emanuela napisal/-a:toliko o odgovornosti lastnikov.prejšnji teden sva šla s fantom ter mojima dvema psoma na sprehod, seveda z obema na vrvici.bili smo še v dvorišču za ograjo, ko kar naenkrat ogromen pes(mešanec z novofundlancem verjetno, le da z manj dlake) uide pod ograjo in direkt proti nam in to v našem lastnem vrtu...fant se je zadrl nanj, vzel kamen da bi ga prestrašil-seveda sem mu rekla naj ga ne stisne v kot, ker lahko napade...pol nekje odzadaj pa lastnik:no, no, umiri se kolega...pes ti ni nič naredil, samo ven ga spusti.kar nekaj no, cucka si imej na vrvici, da ne omenjam tega, da sta ušla prehitro da bi ima svoje povedala, ker nam je cucek ograjo poškodoval:če si predstavljate:prej koker španjelka ni mogla skozi, zdaj pa gre naš pekinezer brez da glavo skloni.boljše da ga ne dobim več tam na sprehodu![]()
in si predstavljate da bi mi tak pes lahko z enim ugrizom v vrat ubil oba psa+naju poškodoval?
1. pomoje mal preveč paničariš. velik ljudi ma pse spuščene, tut ful velke ker pač vejo da nebojo nobenmu nč. zdej bom verjetno dobila odgovor da nikol ne veš, da more bit nujno na vrvici...realno pogledano, če bi se psu strgalo, pa tut če bi bil na povodcu bi lahko pobegnu, če ma ps 60kil pa mišice, bi ga še odrasu moški zlo težko zadržu, tut če bi bil močn.
2.psi so radovedni in je slučajno mal zalutu verjetno.
3.nebi se čudla če bi ta ps tvojga fanta napadu, glede na to da je takoj začel z grožnjami pa mu hotu vrečt kamen...ja halo, sej pa če maš 2 psa ja poznaš saj mal pasje psihologije, pa tut veš kako se pes obnaša če je napadalen, veš pa verjetno tut reakcijo ki je če psu groziš-ja, brani se tko kot človek,logično.
jst mam mičknga psa, pa ko vidim velkega psa nč ne paničarim če vidim kako se pes obnaša, v okolici mamo tut par velkih potepuških psov(naj bi kobajagi mel lastnike sam jih še nikol nism vidla