Matura [Združena tema]
*_nincy_* napisal/-a:Jo a se še keri zdi da je tale matematka KR NEKI!jz ne vem če bom use to se lahko naučila.....
Mah...enako...trenutno sem na 45. strani. Do torka pa mi še mora uspet naslednjih 80.

Aja, pa še eno vprašanje... Je to res, da je na ustnih pri slovenščini na listkih še eno obdobje, ki ga moraš razložit?

-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Smejkica napisal/-a:No sej ne vem čist točn, sam a niso 3 stvari:
* da prebereš delo
* pač poveš okol dela ( avtor, obdobje, interpretacija )
* obdobje - katerokoli
Sam ne vem pa tut jst ne točn, tko da naj tista pove, ki res točno ve.
V bistvu je tretje vprašanje neki splošnega. Npr...pesniške generacije, razvoj pesništva po 2. svetovni vojni, lahk je obdobje (npr: antika), lahk so pa tut tista vprašanja...jezik in sporazumevanje...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Smejkica napisal/-a:Aha oki. Thx.![]()
Jst se zdej z matematko ubadam, jao tole je kr neki ...
Sploh ne vem kako bom kej sčarala skupi v torek
Oh...same here. Jst sm obupala...in se zdj rajš književnost učim... matematika? oh...kaj je že to?

Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Aja, pa še eno vprašanje... Je to res, da je na ustnih pri slovenščini na listkih še eno obdobje, ki ga moraš razložit?
[/quote]
Ja je se eno interno vprasanje, ki so ga sestavili prosesorji za slovenscino na vasi soli. Nam je dal profesor spisek teh vprasanj in vecina je vezanih na obdobje ali pa na doloceno knjizevno zvrst in moras potem povedati, kako se je razvijala skozi obdobja (npr. Razvoj gledalisca od antike do razsvetljenstva).

Ja je se eno interno vprasanje, ki so ga sestavili prosesorji za slovenscino na vasi soli. Nam je dal profesor spisek teh vprasanj in vecina je vezanih na obdobje ali pa na doloceno knjizevno zvrst in moras potem povedati, kako se je razvijala skozi obdobja (npr. Razvoj gledalisca od antike do razsvetljenstva).
-
- Kofetarica
Jah ne vem no, pr na soli smo dobil z ric-a seznam del k jih mormo znat (k jih je u katalogu prevec) pa seznam uprasanj k pridejo u postev za tretje uprasanje, nobenih uprasanj k jih sestavjo prfoksi.
Tko da js sm 99% zihr, da je (usaj pr nas):
1. preberes delo
2. interpretacija+obdobje+avtor
3. eno izmed tistih 23, al kok jih je, vprasanj k smo dobil seznam (in so tut usa u knjizevnost na maturi 2006)
Tko da js sm 99% zihr, da je (usaj pr nas):
1. preberes delo
2. interpretacija+obdobje+avtor
3. eno izmed tistih 23, al kok jih je, vprasanj k smo dobil seznam (in so tut usa u knjizevnost na maturi 2006)
-
- Kofetarica
-
- Kofetarica