prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Dead_kid napisal/-a:Bullshit je tale zakon! Bogi gostinci, obiskanost jim že tako pada, kaj bo šele zdaj, ko prihajajo jesensko-zimski dnevi?! Sicer pa je to kratenje človekovih pravic! Pa še do nasprotij med kadilci in nekadilci prihaja, saj sem nekaj dni nazaj na lastne oči videla, kako se je kadilec razjezil, ko je na terasi videl sedeti nekadilca. :roll:

primitivno!lih tolk pravic ma nekadilec kot kadilec sedet zunej.sam da se eni na tak nivo spuščajo, groza :roll:

julija, ta podatek sem spregledala, samo vseeno kukr mi je rekla natakarca iz lokala v katerem redno visim, bodo oni notr eno sobo preuredil v kadilnico, dali mize notr in ventilacijo, za pit s boš pa sam hodil iskat in nesel nazaj.
in ni proti zakonito.kadilnice sploh niso tiste komore ki so jih reklamirali, ampak lahko nardiš iz prostora komot kadilco.se pravi, če maš v lkalu plac, potegneš šipo počez, dodaš ventilacijo in je.
a kje piše da je kaznovo če gost je ali pije v kadilncii?
topka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a topka »

kako lahko take butaste izjave sploh vn mecete kot npr: kratenje clovekovih pravic
kvecjemi vi kratite nase, saj sem se jaz odlocila da ne bom kadila, da ne zelim zastrupljat svojega telesa, kar pa vi s kajenjem posledično pocnete-
in ce se nekdo odloci da bo kadil, naj to dela tako,( saj so vam namenili posebne prostore;)) da s tem ne skoduje drugim- in hvala bogu za tak zakon kot je ta, saj so s tem zascitli kvecjemu nekadilce, vi kadilce pa nimate nobenih posledic, le to, da na javnih mestih ne kadide- in ce vam je kaj mar do sočloveka boste to tudi vesto izpolnili
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Pač gremo ven kadit in basta. Če je zakon ga je pač treba spoštovat, čeprav neradi
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

*purple* napisal/-a:kadilnice sploh niso tiste komore ki so jih reklamirali, ampak lahko nardiš iz prostora komot kadilco.se pravi, če maš v lkalu plac, potegneš šipo počez, dodaš ventilacijo in je.
a kje piše da je kaznovo če gost je ali pije v kadilncii?

To bi blo po moje najbolje naredit. Tako kot v tistem prispevku o zakonu v Italiji, ko so pokazali en lokal, ki je imel prav fletno urejen en prostorček z drsnimi vrati. Kadilci so si pač sami nesli pijačo notr.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Me zanima, koliko natakaric bo fasalo pljučnico, ker bodo v miničih in z dekolteji stregle pijačo na terasah v decembru :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

kr.ena napisal/-a:Me zanima, koliko natakaric bo fasalo pljučnico, ker bodo v miničih in z dekolteji stregle pijačo na terasah v decembru :D

:D :D sam res... pol se bodo pa spet lah kregale da njihovo zdravje ogrožajo kadilci... :D
Always look on the bright side of life!
strašljivka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a strašljivka »

kr.ena napisal/-a:Me zanima, koliko natakaric bo fasalo pljučnico, ker bodo v miničih in z dekolteji stregle pijačo na terasah v decembru :D

Dvomim da bo kdo sredi decembra sedel na terasi in tako ves premražen čakal na natakarico. Pozimi teras sploh ni, ampak si bodo kadilci notri naročili pijačo in šli s tistim ven. Tako da ni "nevarnosti" da bi natakarica fasala pljučnico.
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

strašljivka napisal/-a:

Dvomim da bo kdo sredi decembra sedel na terasi in tako ves premražen čakal na natakarico. Pozimi teras sploh ni, ampak si bodo kadilci notri naročili pijačo in šli s tistim ven. Tako da ni "nevarnosti" da bi natakarica fasala pljučnico.

so so... z grelci zravn... Že zdej je blo dost tega, zdej bo pa še več... Gostinci bodo vse nardil za biznis. :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

strašljivka napisal/-a:

napačna interpretacija :wink:
pozimi terase še kako bodo.že po nekaj lokalih sem opazila, da nameščujejo grelce, stropne pečke in podobne zadeve.v enem lokalčku so celo rekli, da bodo gostom ponujali dekce da jih ne bo zeblo.hja, neglede na to da ste zdaj kadilci sicer v lokalu na svežem zraku, za kadilce še vedno vsak bolje poskrbi :) poleg tega pa, če je to vse res s temi kadilnicami, se zna zgodit da bodo tisti gostinci ki imajo malo večje lokale in ki imajo možnost, večinski del lokala preuredili v "kadilnico" in bo takoj ot prej, le da bo ločeno s steno/šipo in ne z rožo :wink: pa ste spet na slabšem, ker boste imeli spet celi dve mizi :D stvar je sicer še v rokavicah, ampak najbolj iznajdljivi se bodo precej hitro in dobro znašli, v prid kadilcem, ker je njihov obisk lokalov definitivno večji četudi se postavite na glavo.
in nehte že s temi pravicami in eni in drugi in uničevanjem zdravja, ker pol tok ni rs kot govoričite, ampak če bo spet kej napsiala, se bo usu plas postov, naj odprem drugo temo.
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Shannon napisal/-a:
Dead_kid napisal/-a:Bullshit je tale zakon! Bogi gostinci, obiskanost jim že tako pada, kaj bo šele zdaj, ko prihajajo jesensko-zimski dnevi?! Sicer pa je to kratenje človekovih pravic! Pa še do nasprotij med kadilci in nekadilci prihaja, saj sem nekaj dni nazaj na lastne oči videla, kako se je kadilec razjezil, ko je na terasi videl sedeti nekadilca. :roll:

Si se morda rodila s čikom v ustih?

O bog ženska zmešana od kod teb da je gostincem padel promet????
Po zadnjih raziskavah je krivulja enaka kod pred zakonom tako da ne vem kje ti živiš!! Ja sej zima bo pa prinesla da bodo lokali prazni ja seveda tist ušivi čik pokadi pred lokalom pa pejt notr. Pa ne kompliciraj, ker zame tisti ki reče da ne bo hodil v lokale zato ker ne sme kadit ma v glavi res samo en kolešček pa še to je cigaret. Taki osebi lahko samo rečem ja hvala bogu da te nau res supr mi sja nau treba bedakov gledta v lokalu.

Zakon je tuki treba ga je sprejeti takega kod je pa če še bol udrihate po njemu, je in bo.

Bullshit je tvoje primitivno razmišlanje. :roll:
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Kadilci se pritožujejo, da jim kratijo pravice ... Kaj pa nekadilci, ki bi šli kdaj radi kam na kavo (ne na posedanje in čik) pa morajo nujno vdihovati dim? To pa ni kratenje pravic?
Zakaj so potem stranišča ločena od prostora, kjer se streže? Tako pri kajenju, kot potrebah, ki se jih opravlja na stranišču, gre za neprijeten vonj, ki ob hrani in pijači nima kaj početi!
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

*_nincy_* napisal/-a:O bog ženska zmešana od kod teb da je gostincem padel promet????
Po zadnjih raziskavah je krivulja enaka kod pred zakonom tako da ne vem kje ti živiš!!

Jaz sem slišala, da je promet v gostilnah upadel za 40%. Imam napačne podatke? :D
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tami »

Ma vsi nekej jamrajo...namest, da bi bili hvaležni za zravo okolje brez cigaretnega dima!!!
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Tami napisal/-a:Ma vsi nekej jamrajo...namest, da bi bili hvaležni za zravo okolje brez cigaretnega dima!!!

Ja, zdej ko ni več cigaretnega dima v lokalih je pa okolje res velik bolj zdravo... Dej lepo te prosm no... :D
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

Pismu ste eni zoprni, sam da bi blo po vaše, pa nej se svet podre. Stvar je čist enostavna...nimaš ti men pravice zastrupljat pljuča in smradit obleke - tut jz tega teb ne delam. To loh delaš doma, ne pa na javnem prostoru (!), kjer je tvoja svoboda omejena s svobodo drugega. Pa brez primerjav s tistim "jaz nimam izpita, drugi pa mene z avtomobili zastrupljajo", k so emisije stokrat nižje.
Mislm, da od desetih do dveh zjurtaj v enm klubu al pa kako urco v lokalu čez dan ne morte zdržat, je pa tut žalostn. A ni dost drugih stimulansov...dobra družba...dobra hrana pijača...dobra muzika..dobri tipi bejbe..........matr. Al rabiš zato cigaret?

Tole voljo po uveljavljanu svobode bi loh izkoristil za boj proti resničnemu kratenju svobode s strani naše ljube države (predlog zakona o privatnih šolah, strategija za zvisevanje rojstev, uredniski odbori v medijih and so on)!
Zaklenjeno