prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*_nincy_* napisal/-a:Ne vem al sem jz butnena al sem nekje zasledila da je več nekadilcev od kadilcev.

pejt vprašat lastnike manjših kafičev, če dopoldne v njihov lokal hodi več kadilcev ali nekadilcev. (oziroma bi morala to vprašat 2 meseca nazaj). splošno razmerje med njimi tukaj nima veze.
ja, še vedno vztrajam na tem, da kadilci pustijo več denarja v lokalih. (vem, da nekadilci tudi žurajo, tukaj ne govorim o večernem žuranju v globalu, ampak o kratki dopoldanski kavi, ki jo nekadilec komot spije na službenem avtomatu, kadilec mora imet zraven pa še pepelnik)
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Nekje je promet padel, nekje ne.

Najbrž je odvisno tut od ljudi, ki v lokale hodjo. Ne morš vsega v isti koš f00knt, če je v gostinskem obratu hrana, promet ne bo upadel, kjer pa strežejo samo pijačo in so to mejhni pajzli, kakor tisti, ki sem jih naštevala (Vič in Rožna), pa pač promet upada. A je tok težko verjet, da je v te lokale hodila samo kadilska populacija?
bounce around kai like bunniez
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

jullia_ napisal/-a:
*_nincy_* napisal/-a:Ne vem al sem jz butnena al sem nekje zasledila da je več nekadilcev od kadilcev.

pejt vprašat lastnike manjših kafičev, če dopoldne v njihov lokal hodi več kadilcev ali nekadilcev. (oziroma bi morala to vprašat 2 meseca nazaj). splošno razmerje med njimi tukaj nima veze.
ja, še vedno vztrajam na tem, da kadilci pustijo več denarja v lokalih. (vem, da nekadilci tudi žurajo, tukaj ne govorim o večernem žuranju v globalu, ampak o kratki dopoldanski kavi, ki jo nekadilec komot spije na službenem avtomatu, kadilec mora imet zraven pa še pepelnik)

Zej če jaz tebe prou razumem nekadilci ne hodimo na kavo zato ker ne potrebujemo ob sebi pepelnika???
V lokalih so pa dopoldan samo kadilci.

Ok pač tvoje razmišlanje moje sem pa povedala pa se mi ne da ponavlajt.
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

ne. definitivno ne zanikam dejstva, da tudi nekadilec gre na kavo :) ampak hkrati pa trdim, da je dopoldan v lokalih (bilo) več kadilcev. na podlagi izkušenj.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

Ma kakih 90%. Kaj me briga za kafič u Zgornjem Kašlju, v centru so vsi lokali še vedno polni.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

v italiji že spremijajo zakon....hihihi.

and the smokers will strike back :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

floribunda napisal/-a:and the smokers will strike back :D

:roll: A mora to res biti vojna med kadilci in nekadilci? Kako patetično... Če bi mi bilo vseeno za moje počutje in zdravje, bi najraje kar prepustila kadilcem tisti čik v gostilni, samo da bi bil mir. Ker ta wannabe vojna je res absurd. Kot da vam rit odpade, če ne kadite pol ure. Ali pa če v skrajni nuji greste na zrak za 5 min. Vraga, saj sem tudi jaz hodila na zrak, ko ste vi zakajali prostore!
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

lolitaa napisal/-a:
*_nincy_* napisal/-a: Tale 90% se je v lokalu zmanšal promet ...bom se zadržala komentarja

ne rabiš se zadrževat pri komentarjih,veš... ja veš v tem lokalu je blo vedno polno in ko se je začel kadilski zakon je biu skoraj vedno prazen ker nima miz zuni. in ne rabiš bit pametna če ne poznaš situacije.

Keri lokal to?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

no, v enem od bližnjih lokalov že imamo kadilnico :D zasteklenja soba, katera je že prej obstajala.sam nekak folk noče tam notr kadit, je vse strah :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

g00fy_qa napisal/-a:
floribunda napisal/-a:and the smokers will strike back :D

:roll: A mora to res biti vojna med kadilci in nekadilci? Kako patetično... Če bi mi bilo vseeno za moje počutje in zdravje, bi najraje kar prepustila kadilcem tisti čik v gostilni, samo da bi bil mir. Ker ta wannabe vojna je res absurd. Kot da vam rit odpade, če ne kadite pol ure. Ali pa če v skrajni nuji greste na zrak za 5 min. Vraga, saj sem tudi jaz hodila na zrak, ko ste vi zakajali prostore!

sej je blo misljeno kot zajebancija :D

kok smo eni občutljivi. kaka wannabe vojna. kaj ti zaboga seres?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Ma ne, saj nisem občutljiva. Samo počasi mi že najeda, da so se kadilci spravili na en breg, nekadilci na drugega, zdaj pa gledajo kako bi lahko kdo naredil nekaj, kar bi šlo drugim v nos.
Ni blo osebno.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

zato ker če pogledamo tvoj prejšnji post, katerga je floribunda citirala, si jasno napisala tvoje zaničevalno mnenje kadilcev.In ne bom spet pisala kaj in kako, sam to ti povem, da NE ne mormo pet minut brez in to se navadte razumet, tko kot mi vas razumemo da vas to moti. :roll: počas mi je žal, da sem bla in sm še uvideven kadilc, res žal.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Ne zaničujem kadilcev. In mi tudi ta zakon ni všeč, saj menim, da bi lahko na veliko elegantnejši (in fer) način rešili problematiko kajenja. Niso mi všeč prepiri med kadilci in nekadilci, ki so se začeli s tem zakonom. In nekako ne razumem, da nekdo ne more zdržati pol ure brez čika ali ga ne more skaditi zunaj, sorry.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

celo faking večnost lahko zdržim brez čika.

ampak ne na kavi, al pa v klubu al pa ob pivu. takrat pač sede čik zraven. in če ga morem it vn kadit to ni isto kot če bi kavo srebala zraven. ampak jebiga, kar je je. skušam samo razlozit zakaj nujna potreba po čiku. pač paše.ob kavi. skoraj tako klišejsko kot po seksu.
*Bejb*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Bejb* »

*purple* napisal/-a:zato ker če pogledamo tvoj prejšnji post, katerga je floribunda citirala, si jasno napisala tvoje zaničevalno mnenje kadilcev.In ne bom spet pisala kaj in kako, sam to ti povem, da NE ne mormo pet minut brez in to se navadte razumet, tko kot mi vas razumemo da vas to moti. :roll: počas mi je žal, da sem bla in sm še uvideven kadilc, res žal.

Mimo določenih stvari pač nisem mogla, ker takšni in podobni komentarji brez prave osnove me pa res totalno pogrejejo! Zdaj mi pa ti povej, kaj ti razumeš pod besedno zvezo uvideven kadilec oz. v tvojem primeru kadilka? Ne mislim se opravičevati za to, kar bom sedaj napisala, ampak uvidevnih kadilcev NI! To je dejstvo. Če bi obstajali uvidevni kadilci, NE bi prižgali cigarete v družbi nekadilcev, ampak bi se vzdržali in jo prižgali doma ali kjerkoli, kjer ne bi ogrožali zdravja drugih ljudi, ki se pač niso odločili za tehniko samouničevanja. Konec koncev se gre na pijačo vendarle z nekom, ki je bodisi tvoj prijatelj, bodisi tvoj znanec, manj kot to bi rekla da ne, ker se na pijačo pač ne gre z neko x osebo, ki je ne poznaš. In če torej kadilec gre na pijačo z nekadilcem, bi lahko bil toliko fer do njega in ne bi uničeval tudi njega, če že sebe mora. Jaz pravim da dokler bodo obstajale cigarete, bosta obstajala tudi dva bregova, ki ločita razum kadilcev in nekadilcev. Tako pač je in vedno bo! In tale zakon, ki so ga uvedli, je edino prav, kar so kdaj koli storili za nekadilce, ker to sploh ni za verjeti, v čem smo živeli prej (pa naj se zdaj oglasi kakšen zagret kadilec, da pretiravam - za njegove pojme sigurno pretiravam, ampak kdor želi naj se kar zadanfa v lastnem dimu, če mu to tako prija) - si šel na pijačo, se usedel v prostoru za nekadilce in vonjal tisti smrad četudi je kadilec sedel v drugem prostoru. Da ne govorim o tem, kako se usedejo za mizo skupaj kadilci in nekadilci in neka mlada mamica prižiga cigareto za cigareto, zraven pa dva otroka, ki sta kašljala kot bi poslušal starčka, ki je kadil 50 let. Žalostno, drugega ni kaj reči. Tam, kjer se v družinah kadi in se vrstijo prižgane cigarete kot po tekočem traku, bodo otroci še dalje trpeli to sranje, kasneje pa jih bo morda ravno zaradi "zgleda" staršev potegnilo v taisto početje. Simpl kot pasulj, ne? Začaran krog bi lahko rekli.
Floribunda: Če zdržiš kot praviš faking celo večnost brez čika, zakaj pa potem ne moreš zdržati pri kavici brez da bi prižgala čik? Jej, ja kaj pa boste potem počeli pozimi? :lach: Ne morem drugega kot da se smejim izjavam kot je ta. Zaradi mene lahko kadiš oz. kadite kolikor hočete, to je vaša stvar, pa če boste po zimi prali zavese in jih poskušali oprati vonja cigaretnega dima, glavno da odslej več ne bo kajenja v lokalih itd., čeprav zdaj v toplih mesecih situacija ni kaj dosti drugačna, ker sediš zunaj na terasi, pa ti nekdo za hrbtom kadi kot turk in ti sili dim v nos, da ne govorim, kako smrdim ko pridem domov in me vprašajo v katerem pajzlu se še kadi v notranjih prostorih. Hja, jebiga boste rekli, ne? Samo da ste v kolegialnih odnosih s čikom, pa je.
Zaklenjeno