojo nekak pršl do cigaretov. Pa sej sploh prodajalci ne sprašujejo za osebne. Res žalostno, da hočjo današnji ortoci prekmal odrast.
ne boš vrjela pridi v brežice boš osebno pokazala...

No dragi moji, vsi ki ste trdili da olokalom NE bo upadel promet, potem pa mi po vaših statistikah in prepričanjih, zdej komentirajte tole :
Upad prometa v lokalih.Niste verjeli, da slovenija ni italija, in da se bo nam zadeva precej poznala.hja, še malo počakajmo, pa bo šel zakon v cugrunt, upam, in to samo iz celega principa.
Upad prometa v lokalih.Niste verjeli, da slovenija ni italija, in da se bo nam zadeva precej poznala.hja, še malo počakajmo, pa bo šel zakon v cugrunt, upam, in to samo iz celega principa.
Mislim da za upad prometa ni kriv samo protikadilski zakon, pač pa tudi cene, ki so jih vsi zvišali. Dosti prijateljev, ki tudi ne kadijo, se zdaj namesto v lokalu zbere nekje zunaj, pred šolo, v parku in si tam postrežemo s pijačo, ki bi jo v kakšnem lokalu miljonkrat preplačali. Se spomnim, da je bila zraven šole kava novembra lani 210 Sit, januarja pa 1.5€. Takrat tega zakona še ni bilo, pa so že beležili upad storitev in ko sem šla enkrat avgusta mimo, je bilo notri kakih 6 gostov. In potem sem prejšnji mesec slišala natakarja, kako se je zunaj pogovarjal s prijateljem, kako so zgubili vse obisk odkar je ta zakon v veljavi. Okej...
Ne rečem, da jim zakon ni zmanjšal prometa, samo ni jim toliko kot trdijo. Sploh pa je lokalov že tako preveč, na Trubarjevi so nagrmadeni eden zraven drugega. Najbolj butast se mi zdi, da nekateri lokali, ki so imeli že prej prepovedano kajenje, zdaj najbolj udrihajo po temu zakonu.

Ne rečem, da jim zakon ni zmanjšal prometa, samo ni jim toliko kot trdijo. Sploh pa je lokalov že tako preveč, na Trubarjevi so nagrmadeni eden zraven drugega. Najbolj butast se mi zdi, da nekateri lokali, ki so imeli že prej prepovedano kajenje, zdaj najbolj udrihajo po temu zakonu.
nebi rekla, da je tako.delala sem že v karnekej lokalih, točno vem kako in kaj je s prometom, koliko povprečno gostov je v določenem obdobju in terminu, tko da lahko mirne vesti povem, da se tudi v nekoč najbolj obleganih lokalih, precej pozna upad, zaradi prepovedi kajenja.četudi ej upad 30% in ne 50% kot praviš da je pretiravanje, se lahko to lastniku precej pozna.Kakopak, lastnik ima lokal da zaluži kej, se trudi dobit denarja, potem pa država zajebe in jim praktično odvzame možnosti za večji zaslužek.
in sigirno je upad prometa precej dobro viden.samo malo se ozreš in vidiš da notranjsot lokalov po večini sameva, kar je je zunaj.
mislim, da je čas da si nehamo zastikat oči, ker kot sem že povedala, slovenija ni italija in sloveniji se tolk in tolk upada in tolk in tolk zaprtih lokalov in temu verjetno še brezposelnim ljudem zarad tega, precej pozna.in verjamem da marsikateri od vas če bi imela svoj lokal, nebi bilo vseeno, če bi do zdaj dobivale npr. 2000 evrov "plače" mesečno, potem pa kar naenkrat 1000 evrov
glejte mal z drugega vidika.precej je nefer zadeva.še vedno lahko zakon spremenijo tako, da bo vsem ugodno.
cene pa niti nimajo tok veze.v lokalu Pločnik, Bohemu, Mačku so vedno nabite nabite cene, pa so lokali vedno polni do zadnjega kotička.
če država tega nebi dopustila, do tega nebi prišlo.sicer pa kukr sm rekla.višje cene nimajo tok veze.kruh je tud vsak tedn dražji pa ga ne boste nehal kupovat.prav tako en bo nekdo nehal hodit po lokalih, kater rad hodi, zarad tega ker je kava deset tolarjev dražja.
in sigirno je upad prometa precej dobro viden.samo malo se ozreš in vidiš da notranjsot lokalov po večini sameva, kar je je zunaj.
mislim, da je čas da si nehamo zastikat oči, ker kot sem že povedala, slovenija ni italija in sloveniji se tolk in tolk upada in tolk in tolk zaprtih lokalov in temu verjetno še brezposelnim ljudem zarad tega, precej pozna.in verjamem da marsikateri od vas če bi imela svoj lokal, nebi bilo vseeno, če bi do zdaj dobivale npr. 2000 evrov "plače" mesečno, potem pa kar naenkrat 1000 evrov

cene pa niti nimajo tok veze.v lokalu Pločnik, Bohemu, Mačku so vedno nabite nabite cene, pa so lokali vedno polni do zadnjega kotička.
Gostinci naj raje povedo, za koliko so dvignili cene in koliko so zaslužili ob uvedbi eura, ne pa da mi zdaj nekaj jokajo.
če država tega nebi dopustila, do tega nebi prišlo.sicer pa kukr sm rekla.višje cene nimajo tok veze.kruh je tud vsak tedn dražji pa ga ne boste nehal kupovat.prav tako en bo nekdo nehal hodit po lokalih, kater rad hodi, zarad tega ker je kava deset tolarjev dražja.
Hey Baby napisal/-a:/..../spomnim, da je bila zraven šole kava novembra lani 210 Sit, januarja pa 1.5€. Takrat tega zakona še ni bilo, pa so že beležili upad storitev /..../
Jaz se spomnim, ko je bila kava 120 sit.

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.