prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*_nincy_* napisal/-a:
Shannon napisal/-a:
Dead_kid napisal/-a:Bullshit je tale zakon! Bogi gostinci, obiskanost jim že tako pada, kaj bo šele zdaj, ko prihajajo jesensko-zimski dnevi?! Sicer pa je to kratenje človekovih pravic! Pa še do nasprotij med kadilci in nekadilci prihaja, saj sem nekaj dni nazaj na lastne oči videla, kako se je kadilec razjezil, ko je na terasi videl sedeti nekadilca. :roll:

Si se morda rodila s čikom v ustih?

O bog ženska zmešana od kod teb da je gostincem padel promet????
Po zadnjih raziskavah je krivulja enaka kod pred zakonom tako da ne vem kje ti živiš!! Ja sej zima bo pa prinesla da bodo lokali prazni ja seveda tist ušivi čik pokadi pred lokalom pa pejt notr. Pa ne kompliciraj, ker zame tisti ki reče da ne bo hodil v lokale zato ker ne sme kadit ma v glavi res samo en kolešček pa še to je cigaret. Taki osebi lahko samo rečem ja hvala bogu da te nau res supr mi sja nau treba bedakov gledta v lokalu.

Zakon je tuki treba ga je sprejeti takega kod je pa če še bol udrihate po njemu, je in bo.

Bullshit je tvoje primitivno razmišlanje. :roll:

nincy, seveda se ne občuti velikega upada prometa, saj je ja poletje in vsi sedijo na terasah in ni nobene panike.se pa takoj pozna upad v mrzlih in deževnih dneh, da je precej manj folka.počakaj zimo, pa boš videla tapravi upad prometa, dokler je pa poletje, pa ne morš sklepat :wink:
in primitiven je tvoj zadnji stavek.enkrat smo že rekli.kukr lahko kadilci vas razumemo in smo vsaj uvidevni, razumite še vi nas in bodite uvidevni.valda nincy, nekomu je obred čik-kava pomenil gromno in zdej pač ne bo šel v lokal če ne bo imel te kombinacije omogočene.jst se tud ne grem notr vsest in rajš zunej sedim, pa magar če morm zato bit u bundi oblečena.in če nam tko paše nam tko paše, nevem kaj bi to moglo motit vas, sej ste se nas znebil.

metron, če bi se šli po naćinu ti nimaš pravice tegaintega, je potem najboljš da vsak ostane doma. :wink:
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

Purple zadnje cajte se ne zastopva lih najbolš... ampak v tej temi se pa čist 100% strinjava... :D :D Ja, enim nam je bil čik ob kavici res obred... in tud pozimi se bomo že nekak znajdl... :D
Always look on the bright side of life!
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

Purple, demokracija (in seveda svoboda) je pač družbena pogodba, s pravicami, obvezami, normami itd. Vsaj približno je treba spoštovat konsenz, in ja, se strinjam, treba ga je tudi kršit, da gre napredek naprej, vendar ne na tem področju. Drugače te bom drugič k boš mela tace na zicu na busu kr kresnu, pa boš dojela, da so zakoni vsaj do neke mere smiselni, drugač bi se sam streljal :wink: Delite kar hočte, dokler ne škodite drugmu. Še enkrat, a niso v kafiču lepši stimulanti??
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a dej prebol že ta bus no :roll:
ja metron, če gremo gledat na pravice, potem qrc, nihče nima pravice men pacat zraka-zaprimo tovarne in nehajmo vozit avtomobile in lahko bi nadaljevali v tem stilu.
nikoli ne bo vsem zadoščeno glede pravic ali nepravic.Kar se nekomu zdi fer, se nekomu zdi nefer.In tko je in tko bo.Samo je pa čudno.Kadilci se nismo tok spravl a vas, kot se vi na nas spravljate, kljub temu da je zakon ŽE sprejet.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

Ja skoz neki pizdite pa pišete kako so vam človeške pravice kratene. Buhuhuhu.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jst nism tega napisala.sem napisala sam da nehite s tem ker ste in eni in drugi s temi pravicami že sitni.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

g00fy_qa napisal/-a:
*_nincy_* napisal/-a:O bog ženska zmešana od kod teb da je gostincem padel promet????
Po zadnjih raziskavah je krivulja enaka kod pred zakonom tako da ne vem kje ti živiš!!

Jaz sem slišala, da je promet v gostilnah upadel za 40%. Imam napačne podatke? :D

tukaj je brezveze kriviti protikadilski zakon ... promet je padel:
1. ker ni več turistov
2. ker so cene v lokalih nenormalno visoke

kava z mlekom 1,20€ ??? ... skoraj 300 bivših tolarjev ... am, še 100 sit pa si dobil tavelik Union v Gali Hali ... tako, da dvomim, da je promet upadel, ker so prepovedali kadit. krivec za upad gostov je samo cenik in nič drugega ... tudi, če bi bila strasten kadilec in ne bi bilo tega zakona, ma ne dam za mlačno vodo 1,20€ ... pa to je že skor majčka :eek:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

primerjava prometa je bila narejena za ta avgust glede na prejšnji avgust (vsaj ta, ki sem jo jst zasledila po radiu), tako da niso krivi turisti. se pa strinjam, da je tole evrsko zaokroževanje marsikoga prepričalo, da raje doma kavo kuha.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

jullia_ napisal/-a:primerjava prometa je bila narejena za ta avgust glede na prejšnji avgust (vsaj ta, ki sem jo jst zasledila po radiu), tako da niso krivi turisti. se pa strinjam, da je tole evrsko zaokroževanje marsikoga prepričalo, da raje doma kavo kuha.

tole s turisti je bila bolj šala ;)
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tami »

Dagi napisal/-a:
Tami napisal/-a:Ma vsi nekej jamrajo...namest, da bi bili hvaležni za zravo okolje brez cigaretnega dima!!!

Ja, zdej ko ni več cigaretnega dima v lokalih je pa okolje res velik bolj zdravo... Dej lepo te prosm no... :D

Se ti ne zdi, da človek ki 8ur dela zdej v baru vdihava bolj zdrav zrak, kot pa ga je prej ko je vdihaval cigaretno nesnago?
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Ne vem, pomoje pa malo se že pozna...recimo dans sm bla v Cityparku, pa je blo ponavad v tistmu kafiču pr Humanicu vse polno, dans pa sam ene 3 mizice, pa sm šla 4x mimo... :)
Sestra tud dela v lokalu, pa prav isto, da je manj folka...
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Seveda, da se pozna. Krigl je notr prazen, uzuni poln. Kekec prav tako. Galerija Grad ima 80% manjsi promet, ker je na vrtu hladno. Pa je slascicarna. Potem; v petek sem šla mimogrede v Skalco. Skoraj prazna. Pa nikoli ni prazna v petek ob 11ih zvečer. Tudi zunaj na mizah ni bilo ljudi, ker če morajo zmrzovati, raje zmrzujejo izven lokala in ne plačujejo božjastnih cen.

V Direktu pa je promet še vedno isti. Najbrž zato, ker je prioriteta biljard in ne čik.

Drugje pa od sprejetja zakona nisem bila, ker se je moja hoja v lokale od mojega usodnega rojstnega dne (takrat je bil zakon sprejet) zmanjsala za 90% :) Torej se je promet talo ali tako zmanjšal, ker govoto nisem edina. Ne glede na nekšo kurčevo statistiko. Če šteješ mene in moje sestre in mojo družbo, ki je reagirala na zakon tako kot jaz, je v lokalih takoj 15 ljudi manj. Taktično.
bounce around kai like bunniez
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kai, midve sva pa skor sosede :D

jst na našem koncu tud opažam veliko zmanjšanje prometa, sploh v tistih lokalih ki nimajo dosti miz zunej.Če maš tri mize zunej, lohk kar vrata zapreš pomoje :? Notr pa itak nobenga ni nikol, razen kšn biljard in to.Folk sedi zunej.
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: 3milimetre v zraku
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *pupika* »

Po moji oceni se je promet lokalom res občutno zmanjšu. In preden me vsi napadete, to je moje mnenje. In ja, mislim, da se res pozna, odkar se v lokalih ne sme kadit.
Sicer pa bomo boljše videli pozimi in takrat bomo lažje govorili o zasedenosti lokalov...
My dreams are my reality...
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

tle v mojem kraju se je enemu lokalu zmanjšu promet za 90% ker nima niti ene mize zuni. drgač pa se bo itak to res vidlo pozimi. meni je fajn da je ta zakon. sej ne zdej da me je prej ful motlo, ampak recimo na delu k so skos vsi okol tebe kadili, pa še direkt v fris ti pihali :evil: . pa še mi je fajn k pridem domov in se ne počutim k da sem bla cel večer v pepelniku :lach:
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Zaklenjeno